تیرنگ نیوز- مجید ساجدی فر: نان یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانیان است که عضو جداییناپذیر سبد خانوار محسوب می شود. شاید بتوان مقدار بسیاری از اقلام را تا حدود بسیاری از سبد خانوار تقلیل داد یا حتی حذف کرد اما نان جزء پرمصرف ترین اقلام روزانه مردم است.
برای همین کیفیت پخت و چگونگی تهیه آن، نزد مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است و کاستی های پیرامون این موضوع را چه از سوی مسئولان و دست اندرکاران، چه از طرف هیات مدیره اتحادیه و چه از سوی نانوایان را بر نمی تابند.
کمبود نان در ساری و برخی شهرهای مازندران
البته گلایه از کیفیت نامطلوب نان در مازندران، خبر تازه ای نیست و هر از گاهی، مردم شهرها یا مناطق مختلف به این مساله اعتراض دارند اما موضوعی که امروز می خواهیم به آن بپردازیم بحث کیفیت نان نیست بلکه مساله ی کمبود نان است.
مردم برخی شهرهای مازندران از جمله ساری مدتی است که با تعطیلی مکرر نانوایی ها به ویژه در روزهای پایانی هفته مواجه هستند و در تهیه نان دچار مشکل اساسی می شوند. یعنی بسیاری پس از مراجعه به چندین نانوایی و ساعت ها انتظار در صف های طویل موفق به دریافت نان می شوند و بسیاری نیز دست خالی به منزل باز می گردند که در هر دو صورت زیبنده نیست.
موضوعی که در آدرس مجازی شهروند خبرنگار تیرنگ به کرات مطرح شده و دغدغه مشترک بسیاری از مخاطبان بوده است و از ما خواسته اند به عنوان یک رسانه مردمی، حتما به این سوژه مهم بپردازیم.
از اینرو در تماسی تلفنی به سراغ قنبری رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ساری رفتیم و پیکیر ماجرا شدیم.
ضعف در اجرای یکپارچه سازی توزیع آرد
وی همزمانی وقوع چند عامل را در رخداد چنین مساله ای موثر دانست و افزود: یک علت کمبود نان در ساری، اجرای طرح یکپارچه سازی آرد است و ضعف در تقسیم به موقع، برخی نانوایی ها را با مشکل بی آردی مواجه ساخته است.
قنبری تصریح کرد: پیش از این طرح، آرد توسط عاملین فروش به دست نانوایان می رسید و هماهنگی های مربوطه به مراتب بهتر صورت می پذیرفت اما اکنون این کار به شرکت خلیج فارس واگذار شده و اختلال های توزیع آرد -بر اساس گزارش های دریافتی ما از نانوایی های مختلف- موجب کمبود آرد و تعطیلی نانوایی هاست.
شرکت خلیج فارس پاسخگو باشد
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ساری با بیان اینکه شرکت خلیج فارس باید بابت کوتاهی های مربوطه پاسخگو باشد، گفت: انتظار می رفت طرح یکپارچه سازی توزیع آرد با دقت بیشتر و برنامه ریزی بهتری صورت پذیرد تا شاهد بروز چنین مسائلی در این حوزه نباشیم.
وی با اشاره به سهمیه ای بودن آرد نانوایی ها بر اساس جمعیت هر منطقه اظهار کرد: هجوم رهگذران و مسافران به نانواییها مخصوصا در روزهای پایانی هر هفته، توازن سهمیه نانوایی ها را به هم می ریزد و موجب پیدایش صفوف طولانی و کمبود نان می گردد. مساله ای که در این وضعیت کرونایی، سلامت شهروندان را تهدید میکند و می تواند موجب انتظار ویروس کرونا باشد.
شهروندان تعطیلی نانوایی ها را گزارش دهند
قنبری برخی از این تعطیلی ها را عمدی و ناشی از تخلف برخی نانوایان عنوان کرد و افزود: شهروندان می توانند در صورت مشاهده تعطیلی نامتعارف نانوایی ها، جهت پیگیری علت آن با شماره 01133301989 اتحادیه خبازان تماس حاصل فرمایند تا دیگر شاهد رخ داد چنین حوادثی نباشیم.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ساری، بازدیدهای سرزده از واحدهای مختلف را یکی دیگر از راه های کاهش تعطیلی خودسرانه نانوایی ها در مرکز استان برشمرد و گفت: به شهروندان قول می دهیم موضوع را به دقت مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را در جهت رفع کمبود نان و بهبود کیفیت آن انجام دهیم.
ضرورت ورود کارگروه آرد و نان جهت بررسی دقیق موضوع
اظهارات رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ساری نشان می دهد که ضعف در توزیع ارد عامل اصلی کمبود نان در مرکز مازندران است. موضوعی که باید از سوی اتحادیه و کارگروه آرد و نان به طور جدی مورد پیگیری قرار گیرد و اقدامات و نتایج حاصله در اختیار رسانه ها و مردم قرار گیرد.
حرف آخر اینکه اگرچه تاکنون شاهد برگزاری جلسات متعدد از سوی نهادهای مرتبط بوده ایم اما آنطور که به نظر میرسد، تاکنون خروجی آن جلسات در سطح جامعه ملموس نبوده و همچنان شاهد بروز برخی مسائل در استان هستیم.