استاندار: نگاه مان سیاسی نیست همه کمک کنند/ اینجا جنگ اقتصادی است و شلمچه هایی که در راهند
استاندار: نگاه مان سیاسی نیست همه کمک کنند/ اینجا جنگ اقتصادی است و شلمچه هایی که در راهند
استاندار مازندران: شرایط به گونه ای است که باید بگوییم اینجا شملچه است، جنگ است جنگ اقتصادی است و همه باید کمک کنند. اما باید توجه داشت که ما در این راه که راه بسیار مهمی است نباید نگاه جریانی و سیاسی داشته باشیم و هر فکر مناسبی را از هر جریان و گروهی بپذیریم و بکار گیریم.

تیرنگ نیوز- سرویس اقتصاد: نخستین جلسه قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین مازندران با حضور استاندار و معاونانش، مدیران دانشگاه ها و دستگاه های مرتبط در سالن اجتماعات شماره یک استانداری برگزار شد.

به گزارش تیرنگ در این جلسه 3 ساعته، حضار نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی در استان بیان کردند و به تبادل نظرپرداختند.

سید محمود حسینی پور در این جلسه با اشاره به پشت سر گذاشتن سی وسومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، اظهار کرد: همه افتخاراتی که کشور ما در طول این 43 سال کسب کرده، مدیون و مرهون تفکرات و انقلاب امام راحل هست. علیرغم اینکه دشمنان قسم خورده نظام با تحریم های ناجوانمردانه همه راه های تعامل و توسعه ما را بستند باز هم پیشرفت های خوبی حاصل شد و در مسیر توسعه هستیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هر ساله در مقابله با تحریم ها و تهدیدهای دشمن شعاری را به عنوان چراغ راه توسعه کشور انتخاب می کنند، افزود: هدفگذاری امسال در موضوع مهم تولید دانش بنیان و اشتغالزایی برای کاهش وابستگی کشور است و می طلبد که همه ارکان نظام و گروه های دلسوز کشور پای کار آیند.

استاندار مازندران تصریح کرد: رهبری معظم، برای انتخاب شعار سال نظر اکثریت قاطع کارشناسان کشور را لحاظ می کنند، موارد و موضوعات متعدد و مهم کشور، مطالعه و بررسی می شوند و در نهایت بر اساس اولویت ها به جمع بندی و انتخاب شعار سال می رسند.

حسینی پور، لحاظ کردن رشد ۸ درصدی اقتصاد مازندران در سالجاری را در راستای شعار سال رهبری دانست و گفت: تولید دانش بنیان راهی است که ممالک مترقی، سال هاست به آن ورود کرده اند و توانسته اند در حوزه های مختلف از جمله حوزه کشاورزی، تحولات بسیاری ایجاد کنند و با افزایش بهره وری به رشد و توسعه کشور خود کمک نمایند.

وی با بیان اینکه هدف ایجاد این قرارگاه فراتر از سیاستگذاری و اعمال مسائل کلی است، افزود: اگر قرار به سیاستگذاری بود گروهی محدود و راهبردی تعیین می کردیم اما وقتی اسم قرارگاه به میان می آید یعنی کار فراتر از مسیر عرفی و روال معمول است.

استاندار مازندران ادامه داد: درست است که همه نهادهای مرتبط، یکسری وظایف و برنامه های ذاتی دارند اما به موضوع شعار امسال باید به طور ویژه و فوق برنامه نگاه کرد. چرا که احساس خلا شده و برای جبران ان به دنبال راه های میانبر هستیم.

حسینی پور با اشاره به ظرفیت عظیم مازندران در بخش های نیروی انسانی و دانشگاه ها بیان کرد: تشکیل قرارگاه یعنی بهره بهینه از ظرفیت ها، یعنی تبدیل شدن از من و کار فردی به ما و کار گروهی، یعنی رفع عقب ماندگی ها با استفاده‌ از فرصت ها، یعنی جنگ نابرایر در شرایط غیر عادی، بنابراین به نگاه، اهداف و برنامه های متفاوتی نیاز دارد.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود: گسترش بیکاری و اعتیاد در استان منجر به کاهش شدید رشد جمعیت مازندران شده و تبعات آن در دراز مدت و در سال های آینده ملموس خواهد بود. از اینرو شما دانشگاهیان را به همفکری فراخوانده ام تا به واسطه شخصیت حقوقی تان از ظرفیت دانشگاه ها برای توسعه اجرایی استان حداکثر بهره را ببریم. باید به سمت تحصیلات حرفه ای و تولید محور برویم متاسفانه بسیاری از دانشجویان ما از پس ساده ترین کارهای مرتبط با رشته خود بر نمی آیند در حالی که دانشجویان کشورهای توسعه یافته، متناسب با نیازهای جامعه دست به تولید ارزان و با کیفیت می زنند.

وی با اعلام اینکه این قرارگاه می تواند یک الگو و پایلوت در کشور باشد، تصریح کرد: در صورت موفقیت و کسب نتایج مناسب، حتی می توانیم دستاوردها و تجارب خود را در اختیار سایر استان ها قرار دهیم و در سطح ملی آن را گسترش دهیم. البته بنا نیست در کار دیگران دخالت کنیم بلکه می خواهیم با تشکیل کار گروه های تخصصی و کارآمد در حوزه های مختلف استان (اقتصادی، گردشگری و …) به تحول و توسعه برسیم

استاندار مازندران با بیان اینکه بهره ما از گردشگری در استان نمونه کشور، صفر است، گفت: در سفر اخیر اعضای اکو به مازندران، همه از ظرفیت های گوناگون این استان در حوزه گردشگری در شگفت بودند اما متاسفانه از این ظرفیت ها بهره نمی بریم و سودی عاید استان نمی شود. به عنوان مثال فقط در 13 روز تعطیلات عید، در استان ۳۲ هزار میلیارد تومان تراکنش با دستگاه های پز انجام شد که به دلیل نبود زیرساخت های مناسب بانکی در استان، فواید آن نصیب پایتخت می شود نه مازندران، پر واضح است که اگر از این ظرفیت استفاده بهینه شود می توان به راحتی دو یا سه استان را اداره نمود.

حسینی پور با اشاره به اعتبار ۱۷ هزار میلیارد سفر رئیس جمهور به مازندران، اظهار کرد: فقط تراکنش های 13 روزه مازندران حدود 2 برابر اعتبارات در نظر گرفته دولت در سفر استانی به مازندران بوده است در حالی که برای اداره استان تا ۹۲ درصد از مالیات ها تامین می شود و این یعنی ظلم به خودمان و آیندگان مان.

وی در پایان گفت: شرایط به گونه ای است که باید بگوییم اینجا شملچه است، جنگ است جنگ اقتصادی است و همه باید کمک کنند. اما باید توجه داشت که ما در این راه که راه بسیار مهمی است، نگاه جریانی و سیاسی نداشته باشیم و هر فکر مناسبی را از هر جریان و گروهی بپذیریم و بکار گیریم.