فرصت طلایی آببندان‌ها
فرصت طلایی آببندان‌ها
تیرنگ: آب بندان‌های استان برای تامین بخشی از آب مورد نیاز بخش کشاورزی و سایر بخش‌های تولیدی و مرتفع کردن نیازهای آبی مناطق روستایی مباحث دیگری از قبیل گردشگری و آبزی پروری و نیز با هدف ایجاد و توسعه اشتغال در بهره گیری از ظرفیت آب بندان ها نقش به سزایی دارند

 

تیرنگ:
آب بندان‌های استان برای تامین بخشی از آب مورد نیاز بخش کشاورزی و سایر بخش‌های تولیدی و مرتفع کردن نیازهای آبی مناطق روستایی مباحث دیگری از قبیل گردشگری و آبزی پروری و نیز با هدف ایجاد و توسعه اشتغال در بهره گیری از ظرفیت آب بندان ها نقش به سزایی دارند.

آب بندان‌ها، منبعی با ارزش برای تولید و اشتغال هستند و گونه‌ای از تالاب بوده که به دست بشر ساخته شده‌ و یا از شرایط طبیعی منطقه ایجاد شده‌اند و بیشتر برای پرورش ماهیان گرمآبی، ذخیره آب کمکی برای کشاورزی و تامین آب بهداشتی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند و اینک علاوه بر این موارد سایر حوزه های اقتصادی هم در ارتقا بهره برداری از این ظرفیت ها مورد توجه قرار گرفته است.
در این میان تعیین و تشخیص نوع کاربری و اجاره آب‌بندان‌ها برای اجرای طرح‌های مختلف اعم از اقتصادی و گردشگری برعهده شرکت آب منطقه‌ای استان است و علاقمندان برای بهره‌مندی از این ظرفیت باید به امور منابع آب شهرستان‌ها مراجعه کنند.

در این پیوند فرماندار بابل با بیان این که ۱۱۰ قطعه آب بندان در این شهرستان نیاز فوری و اضطراری به لایروبی دارند، گفت: اگر با رویه فعلی لایروبی آب بندان های این شهرستان انجام شود ۲۵ سال این مهم زمان می برد.

علی پیر فلک افزود: از مجموع ۲۱۰ قطعه آب بندان شهرستان بابل ۱۱۰ قطعه آن کارایی زیادی برای آبیاری شالیزارها ندارد و به صورت فوری باید لایروبی آنها آغاز شود.

وی اظهار داشت: در یک سال اخیر هشت آب بندان در این شهرستان لایروبی شد که اگر با همین رویه فعلی لایروبی ها انجام شود ۲۵ سال زمان می برد تا همه آب بندانهای این شهرستان لایروبی شوند.

پیرفلک افزود: دیگر آب بندان های این شهرستان که در حال حاضر نیاز به لایروبی ندارد، برای چند سال دیگر به لیست آب بندان های نیازمند به لایروبی اضافه خواهد شد، که با محاسبه همه آنها لایروبی آب بندانهای شهرستان بابل ۲۵ سال طول خواهد کشید.

فرماندار بابل با بیان این مطلب که کمبود اعتبار یکی از علت های اصلی تاخیر در لایروبی آب بندانهای این شهرستان است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم که برای شالیکاران ما بسیار حائز اهمیت است نیازمند اعتبار ملی هستیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابل با اشاره به این مطلب که با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود آب برای زمین های شالیزاری نقش آب بندانها برای تامین این نیاز بسیار مهم است، ادامه داد: نیاکان ما با احداث آب بندانها، نیازهای اصلی تامین آب زمین های شالیزاری خود را تامین می کردند و این مهم باید در شرایط فعلی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرماندار بابل خاطرنشان کرد: برخی از آب بندان های این شهرستان به خاطر عدم لایروبی تا پایان اردیبهشت ماه بیبشتر آبدهی ندارند و این امر به چالشی برای شالیکاران تبدیل شد.
این مقام مسوول تصریح کرد: به عنوان نمونه آب بندان۲۰ هکتاری خراسان محله بابل در سال گذشته تا اواخر اردیبهشت بیشتر آبدهی نداشت که در سال جاری با لایروبی که انجام شد مشکل شالیکاران برطرف شد.

استان مازندران بیش از ۸۰۰ آب‌بندان بزرگ و کوچک را در خود جای داده و در کنوانسیون رامسر ثبت جهانی شده است. و شهرستان بابل با ۲۱۰ قطعه آبندان دارای بیشترین آبندانها در بین شهرهای مازندران است.