با لبنان همدردیم
با لبنان همدردیم
قطعا در این باره نیز انگشت اتهام به سمت تل آویو می رود ، بویژه آن که اخیرا مرزهای لبنان و اسراییل شاهد تنش های مسلحانه بود. گروه رسانه ای تیرنگ ضمن ابراز همدردی با ملت شریف و عزیز لبنان، آرزومند است دیگر شاهد چنین حوادثی در هیچ نقطه جهان به ویژه خاور میانه نباشیم.

تیرنگ نیوز- گروه سیاسی: نمی توان تصاویر انفجار بیروت را دید و غمگین و دل نگران نشد، تصاویری وحشتناک از انفجار عظیم مقادیر انبوهی از نیترات آمونیوم و خسارات چند میلیارد دلاری و مرگ فجیع شهروندان لبنانی که دل هر بیننده ای را به درد می آورد.

چند شب گذشته انفجاری مهیب بیروت و مناطق اطراف آن را به لرزه درآورد. انفجاری که ناشی از یک آتش ‌سوزی در انبار شماره 12 بندر بیروت که حاوی مواد منفجره بوده صورت گرفته است.

بر اساس آمار درباره تلفات انفجار بیروت، تعداد کشته‌ها به  بیش از۱۰۰ نفر و مجروحان به بیش از 5 هزار نفر رسیده است. استاندار بیروت اعلام کرد که در اثر این انفجار،‌ نیمی از شهر خسارت دیده و ویران شده است و صدها هزار نفر از ساکنان شهر تا دو ماه دیگر به منازلشان باز نخواهند گشت.

همچنین شورای عالی دفاع در لبنان ، به مدت دو هفته در پایتخت لبنان حالت فوق العاده و سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

طبق معمول جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی بود که به حمایت همه جانبه از لبنان پرداخت که در اینجا سوای از کمک های انسان دوستانه ایران، پیام های همدردی مسئولان ارشد نظام را می آوریم:

ابراز همدری رهبر معظم انقلاب با مردم لبنان  

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی در پی فاجعه‌ی انفجار دردناک بندر بیروت، با مردم لبنان ابراز همدردی کردند.

رهبری انقلاب در پیامی توییتری تاکید کردند: با شهروندان عزیز لبنانی همدردیم و در کنار آنان هستیم.

متن توییت منتشر شده در صفحه‌ی توییتر آیت‌الله خامنه‌ای به این شرح است:

«در فاجعه دردناک انفجار بندر بیروت -که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از مردم و خسارات شدید شده- با شهروندان عزیز لبنانی همدردیم و در کنار آنان هستیم. صبر در برابر این حادثه، برگ زرینی از افتخارات لبنان خواهد بود»

ابراز همدردی رئیس جمهور به همتای لبنانی خود

لازم به ذکر است حسن روحانی رییس جمهور ایران نیز با ارسال پیامی به همتای لبنانی خود انفجار مهیب بیروت را تسلیت گفت و از آمادگی ایران برای ارسال کمک های انسان دوستانه خبر داده بود.

رئیس‌جمهور در پیامی با ابراز تسلیت و تأثر از حادثه ناگوار انفجار مهیب در بندر شهر بیروت اظهار داشت: ایران آماده ارسال کمک‌های پزشکی و دارویی و مداوای مجروحان و سایر مساعدت‌های درمانی لازم است.

حجت‌الاسلام حسن روحانی جمهوری اسلامی ایران در پیامی به همتای لبنانی خود با ابراز تأثر از حادثه ناگوار انفجار مهیب در بندر شهر بیروت و جان باختن و مجروح شدن جمعی از شهروندان آن کشور، تأکید کرد که تهران در راستای اقدامات انسان‌دوستانه، آماده ارسال کمک‌های پزشکی و دارویی و مداوای مجروحان و سایر مساعدت‌های درمانی لازم است و امیدوار است هرچه سریع‌تر ابعاد این حادثه مشخص شود و آرامش به این شهر بازگردد.

پیام رئیس دستگاه قضا به مردم لبنان

آیت الله رئیسی با صدور پیامی حادثه دلخراش انفجار در بندر بیروت که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مردم عزیز لبنان شد، را تسلیت گفت.

در متن این پیام آمده است: حادثه دلخراش انفجار در بندر بیروت که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مردم عزیز لبنان شد، قلب دوستداران مردم آن کشور و ملت مقاومش را آزرده کرد.

آسیب دیدن بخش مهمی از زیرساخت‎های اقتصادی بیروت و تبعات آن، مصیبت را برای مردم این کشور دو چندان کرده است.

اینجانب این مصیبت را به ملت شریف، دولت محترم و مقاومت محبوب لبنان تسلیت می‌گویم.

