نارنگی نوبرانه به بازار رسید
نارنگی نوبرانه به بازار رسید
چند روزی است که برداشت نارنگی‌های زودرس و نوبرانه در باغ‌های مازندران آغاز شده و به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نارنگی‌هایی قابلیت عرضه به بازار را دارد که قند آن تکمیل شده باشد و تغییر رنگ طبیعی از سبز به زرد داده باشند تا هم کیفیت مصرف برای تازه خوری داشته باشد و هم اینکه بازار هدف صادراتی مرکبات مازندران از دست نرود.

تیرنگ:
چند روزی است که برداشت نارنگی‌های زودرس و نوبرانه در باغ‌های مازندران آغاز شده و به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نارنگی‌هایی قابلیت عرضه به بازار را دارد که قند آن تکمیل شده باشد و تغییر رنگ طبیعی از سبز به زرد داده باشند تا هم کیفیت مصرف برای تازه خوری داشته باشد و هم اینکه بازار هدف صادراتی مرکبات مازندران از دست نرود.
در این باره یک باغدار بابلی با بیان اینکه برداشت نارنگی از باغ‌ها را شروع کرده است، گفت: هر کیلوگرم نارنگی زودرس ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
چراغی با اشاره به شرایط اقتصادی نه چندان مناسب کشاورزان و باغداران افزود: در شرایط کنونی هم با توجه به آنکه هنوز مرکبات در منطقه به بار ننشسته و حداقل چند هفته تا برداشت نهایی فاصله دارد، باغداران دچار تردید هستند که آیا پرتقال¬‌ها و نارنگی‌ها را بچینند یا به قیمت پایین به دلال¬‌ها بفروشند.
این باغدار بابلی تصریح کرد: یک سال چشم¬‌انتظاری برای اینکه از این محصول چیزی به دست بیاوری، با توجه به نزدیکی به فصل سرما تباه خواهد شد و این تجربه تلخ ممکن است از این محصول چیزی را عایدت نکند.

* در برداشت مرکبات عجله نکنید
حسن عنایتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برداشت به موقع میوه مرکبات به ویژه نارنگی‌های زودرس مثل ارقام هاشیموتو، میاگاوا و ایواساکی باعث خواهد شد قیمت میوه مرکبات در بازار متعادل بوده در غیراینصورت شاهد افت قیمت برای تولیدکننده خواهیم بود.
وی افزود: باغداران در برداشت میوه مرکبات عجله نکنند و به صورت تدریجی میوه‌ها را برداشت و به بازار عرضه کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: باغداران نگرانی خسارت آفت مگس میوه در باغات را نداشته باشند و نسبت به مدیریت این آفت و بهداشت باغ با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات اقدام کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: ملزومات مورد نیاز برای مبارزه و مدیریت مگس میوه در سطح استان پیش‌بینی شده است کشاورزان با مراجعه به مراکز تهیه این ملزومات برای مبارزه با این آفت اقدام کنند.
عنایتی با بیان اینکه این آفت مدیریت پذیر بوده و با کاهش دما جمعیت آن کاهش می‌یابد، تصریح کرد: برای تکمیل قند میوه نیاز به روزهای گرم و شب‌های خنک است تا میزان شیرینی و قند میوه به اندازه مجاز و قابل برداشت برسد.
به گفته عنایتی پیش‌بینی می‌شود امسال ۲.۸ تا ۳ میلیون تن مرکبات در استان برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: رنگ هیچکدام از ارقام نارنگی‌های باغات استان هنوز زرد و نارنجی نشده است و چنانچه افراد نارنگی‌هایی با این رنگ‌ها در بازار مشاهده کردند از خرید آن خودداری کنند، چون به احتمال زیاد این میوه‌ها سبز زدایی و رنگ آوری شده هستند.
عنایتی افزود: برداشت ارقام دیررس نارنگی شامل انشو، پیج، کلمانتین، یافا و یونسی نیز همزمان با برداشت برخی گونه‌های پرتقال مانند تامپسون از نیمه اول آبان ماه آغاز می‌شود.
* عرضه میوه نارس سبب لطمه به بازار می‌شود
احسان عباسپور معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به برداشت نارنگی در استان به خبرنگاران گفت: برای برداشت مرکبات باید به میزان قند کافی برسد تا مصرف کننده از خوردن آن لذت برد و برخی‌ها به دلیل تعجیل در برداشت سعی می‌کنند با سبززدایی آن را روانه بازار کنند.
وی با اظهار اینکه عرضه میوه نارس سبب لطمه به بازار می‌شود، گفت: عرضه میوه‌های سبز و یا سبززدایی شده غیربهداشتی مورد تأیید نیست و باید باغداران توجه کافی در این زمینه داشته باشند.