رضا شریعتی، خبرنگار
بالغ بر ۹۰ درصد مواد غذایی انسان از خاک بوده و خاک و آب نعمتی در دستان انسان است که باید به درستی از آن استفاده کرد با این وجود گفته میشود بسیاری از استانها در خطر آلودگی خاک هستند.
آلودگی خاک خطرناکتر از آلودگی هوا است و موجب از بین رفتن پوشش گیاهی میشود. استان مازندران، در بخش حفاظت از محیط زیست، با وجود دفع غیربهداشتی زبالهها در تمامی شهرها، فاضلابهای خانگی روستایی و گاهی شهری؛ در حاشیه منازل مسکونی، به دلیل نبود سیستم مناسب فاضلاب و بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی و نیز در حفاظت از محیط زیست طبیعی با دفع غیراستاندارد فاضلابهای صنعتی، آلودگی رودخانهها، دریا و تخریب جنگل و مرتع با مشکلات عدیده ای مواجه است.
مازندران حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد و سالانه میلیونها نفر به مازندران سفر میکنند و بدون شک این چند میلیون نفر، زبالههای بسیاری تولید و در محیط زیست رها میسازند و این زبالهها یکی از مهمترین مسائل عامل آلودگی خاک در کشور هستند.
آلودگی باعث بیکیفیت شدن خاک منطقه میشود و این بی کیفیتی سبب خواهد شد که دیگر برای کشاورزی مناسب نباشد. اگر گیاهی در خاک آلوده کشت شود، عناصر آلوده کننده در تمامی اندامهای گیاهی پخش و به انسان و حیوان منتقل خواهد شد.
اگرچه تا به امروز آلودگی خاک مازندران به حد بحرانی نرسیده اما اگر از انتشار منابع آلودگی جلوگیری نشود بیشک تجمع غلظت عناصر سنگین سبب آلودگی خاک استان میشود