تیرنگ، الهام دهقان:
محمدرضا میرزایی مدیرکل بیمه سلامت مازندران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی جوانی جمعیت، اظهار کرد: همه دستگاهها از زمانی که مقام معظم رهبری ابلاغ کرد که کشور به سمت ازدواج و فرزند آوری برود در این راستا گام برداشتند.
وی با اشاره به شعار سال گفت: باید در راستای تحقق جوانی جمعیت و شعار سال گام برداریم.
میرزایی با اشاره به اینکه در حوزه زوجین نابارور باید بگوییم که ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین ما نابارور هستند و هم اکنون ۹۰ درصد تعرفه بیمارستانهای دولتی را پرداخت میکنیم، تصریح کرد: در سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ زوج را تحت پوشش و مبلغ سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به آنان پرداخت کردیم.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران گفت: سال گذشته موالید ما نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشت و باید فرهنگ سازی در این حوزه با جدیت دنبال شود.
این مسئول بیان کرد: هم اکنون با ۷ مرکز درمان زوجین نابارور در حال همکاری هستیم که ۴ مرکز دولتی و ۳ مرکز خصوصی هستند.
میرزایی گفت: باید ضمن کمک به زوجین نابارور از سقطهای جنین غیرقانونی نیز جلوگیری کنیم.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با بیان اینکه بحث اول رسالت ما بیمه است، گفت: در مازندران نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار بیمه شده تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
میرزایی با بیان اینکه هشتاد و یک درصد این افراد بیمه رایگان هستند که عمده آنان روستاییان هستند، افزود: نهصد هزار نفر روستایی و ساکنین شهرهای زیر بیست هزار نفر هستند.
وی با بیان اینکه 480 هزار نفر از صندوق بیمه همگانی بیمه رایگان هستند، گفت: در سال جاری نیز افرادی که فاقد بیمه هستند را تحت پوشش قرار میدهیم و امسال سرانه بیمه ماهانه 119 هزار تومان خواهد بود.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران، خاطرنشان کرد: امسال نیز برای افراد فاقد بیمه، پوشش بیمهای رایگان در دستور کار است.
این مسئول ادامه داد: دهک یک تا سه رایگان، دهک چهارم تنها ۱۰ درصد، دهک پنج ۲۰ درصد، دهک ششم ۳۰ درصد و به همین ترتیب مابقی به همین منوال، حق بیمه پرداخت میکنند.
میرزایی گفت: افراد فاقد بیمه استان حداکثر ۳۰ هزار نفر هستند.
وی عنوان کرد: در سال گذشته ۱۳۵ هزار تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران، بیان کرد: در استان مازندران حدود دو هزار و ۶۷۰ موسسه طرف قرارداد داریم و کماکان با تمامی موسسات متقاضی قرارداد می بندیم.
این مسئول ادامه داد: در سال گذشته یک هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان به موسسههای طرف قرارداد پرداخت کردیم و تمامی بدهکاری بیماران سرپایی را پرداخت کردهایم.
میرزایی عنوان کرد: در حوزه بیماران بستری حدود ۲۲۰ میلیارد تومان بدهی بابت ماههای بهمن و اسفند سال ۱۴۰۱ بدهکار هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از طرحهای بسیار موثر در حوزه سلامت، طرح درمان بیماران خاص، نادر و صعبالعلاج است، مطرح کرد: طرح درمان بیماران خاص و صعبالعلاج در نیمه دوم سال گذشته آغاز شد و اتفاقات خوبی در استان رقم خورد.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران، گفت: در کنار گروههای پنج گانه بیماران صعب العلاج بیماران نادر نیز به این خدمات اضافه شده است و بنا شد به بیماران ۱۰۷ گروه اعلام شده کمک شود و تقریبا به صورت رایگان خدمات ارائه شود.
این مسئول افزود: سال گذشته در مازندران، ۵۷ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعبالعلاج به صورت سیستمی پرداخت شد.
میرزایی با بیان اینکه بیماران خاص شامل تالاسمی، هموفیلی، ام اس، دیالیز و پیوند کلیه، یک پوششهایی داشتند و تحت پوشش کامل هزینه درمانی بودند، گفت: به این موارد بیماران نادر مثل اوتیسم، بال پروانهای و خیلی از سرطانها و کم کم خیلی از پیوندها مثل قلب، کلیوی اضافه شد..
مدیرکل بیمه سلامت مازندران اظهار کرد: روش دوم در این طرح پرداخت به بیماران ازطریق تحویل پروندهها و مدارک پزشکی است که شامل 107 گروه بیماری مزمن و صعبالعلاج است.
میرزایی اظهار کرد: شرایط به این صورت است که بیمار اسناد خود را به اداره بیمه سلامت تحویل میدهد و کارشناسان بیمه سلامت در اداره کل تایید کرده و بعد از تایید در سامانه سازمان بارگذاری کرده و به حساب این افراد هزینههای درمان پرداخت میشود.
دکتر میرزایی با بیان اینکه تعداد بیشتری از بیماریهای خاص، نادر و صعب العلاج با این اعتبار تحت پوشش قرار خواهند گرفتند، افزود: خوشبختانه بیماریهایی که از قبل تحت پوشش قرار داشتند با این اعتبار پوشش گستردهتری پیدا خواهند کرد.
میرزایی گفت: در همین حوزه سال گذشته بیش از ۳ هزار بیماران صعب العلاج اسناد خود را به ما تحویل و مبلغ ۲۴ میلیارد تومان به آنان پرداخت شد.
وی تاکید کرد: امسال نیز از هفته جاری در حال جمع آوری و اخذ اسناد بیماران ۱۰۷ گروه بیماران صعب العلاج و خاص هستیم و بیماران این بخش تا ۱۵ خردادماه فرصت دارند تا کلیه اسناد سال گذشته خود را به ما تحویل و تا سقف ۵۰ میلیون تومان به آنان پرداخت خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران تصریح کرد: طرح دارویار نیز یکی از کارهای سخت دولت است که با توجه به نوسانات دلار قیمت دارو افزایش قابل توجهی داشت و در سال گذشته ۳۴۰ میلیارد تومان در این بخش پرداخت کردیم.
این مسئول با بیان اينکه تعداد مراکز درمان اعتیاد طرف قرارداد ما از ۵۰ مرکز سال گذشته به ۷۵ مرکز افزایش يافته است؛ ادامه داد: طرح درمان بیماران معتاد امسال با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت و در سال گذشته ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به این مراکز پرداخت شد.