اقدام ضروری امروز، ضمن حفظ انسجام ملی و مراقبت از فتنه‌گری و اختلاف افکنی‌های احتمالی دشمنان ملت و دولت لبنان، رسیدگی فوری به نیازهای اولیه مردم لبنان است که در اثر این حادثه تأمین آن با اختلال مواجه شده است.

این حادثه دردناک در شرایطی به وقوع پیوست که هنوز زخم‌های ناشی از اشغالگری رژیم صهیونیستی و تجاوزهای مکرر این رژیم ضد انسانی بر جان و تن ملت لبنان التیام نیافته که این ملت مظلوم زیر تازیانه‌های تحریم‌های ظالمانه رژیم آمریکا تحت فشار قرار گرفته است.

با توجه به تحریم‌های ظالمانه و ضد حقوق بشری که در ماه‌های گذشته از سوی رژیم جنایتکار امریکا علیه ملت لبنان وضع شده و مانع جدی در رسیدگی به نیازهای ضروری مردم لبنان است، تلاش برای لغو فوری این تحریم‌ها در جهت جلوگیری از ایجاد فاجعه انسانی باید در دستور کار دولت‌های دوست لبنان و مجامع بین المللی قرار بگیرد.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی پیگیری حقوقی برای لغو این فشارها و دفاع از حقوق مردم رنج دیده لبنان را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

واکنش رئیس مجلس شورای اسلامی به انفجار بیروت

رییس مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از حادثه انفجار در بیروت لبنان از آمادگی ایران برای کمک خبر داد و از سازمان‌ هلااحمر و نهادهای امدادی خواستار کمک سریع شد.

محمد باقر قالیباف به انفجار دیروز در بیروت لبنان گفت: دل‌های همه ما در حادثه مصیبت‌بار دیشب در بندر بیروت در لبنان سرشار از غم و اندوه شد، قلب‌های مردم ایران با مردم داغدیده لبنان همراه و همدرد است این حادثه را به ملت عزیز لبنان و دولت و پارلمان این کشور و به خصوص مجاهدان حزب‌الله و سید حسن نصرالله رهبر مقاومت تسلیت می‌گویم، از خداوند برای جان‌باختگان والامقام این حادثه علو درجات و برای مجروحان حادثه آرزوی صحت و شفای عاجل و برای خانواده‌ جان‌باختگان و عموم مردم قهرمان لبنان به خصوص مردم صبور و مقام بیروت صبر و سلامت مسالت می‌کنیم.

وی ادامه داد: ایران مثل همیشه آماده هرگونه همکاری و کمک‌های انسان دوستانه است و برای تحقق و تسریع این امر با مقامات ذیربط ایرانی و لبنانی همراه خواهند بود و در همین راستا از سازمان هلال‌احمر و نهادهای امدادی می‌خواهیم در اسرع وقت به کمک برادران‌مان به حادثه‌دیدگان در لبنان و بیروت حضور پیدا کرده و کمک کنند.

پیام فرمانده کل سپاه به مردم لبنان

در پی وقوع انفجار شدید در بندر بیروت که منجر به جان باختن و مجروحیت جمع کثیری از مردم لبنان گردید؛ سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این فاجعه مصیبت‌بار را به ملت و دولت این کشور و حجت الاسلام و المسلمین سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان تسلیت گفت.

متن پیام فرمانده کل سپاه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

فاجعه مصیبت‌بار انفجار در بندر بیروت که منجر به جان باختن و مجروحیت تعداد کثیری از مردم عزیز و مقاوم لبنان گردید، را به ملت و دولت این کشور و به ویژه مجاهد نستوه برادر مکرم حجت الاسلام و المسلمین سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله و رهبر مقاومت اسلامی لبنان تسلیت و تعزیت عرض  می نمایم.

اینجانب با قلبی آکنده از غم و اندوه ، ضمن اعلام آمادگی “سپاه پاسداران انقلاب اسلامی” برای هرگونه یاری بخشی به دولت و مردم لبنان برای کمک به آسیب دیدگان و خسارت دیدگان این حادثه ؛ از درگاه حضرت حق تعالی برای جانباختگان والامقام رحمت و مغفرت ، برای مجروحین عزیز شفای عاجل و برای خانواده های داغدیده و آحاد ملت شریف این کشور صبر و شکیبایی طلب می کنم.

حرف آخر

خلاصه آنکه در لبنانی که دهه هاست، هر انفجاری مستقیم یا غیر مستقیم به اسراییل مربوط می شود، قطعا در این باره نیز انگشت اتهام به سمت تل آویو می رود ، بویژه آن که اخیرا مرزهای لبنان و اسراییل شاهد تنش های مسلحانه بود.

گروه رسانه ای تیرنگ ضمن ابراز همدردی با ملت شریف و عزیز لبنان، آرزومند است دیگر شاهد چنین حوادثی در هیچ نقطه جهان به ویژه خاور میانه نباشیم.

بیشتر بخوانید:

شخصیت‌ها و مقامات به دولت و ملت لبنان تسلیت گفتند