الهام دهقان، سردبیر و جانشین مدیرمسئول:
با طلوع خورشید کشاورزی لباس کار پوشیده و برای درو به مزرعه میرود، مزرعهای پر از آب و گِل و …، هوا هر لحظه گرمتر و شرجیتر می شود، با کمری دولا، پاهای گِل آلود و خیس عرق خوشههای زرین برنج را درو می کند.
شب خسته و کوفته، آنقدر در گِل دولا راه رفته است که رمق ندارد، کف اتاق ولو میشود و از خستگی چرت میزند، تلویزیون را روشن میکند. تبلیغات رسانهها را میبیند که برنج خارجی را تبلیغ میکنند، با چهره اندوهگین به بازار فروش محصولش فکر میکند
متاسفانه مثل اينكه روزهای سخت برنج ايرانی نمیخواهد تمام شود و گويا جان برنجكاران پس از چند سال صبوری از مشكلاتی كه ورود بیحساب و كتاب برنج خارجی و مسائل ديگر نظیر کاهش شدید قیمت برنج، نداشتن مشتری، واردات بیرویه و عرضه برنجهای خارجی در استانهای شمالی و آفت شپشک که در مازندران به «ایزی» معروف است به لب رسيده و ديگرتاب تحمل بی عدالتی و رنج بیمزد را ندارند .
برنجکاری یکی از مهمترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود
اکنون با روی کار آمدن دولت چهاردهم انتظاری که از دولت میرود این است همانند رئیس جمهور شهید برای حل مشکل برنجکاران مصمم باشد و با برنامه ریزی و مدیریت واردات برنج، مشکلات تولید کنندگان را حل کند. این مطالبه مردم مازندران و کشاورزانی است که عمر خود را در زمین کشاورزی سر می کنند.
شهید جمهور آیت الله رئیسی معتقد بود که باید دست دلالان از زنجیره برنج قطع شود و این موضوع میتواند الگوی شروع خدمت رئیس جمهور برای به ثبات رسیدن وضعیت اقتصادی بازار برنج باشد.
به نظر می رسد، دولت بايد با اقدامی ضرب الاجلی مانع نابودی برنج و برنجکاری کشور شود اما آيا اين از توان دولتی كه شعارش “وفاق ملی”است بر خواهد آمد تا پس از اين شاهد فروش شاليزارهای شمال کشور به دليل مشكلات كشاورزان نباشيم؟