بهره‌برداری از نخستین پنل‌های خورشیدی شناور کشور در مازندران/ ۳۰ پروژه برق در مازندران و گلستان آماده بهره‌برداری شد
بهره‌برداری از نخستین پنل‌های خورشیدی شناور کشور در مازندران/ ۳۰ پروژه برق در مازندران و گلستان آماده بهره‌برداری شد
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان از بهره‌برداری و آماده افتتاح ۳۰ پروژه صنعت برق در دو استان همزمان با هفته دولت خبر داد.

 

 

تیرنگ، الهام دهقان:

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان از بهره‌برداری و آماده افتتاح ۳۰ پروژه صنعت برق در دو استان مازندران و گلستان همزمان با هفته دولت خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح‌ها در مجموع ۱۳ هزار و ۷۳۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و ظرفیت شبکه برق مازندران نیز ۹۰۰ مگاولت‌آمپر افزایش یافته است.

 

علی‌اکبر نصیری در گفت‌وگو با خبرنگاران با تشریح برنامه‌های شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان برای توسعه زیرساخت‌های صنعت برق اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، تکمیل پروژه‌های حیاتی، ضروری و مهم ابلاغی شرکت توانیر در دستور کار قرار گرفت و تلاش شد پروژه‌های جدید نیز با هدف عبور از پیک مصرف تابستان ۱۴۰۵ وارد مدار شوند.

 

وی تأمین منابع مالی را یکی از چالش‌های اصلی اجرای پروژه‌ها دانست و افزود: با استفاده از ظرفیت‌های وزارت نیرو در حوزه تأمین مالی، اسناد خزانه، تهاتر محصولات و سایر روش‌های تأمین منابع، امکان اجرای بخش قابل توجهی از طرح‌ها فراهم شد.

 

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان ادامه داد: در مجموع ۳۰ پروژه در دو استان در دستور کار قرار گرفت که ۱۵ پروژه سهم مازندران و ۱۵ پروژه نیز مربوط به استان گلستان است.

 

✓ بهره برداری از ۱۵ پروژه برق مازندران با اعتبار ۶۷۴۶ میلیارد تومان

 

نصیری با اشاره به پروژه‌های آماده بهره‌برداری در مازندران گفت: ۱۵ پروژه صنعت برق با مجموع اعتبار ۶ هزار و ۶۷۴۶ میلیارد تومان همزمان با هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

 

وی افزود: این طرح‌ها در بخش‌های احداث و توسعه پست‌های برق، افزایش ظرفیت ایستگاه‌ها، توسعه شبکه انتقال و فوق‌توزیع و احداث نیروگاه مقیاس کوچک اجرا شده‌اند و هدف اصلی آنها افزایش ظرفیت شبکه، رفع محدودیت‌های موجود و تأمین برق پایدار برای مشترکان مختلف است.

 

وی از افزایش ۹۰۰ مگاولت‌آمپر ظرفیت شبکه برق مازندران خبر داد و افزود: در شهرستان‌های مختلف استان از جمله ساری، بهشهر، چالوس، بابل، آمل، محمودآباد، نوشهر، بابلسر، سرخرود، کله‌بست، چمستان و جویبار پروژه‌های توسعه‌ای و زیرساختی اجرا شده است.

 

نصیری با اشاره به برنامه‌های سال آینده اظهار کرد: برای اجرای پروژه‌های انتقال و فوق توزیع، سرمایه‌گذاری حدود ۶.۲ همت پیش‌بینی شده است. همچنین یک طرح تولید پراکنده با ظرفیت ۵.۷ مگاوات در شهرستان ساری با سرمایه‌گذاری بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که مجموع سرمایه‌گذاری‌های این بخش به حدود ۶.۷ همت خواهد رسید.

نصیری با بیان اینکه اجرای این طرح‌ها در نقاط مختلف استان موجب افزایش ۹۰۰ مگاولت‌آمپر ظرفیت شبکه برق مازندران شده است، گفت: شهرستان‌های ساری، بهشهر، چالوس، بابل، آمل، محمودآباد، نوشهر، بابلسر، جویبار و دیگر مناطق استان از مزایای این پروژه‌ها بهره‌مند می‌شوند.

 

✓ بهره برداری از ۱۵ پروژه گلستان با اعتبار ۶۹۶۸ میلیارد تومان

 

وی در ادامه از بهره‌برداری و آماده افتتاح ۱۵ پروژه صنعت برق در استان گلستان با اعتبار ۶ هزار و ۹۶۸ میلیارد تومان خبر داد و اظهار کرد: این طرح‌ها در بخش‌های انتقال، فوق‌توزیع، خطوط برق و نیروگاه‌های مقیاس کوچک اجرا شده‌اند.

 

وی همچنین از اجرای پروژه‌های تولید پراکنده در استان خبر داد و گفت: نیروگاه مقیاس کوچک کردکوی با ظرفیت ۱۹ مگاوات و نیروگاه مقیاس کوچک بندرگز با ظرفیت ۷ مگاوات نیز در این مجموعه قرار دارند.

 

✓ راهکار جدید مازندران برای تولید انرژی

 

نصیری یکی از محورهای مهم برنامه‌های شرکت را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد و گفت: محدودیت اراضی و ضرورت حفاظت از زمین‌های کشاورزی، استفاده از ظرفیت آب‌بندان‌ها را به یکی از گزینه‌های مناسب برای توسعه انرژی خورشیدی در مازندران تبدیل کرده است.

 

وی افزود: مازندران حدود ۱۴ هزار هکتار آب‌بندان دارد و استفاده از این ظرفیت برای نصب پنل‌های خورشیدی شناور در دستور کار قرار گرفته است.

 

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان ادامه داد: در آب‌بندان گاودشت، زمینه سرمایه‌گذاری برای اجرای نیروگاه خورشیدی شناور فراهم شده و نیروگاه ۱.۲ مگاواتی این مجموعه در مهرماه به بهره‌برداری خواهد رسید؛ طرحی که می‌تواند الگویی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شناور در سایر مناطق کشور باشد.

 

✓ورود ۵۵ مگاوات تولید پراکنده به مدار

 

نصیری همچنین از ورود حدود ۵۵ مگاوات ظرفیت تولید پراکنده طی دو سال گذشته به مدار خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح‌ها حدود ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

 

وی با بیان اینکه تولید پراکنده و انرژی خورشیدی علاوه بر کمک به جبران ناترازی تولید و مصرف، نقش مهمی در افزایش تاب‌آوری شبکه دارند، افزود: توزیع منابع تولید در نقاط مختلف، وابستگی به مراکز متمرکز تولید را کاهش داده و پدافند غیرعامل شبکه را تقویت می‌کند.

 

وی از پیش‌بینی حدود ۶.۲ همت سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های انتقال و فوق‌توزیع در سال آینده خبر داد و گفت: یک طرح تولید پراکنده با ظرفیت ۵.۷ مگاوات در شهرستان ساری نیز با سرمایه‌گذاری بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که مجموع سرمایه‌گذاری این بخش را به حدود ۶.۷ همت می‌رساند.

 

نصیری در پایان با اشاره به ثبت پیک مصرف ۶ هزار مگاواتی در تابستان جاری، اظهار کرد: با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و اتخاذ تمهیدات لازم، تأمین پایدار انرژی محقق شده و میزان خاموشی‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

 

وی فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه را مکمل توسعه زیرساخت‌های صنعت برق دانست و بر نقش رسانه‌ها و همراهی مردم در مدیریت مصرف انرژی تأکید کرد.