تیرنگ:
در آستانه نوروز 1402 نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اصحاب رسانه برگزار شد.
حسنی، معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه پیوند رسانه و گردشگری پیوند عمیقی در راستای اطلاع رسانی و معرفی ظرفیت های گردشگری است، گفت: فروردین ماه سال جدید هم ماه سیاحت هم ماه ضیافت است و به این دلیل دارای اهمیت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه نوروز امسال مقارن با ماه مبارک رمضان شد، اظهار کرد: جلسات رسمی ستاد اجرایی خدمات سفر از ابتدای بهمن شروع شد.
برزگر با بیان اینکه جلسات رسمی ستاد اجرایی خدمات سفر در استان مازندران در سال ۱۴۰۲ از ابتدای بهمن با دوازده کمیته شروع شد، گفت: استاندار ریاست، معاون سیاسی جانشین و مدیرکل گردشگری دبیر این کمیته هستند.
وی با بیان اینکه در گام اول احکام روسا صادر شد و جلسات برگزار شد، اظهار کرد: استان مازندران در این زمینه پیشگام بود و با دکتر ضرغامی جلسه ای برگزار کرد.
برزگر با بیان اینکه ۶ هزار تاسیسات اقامتی برای مسافران نوروزی با ظرفیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر شب اقامت و 23هزار اتاق آماده میزبانی ازمسافران نوروزی است؛ گفت: هزینه اقامت هتلها و دیگر مراکز اقامتی براساس درجهبندی این مراکز نرخگذاری شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی مازندران یادآور شد: در سال جاری بر اساس تدابیر صورت گرفته ۱۹۰ مدرسه نیز آمادگی پذیرایی و اسکان فرهنگیان را دارند و تلاش میشود از چادرخوابی در معابر و خیابانها جلوگیری شود و سولهها و سالنهای ورزشی نیز در این زمینه در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی مازندران با اشاره به فعالیت در مازندران در خصوص راهنمای مسافران در ورودی شهرهای استان مازندران افزود: سامانهای به نام سلام مازندران راه اندازی شد که این سامانه به محض ورود مسافران از ورودیهای استان از طریق پیامک به آنها خوش آمد گویی و لینک این سامانه ارسال خواهد شد تمامی آدرسهای مجموعه اقامتی و جاذبهها با آدرس و شماره تماس مشاهده و دسترسی است.
وی تصریح کرد: 350 اقامتگاه بومگردی در مازندران به ارائه خدمات مشغول هستند که همکاران ما در قالب بازرسان از این مجموعهها بازرسی و نظارت خواهند کرد.
برزگر یادآور شد: در حوزه صنایع دستی در 26نقطه نمایشگاه صنایعدستی برپا میشود که در 4شهرستان آمل، بابلسر، نور و نوشهر این نمایشگاه بهصورت ملی برنامهریزی شده و به طور کلی در مجموع 900غرفه در سراسر استان برای رفاه حال گردشگران برپا میشود .
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران تصریح کرد: در سال جاری ۳۴ پایگاه امدادی ثابت و ۱۰ پایگاه سیار هلال احمر، ۲۰ پایگاه جوانان، ۱۱۰ پایگاه اورژانس علوم پزشکی، ۶۵ داروخانه شبانه روزی و ۸۰ دستگاه خودرو امدادی به مسافران خدمات رسانی میکنند.
وی ادامه داد: ۲۲ راهدارخانه، ۴۳ مجتمع خدمات بین راهی، ۲۷ موزه آماده خدمات رسانی هستند و ۲۶ نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در استان پیش بینی شده که چهار نمایشگاه ملی در آمل، نور، نوشهر و بابلسر برپا میشود.
وی با بیان اینکه مازندران دارای سه هزار اثر تاریخی و گردشگری است که از این تعداد ۸۰۰ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اظهار کرد: بیشتر آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری مازندران کمتر به مسافران شناخته شده و آنها از این فضاها و اماکن مطلع نیستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به راه اندازی سامانه ای برای معرفی یک هزار جاذبه ناشناخته تاریخی و گردشگری استان، گفت : اطلاعات مربوط به معرفی این جاذبه و نیز لوکیشن مکان دسترسی به این جاذبه های تاریخی به آدرس https://www.hellomazandaran.com/ قرار دارد.
وی اضافه کرد : در زمان حاضر توزیع سفر در مازندران یکنواخت نیست و حجم بیشتر مسافرت ها به سمت مسیرهای همیشگی جنگل و دریا روانه می شوند.
به گفته برزگر همچنین آماده سازی فعال کردن سامانه پیامکی اطلاعات مربوط به مازندران از قبیل آب و هوا، راه، پایگاه های امدادی و هلال احمر در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت.
وی فعال سازی این سامانه را منوط به مجوز کشوری و وزارت ارتباطات اعلام کرد و ادامه داد : با پیگیری هایی که انجام شده این سامانه پیامکی فعال خواهد شد و به محض ورود مسافر این اطلاعات در اختیار آنها قرار می گیرد.
به گفته برزگر براساس هماهنگی صورت گرفته با اداره کل امور عشایری مازندران در مسیرهای مواصلاتی و ورودی استان، سیاه چادر به عنوان جاذبه معرفی سبک زندگی استان برپا می شود.
وی خاطر نشان کرد : همچنین طبق هماهنگی انجام شده ناوگان حمل و نقل عمومی استان به کتاب مجهز می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران ادامه داد : نرم افزار «پمپ بنزین یاب» از سوی شرکت نفت تهیه شد تا نزدیکترین جایگاه های سوخت مسیر مسافران به آنها اطلاع شود.
برزگر با بیان اینکه تا زمانی که مدیران ما دانش گردشگری نداشته باشند و زیرساخت به وجود نیاید به توسعه نمی رسیم، اظهار کرد: در استان دغدغه گردشگری در مدیریت استان وجود دارد.
- منبع خبر : اختصاصی تیرنگ