درد مضاعف کمبود دارو بر تنِ نحیف بیماران
درد مضاعف کمبود دارو بر تنِ نحیف بیماران
* معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: وضعیت کمبودهای دارویی در استان نسبت به هفته قبل کمی بهتر شد، مشکل کمبود دارویی در استان کشوری است و در این زمینه نوسان وجود دارد. * بابایی کارنامی، رییس مجمع نمایندگان مازندران گفت: کمبود بعضی از اقلام دارویی، درمانی و بهداشتی به ویژه آنتی بیوتیک‌ها در این فصل سرد از سال برای مردم استان نگران کننده است و باید برای حل این مشکلات و معضلات وزارت بهداشت و درمان پیش از این تدابیر لازم را می‌اندیشید.

تیرنگ نیوز :غزاله وفادار

افزایش سرسام آور قیمت داروها و کمبود اقلام مختلف دارو در استان در ماه‌های اخیر باعث مشکلات عدیده‌ای برای مردم و داروخانه‌های سطح استان شده است.

تامین داروی مورد نیاز بیماران کشور و توزیع عادلانه و کارآمد در شهرهای استان‌ها از وظایف دولت است که باید در کنار تولیدکنندگان داروها در این مسیر گام بردارد.

در ماه‌های اخیر سال جاری با شیوع بیماری آنفلوانزا در زیرسایه کرونا،  شاهد کمبود دارویی در استان‌های کشور بودیم که مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. تحریم ظالمانه از دیگر دلایل کمبود داروها است. البته تنها دلیل کمبود دارو کرونا و آنفولانزا نیستند و داروهای برخی بیماری‌های دیگر هم کمیاب هستند.

 

رضا گودرزی شهروند قائمشهری با بیان اینکه فرزندم دارای اختلالات روانی است، گفت: برای دریافت داروی اعصاب و روان برای درمان بیماری او به داروخانه‌های متعددی مراجعه کردم اما نتوانستم داروی مد نظرم را تهیه کنم.

وی با اشاره به کمبود برخی داروها نظیر دپاکین، ریسپریدون و… در برهه‌ای اظهار کرد:  برخی داروخانه‌های  شهرستان‌های استان به دلیل کمبود داروهای غیربیمارستانی و تخصصی شلوغ است.

گودرزی گفت: برخی از مسوولان در استان مصاحبه می‌کنند که وضعیت بهتر شده اما باید بگویم که وضعیت کمبود برخی دارو در مازندران بسیاری نگران کننده شده است.

 

*کمبود شیرخشک در استان

زهره برزگر مادرساروی که فرزندی یکساله دارد، با اشاره به مشکلاتی که در تهیه داروهای آنفولانزا و کرونای خود و خانواده‌اش داشته است، اظهار کرد: برای دریافت آنتی بیوتیک که یک پزشک متخصص عفونی برای همسرم تجویز کرده است به داروخانه‌های استان مراجعه کردم اما نتوانستیم آن را تهیه کنیم.

وی کمبود شربت چرک خشک کن، اسپری بینی، ب کمپلکس ۱۲ را از جمله داروهایی برشمرد که تأمین آن سخت شده بود .

برزگر با اشاره به کمبود شیر خشک در استان گفت: فرزندم شیر رژیمی  پپتی جونیور می خورد که به سختی آن را تهیه می کنیم و باید برای تهیه آن به داروخانه‌های متعددی مراجعه کنیم.

* گلایه مردم در ارتباط با کمبود داروها حق است

یکی از داروخانه داران استان با بیان اینکه  گلایه مردم در ارتباط با کمبود داروها حق است و برخی مشکلات باعث شده بود که برخی اقلام داروهای تخصصی در استان کمیاب شود، گفت: این مسئله همواره در کشورهای مختلف جهان وجود داشته و به ایران محدود نمی‌شود.

محمودی از لزوم بازنگری و تجدید نظر در به کارگیری مدیران باتجربه و آگاه به مسائل این حوزه سخن گفت و بیان کرد: کمبود دارویی در سطح کشور وجود دارد ولی این میزان کاهش، یافته است.

وی گفت اگر از صنعت داروسازی حمایت نشود، ممکن است در آینده دچار بحران جدی شویم.

 

*لزوم تلاش دانشگاه‌های علوم پزشکی برای رفع کمبودهای دارویی

در همین باره معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران بر تکمیل زنجیره واکسیناسیون کرونا در استان تاکید کرد و خواستار رفع کمبودهای دارویی در استان شد.

روح الله سلگی با اشاره به کمبود دارو در استان تلاش دانشگاه‌های علوم پزشکی برای رفع کمبود داروهای مورد نیاز مردم را ضروری دانست.

* کمبود اقلام دارویی و درمانی برای مردم استان نگران کننده است

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی گفت: کمبود برخی اقلام دارویی و درمانی برای مردم استان نگران کننده است و باید برای تامین آن برنامه ریزی شود.

بابایی کارنامی، رییس مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به کمبود اقلام دارویی و درمانی در فصل‌های سرد پاییز و زمستان و بسیاری از اقلام بهداشتی و پزشکی در استان، تصریح کرد: کمبود بعضی از اقلام دارویی، درمانی و بهداشتی به ویژه آنتی بیوتیک‌ها در این فصل سرد از سال برای مردم استان نگران کننده است و باید برای حل این مشکلات و معضلات وزارت بهداشت و درمان پیش از این تدابیر لازم را می‌اندیشید.

 

* بهبود نسبی تامین دارو در مازندران

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه وضعیت کمبودهای دارویی در استان نسبت به هفته قبل کمی بهتر شد، گفت: مشکل کمبود دارویی در استان کشوری است و در این زمینه نوسان وجود دارد.

ابراهیم صالحی‌فر معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره کمبود دارویی در استان اظهار کرد: کمبود دارویی در استان مشکل کشوری است و ما هم در استان داریم.

وی با اعلام اینکه وضعیت کمبودهای دارویی در استان نسبت به هفته قبل کمی بهتر شد، افزود: بحث آنتی‌بیوتیک‌ها تقریبا حل و بحث سرم وضعیت‌مان بهتر شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه اگرچه برخی از کمبودها نوسان دارد، تصریح کرد: البته در ارتباط با داروهای بیماران خاص مشکلی نداریم.

صالحی‌فر خاطرنشان کرد: در ارتباط با برخی برندهای خارجی که باتوجه به تولید داخل دیگر وارد نمی‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در ارتباط با داروهای شیمی‌درمانی مشکل خاصی نداریم و اغلب داروها است، اظهار کرد: اینگونه نیست که بتوانیم زمان خاصی را وعده دهیم، متولی تامین دارو سازمان غذا و دارو است و تلاش سازمان این است که زودتر این مشکل حل شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دلیل کمبود دارویی تعلل و اهمال‌کاری ازسوی شرکت‌های دارویی و یا داروخانه‌ها و یا شرکت‌های پخش دارویی است، گفت: در استان شرکت دارویی خاصی نداریم ولی در ارتباط با احتکار دارویی و سایر تخلفات نظارت‌ها همچنان و به‌صورت‌ جدی در دستور کار قرار دارد.