مردم شرق مازندران چشم به راه  تحول و صنعتی شدن کشاورزی هستند
مردم شرق مازندران چشم به راه  تحول و صنعتی شدن کشاورزی هستند

اختصاصی تیرنگ نیوز/سرویس اقتصادی: یکی از دغدغه های مردم مازندران رونق کشاورزی و درآمد زایی پایدار در این حیطه برای خود بوده است. اما امروزه کشاورزی به عنوان شغلی غیرقابل اعتماد در رسیدن به درآمد بوده و هر ساله با پیش آمدهایی همچون بلایای طبیعی همچنین تصمیم گیری های دیرهنگام و یا خارج از بررسی […]

اختصاصی تیرنگ نیوز/سرویس اقتصادی: یکی از دغدغه های مردم مازندران رونق کشاورزی و درآمد زایی پایدار در این حیطه برای خود بوده است. اما امروزه کشاورزی به عنوان شغلی غیرقابل اعتماد در رسیدن به درآمد بوده و هر ساله با پیش آمدهایی همچون بلایای طبیعی همچنین تصمیم گیری های دیرهنگام و یا خارج از بررسی های کارشناسی، خلاهای قانونی و گاهاً  ناتوانی های مذیریتی، این حوزه ی مهم اقتصادی دستخوش نامهربانی ها شده است.

سید احمد میری کارشناس امور کشاورزی در این باره با تاکید بر این که مازندران قطب کشاورزی کشور با مشکلات عدیده ای مواجه بوده و در این زمینه کشاو.رزان دغدغه ها و نگرانی های بسیاری دارند، تصریح کرد: مشکلات فراوانی درخصوص کشاورزی و صنعتی کردن آن وجود دارد، از جمله قوانین دست و پاگیری که مانع توسعه و حرکت رو به جلوی کشاورزی شده است.

وی افزود: متاسفانه تا به امروز برخی مسئولین نتوانستد کمک چندان و شایسته ای در زمینه رشد، مکانیزه شدن و صنعتی کردن کشاورزی داشته باشند. باید تکنولوژی در خدمت مردم و امور کشاورزی باشد اما همچنان در منطقه ی مازندران بالاخص شرق استان، کشاورزی به شکل سنتی انجام می شود.

میری اظهار داشت: مهم ترین معضل شاید بهره برداری یک کِشتی در زمین های بسیار حاصلخیز ما باشد، در صورتی که می شود محصولاتی را به منطقه آورد که از زمین های ما بیش از یک کشت برداشت شود. همین موضوع موجب شد در صنعت هم پیشرفتی نداشتیم. به بهانه ی اینکه مناطق ما کشاورزی است، کشاورزی را صنعتی نکردیم و صنعت را هم نتوانستیم وارد این حوزه کنیم. این گونه عوامل، نرخ بیکاری را در استان افزایش داده است.

این کارشناس نبود صنایع تبدیلی و محروم بودن از این حیث را یکی دیگر از مشکلات در راستای رونق کشاورزی دانست و افزود: در استان بالاخص منطقه ی شرق استان در شهر های نکا و بهشهر میوه و محصول های خوبی تولید می شود مثلا 40 درصد هلو و شلیل کشور در همین منطقه تولید می شود اما یک کارخانه ی صنایع تبدیلی در شرق استان نداریم و چشم به عنایت استان های همسایه دوخته ایم.

وی گفت: کارخانجات صنایع تبدیلی ارزان قیمت بوده و اگر حمایت شوند هزینه ی چندانی برای بخش دولتی ندارند.

کارشناس کشاورزی اداره کل امور روستایی استان، تقویت شرکت های تعاونی را یکی دیگر از راه کارهای رونق و توسعه ی امور کشاورزی و صنعتی شدن برشمرد و تاکید کرد: این تعاونی ها منتج به درآمدهای پایدار می شود اما متاسفانه در این بخش هم تاکنون اقدامات موثری صورت نگرفته است.

وی گفت: سرمایه گذاری در زمینه ی کشاورزی و صنعتی کردن آن باعث رسیدن سود ناشی از آن به خود مردم منطقه خواهد شد و مسیر راه پیشرفت کشاورزی با برنامه ریزی جهت رفع موانع و مشکلات برخی مسئولین و نمایندگان در خانه ی ملت می توانستند این مشکلات و دغدغه ها را کم رنگ کنند و باعث دلگرمی کشاورزان شوند، بی شک بخش اعظمی از این تصمیم گیری ها و مطالبه گری ها در مجلس باید صورت پذیرد.

میری با اشاره به نگرانی های کم آبی کشاورزان در منطقه ی شرق استان، افزود: چرا یک کشاورز باید فصل در گرما نگران کم آبی باشد آن هم در زمانی که بارش ها به حدی هست که بتوان با ایجاد سد و راهکارهای موثر حجم آب مورد نیاز کشاورزان را در فصل گرما تامین کرد.

این مسئول گفت: متاسفانه مردم شرق استان از بسیاری محرومیت ها رنج می برند و وقتی از گلوگاه خارج و به استان گلستان وارد می شویم و یا از نکا به سمت مرکز استان خارج می شوید انگار وارد یک ایالت دیگری شدیم که محرومیت زدایی در این منطقه نیازمند برخی قانون گذاری ها، تخصص و انگیزه است.

وی افزود: رسیدن به این آرمان نیازمند تسلط به امور حقوقی در مجلس است . برخی قوانین برای 60 سال پیش است و برای جامعه ی امروز پاسخگو نیست. جوانان و متخصصین باید پای کار بیایند و مجلس آینده باید برآیندی از این دو قشر باشد تا مجلس وافعا در راس امور باشد.