تیرنگ نیوز: در تقویم رسمی کشورمان بیست و هفتم اردیبهشت هر سال به عنوان روز ملی ارتباطات و روابط عمومی نامگذاری شده است. روزی برای تجلیل و تقدیر از فعالان عرصه ارتباطات و روابط عمومی. روزی برای بیان اهمیت و نقش مهم این هنر به افکار عمومی. روزی برای شناساندن و نهادینه کردن ارتباطات و روابط عمومی در جامعه.
بی شک جهان امروز، رشد و توسعه خود را مدیون ارتباطات و تبادل آسان و سریع اندیشه ها و دانش های گوناگون است. دیگر بشر امروز نمی تواند با ابزارها و راهکارهای بشر قرون گذشته روزگار به سر ببرد و جهان هر کسی، به اندازه زادگاه و شهر و کشورش نیست. امروزه در چشم بر هم زدنی از وقایع، حوادث، کشفیات و دستاوردهای علمی و نظامی، فرهنگی، ورزشی و… ملل مختلف آگاهی داریم و می توانیم با کمک همین وسایل ارتباط جمعی کوچک اما هوشمند، آن ها را ببینیم و از جزئیات و چرایی مسائل و موضوعات مختلف، اطلاعات کافی دریافت کنیم.
در واقع جهان به دهکده ای کوچک تبدیل شده است و توسعه با عقب ماندگی یک جامعه بر دیگر جوامع تاثیر دارد. افکار عمومی مدام در حال مقایسه فرهنگ و تکنولوژی جامعه خود با جوامع دیگر هستند و این همه، حاصل رشد و تکامل علم ارتباطات است.
امروزه ارتباطات در جوامع توسعه یافته از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همه دولت ها، سازمان ها، شرکت ها، ادارات و… در تلاش اند تا به بهترین شکل ممکن از آن استفاده نمایند. رشد و تعالی ارتباطات نیز نیازمند روابط عمومی های با دانش و توانمند است تا با شناسایی مطالبات و خواسته های افکار عمومی، بین عرضه و تقاضا نسبتی متعادل برقرار گردد و سازمان ها در مسیری گام نهند که در نهایت علاوه بر تامین ضروریات جوامع منجر به سودآوری سازمان ها و شرکت ها شوند.
به عینه می بینیم که بسیاری از جوامع جهان سوم به دلیل ضعف در برقراری ارتباطات و اهمیت ندادن به موضوع روابط عمومی که منجر به عدم آگاهی از مطالبات و خواسته های افکار عمومی می شود از تهیه و تامین مایحتاج و لوازم مردم خود ناتوانند. از اینرو دست به دامن جوامع توسعه یافته می شوند.
اهمیت ارتباطات و روابط عمومی چه در شرکت ها و ادارات کوچک و خصوصی، چه در سطح ملی و بین المللی آورد ناپذیر است. روابط عمومی در حقیقت حلقه ارتباطی مردم با سازمان ها و شرکت ها و… هستند و هرچه این حلقه ها، قوی تر و خلاق تر باشند تعامل ها بهتر خواهد بود و شکوفایی آن جامعه سرعت می یابد و بالعکس.
متاسفانه در جامعه ما ارتباطات و روابط عمومی در جایگاه واقعی خود قرار ندارند و بیشتر نقشی اندک و در حد نام دارند. در حالی که این حلقه ها می توانند با استفاده از ابزارهای نوین و روشهای خلاقانه و برقراری ارتباطی شایسته و مفید با مخاطبان و افکار عمومی، در قالب بازویی توانمند ظاهر شوند و در جهت رشد و توسعه صنعت و اعتلای کشور عزیزمان ایران گامهای موثری بردارند.
اینجانب ضمن تبریک این روز به تمامی عزیزان فعال در عرصه ارتباطات و روابط عمومی، امید دارم دستاندرکاران و فعالان این حوزه با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۰ توسط رهبر فرزانه انقلاب به «تولید، رفع موانع و پشتیبانی ها» به یاری اقتصاد و دیگر حوزه های کشور آیند و به خودکفایی کشور سرعت بخشند.