تیرنگ نیوز – سرویس اقتصاد: رضا عظیمی رسکتی کارشناس مهندسی آبیاری از دانشگاه تهران و کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی است و ۲۷ سال سابقه اجرایی و مدیریتی عمدتاً در زمینه های آب و خاک و وزارت نیرو دارد.
وی هشت سال مدیر آب و خاک مازندران بوده و بیش از دو و نیم سال ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان را بر عهده داشتهاست.
مجری طرح های آب و خاک از محل فاینانس کشور چین، مشاور وزیر کشاورزی به مدت ۶ سال و مشاور مدیرعامل آب منطقه ای مازندران به مدت ۲ سال از دیگر فعالیت های عظیمی محسوب می شوند.
وی در حال حاضر مدیرعامل موسسه جهاد نصر کشور است و گفت و گوی اختصاصی ما پیرامون فعالیت های این موسسه از نظرتان می گذرد:
رضا عظیمی رسکتی در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه موسسه جهاد نصر پروژه های بزرگی را در سطح کشور در دست اجرا دارد، گفت: از جمله پروژه های ما جلوگیری از خروج آب های مرزی در استان های غربی، شمال غربی، شرق و جنوب
است.
وی با اشاره به پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری استان های خوزستان و ایلام بیان کرد: هدف از اجرای این طرح، ایجاد شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی، آبیاری تحت فشار، آبیاری کم فشار و انتقال آب با لوله است.
وی پروژه بزرگ آبرسانی سیستان و کنترل ریزگردها در جنوب کشور را از دیگر پروژه های این موسسه برشمرد و افزود: اجرایی چنین طرح هایی می تواند منجر به ایجاد آورده ها و ثمرات فراوانی برای کشور شود و بسیاری از مسائل کلان را مرتفع سازد.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر کشور با اعلام اینکه یکی از پروژه های اولویت دار ما اجرای پروژه آب و خاک شمال کشور است، گفت: این طرح شامل کلیه عملیات زیربنایی در بخش آب و خاک می شود و در ۳ استان شمالی (مازندران، گیلان و گلستان) اجرا می گردد.
وی تصریح کرد: این پروژه شامل زیر پروژه های زهکشی در سطح بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار، ایجاد شبکه های فرعی و تجهیز نوسازی در سطح بالغ بر ۳۰۰ هزار هکتار و احداث و بازسازی بالغ بر ۱۵ هزار هکتار از آب بندان ها و ایجاد بالغ بر ۶۰۰ هزار هکتار سامانه های نوین آبیاری است.
عظیمی برآورد اولیه پروژه را ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با اجرای این پروژه تحولی بزرگ را در حوزه کشاورزی شمال کشور شاهد خواهیم بود. حدود ۲۰۰ هزار اشتغال ایجاد می شود و حدود ۵۰۰ هزار هکتار استعدادهای کشت های ثانویه شکوفا می شود. مثلا اینکه در محصولات استراتژیک چون برنج به خودکفایی نزدیک می شویم و کشت گسترده دانه های روغنی، کلزا و علوفه در کشت های ثانویه در سطح ۵۰۰ هزار هکتار را شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر کشور ادامه داد: دوره اجرای این پروژه ۵ ساله است و پیش بینی می شود پس از اتمام این پروژه کلیه پروژه های زیرساختی مرتبط با حوزه آب و خاک استان های شمالی به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: این ابر پروژه نیاز به حمایت مدیران ارشد سه استان شمالی به ویژه استانداران مازندران، گیلان و گلستان دارد تا روند اجرایی آن سرعت باید.
عظیمی رسکتی در پایان گفت: گستردگی بیشتر این پروژه در استان مازندران است.
به گزارش تیرنگ، موسسه جهاد نصر در سال ۱۳۶۴ توسط بنیاد مستضعفان تاسیس شد تا با استفاده از امکانات، ماشین آلات و تخصص های به کارگیری شده از جنگ تحمیلی، بازوی اجرایی دولت و نظام باشد.
این موسسه در سال ۶۵ به جهاد سازندگی واگذار گردید و تاکنون تحت این وزارتخانه فعالیت می کند. پروژه های بسیار بزرگی در سراسر کشور توسط این موسسه ایجاد و احداث شده اند و در حال حاضر در قالب موسسه جهاد نصر فعالیت می کند.