کش و قوس‌های مسکن ملی در مازندران
کش و قوس‌های مسکن ملی در مازندران
نیاز به مسکن از جمله نیازهای بشر است که همواره توجه دولت‌های مختلف قرار گرفته و در این راستا طی چندین سال دولت‌ها تصمیم گرفتند تا سهم سنگین مسکن را در سبد خانوار کاهش دهند.

تیرنگ نیوز:

نیاز به مسکن از جمله نیازهای بشر است که همواره توجه دولت‌های مختلف قرار گرفته و در این راستا طی چندین سال دولت‌ها تصمیم گرفتند تا سهم سنگین مسکن را در سبد خانوار کاهش دهند. در دولت نهم و دهم بود که متولیان با عنوان «مسکن مهر»  دست به کار شدند و تهیه مسکن را برای جامعه فاقد مسکن در دستور کار قرار دادند، اما با توجه به وجود برخی مشکلات این پروژه چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم تصمیم بر اجرای طرحی دیگر برای تهیه مسکن برای مردم در نظر گرفته شد، با عنوان پروژه «نهضت ملی مسکن» که این پروژه بنا بر خبرها یک طرحی بی نقص نشان داده می‌شود .

همزمان با اعلام آغاز ثبت نام طرح نهضت ملی تمام مردمی که خانه نداشتند برای به دست آوردن واحدی از این خانه‌ها متقاضی شدند و ثبت نام خود را تکمیل کردند.

 

مهدی ادهمی، مستاجر مازندرانی که از متقاضیان مسکن ملی است در گفت و گو با تیرنگ با اشاره به اینکه این طرح از طرح‌های خوب دولت است، گفت: بعید میدانم دولت بتواند در عرض چهارسال به تعدادی که وعده داده است مسکن بسازد.

وی با بیان اینکه در یکی از خبرگزاری‌ها خواندم که بنیاد مسکن مازندران ( ساری ) برای پروژه مسکن ملی که هنوز اسکلت آن تمام نشده مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان درخواست نموده که باید واریز شود، اظهار کرد:  در ابتدا گفته بودند کل مبلغ پروژه حدودا ۴۰۰ میلیون هست که نیمی از آن به صورت وام می‌باشد و ظرف دو سال ساخته خواهد شد اما اکنون بعد از دو سال که اسکلت آن هم تمام نشده می‌گویند ظرف دو هفته باید آورده را به مبلغ ۳۰۰ میلیون برسانید این همه پول را آن هم برای مسکن ملی از کجا بیاوریم. تاکنون مبلغ ۱۶۰ میلیون تومان واریز کردیم.

وی با بیان اینکه حدود دو سالی از فعالیت دولت می‌گذرد اما طرح مسکن ملی آن گونه که باید، شتاب و جهش خوبی در مازندران ندارد، اظهار کرد: کمبود زمین از یک سو، همکاری نکردن متقاضیان برای تأمین آورده از سوی دیگر و تردید انبوه سازان برای سرمایه گذاری در این پروژه از جمله چالش‌هایی است که مسکن ملی را در استان مازندران با موانع بی شمار روبرو کرده است.

رضا مهدوی با اشاره به مشکلات مسکن مهر به تیرنگ گفت: امیدواریم مسکن ملی در مازندران شبیه مشکلات مسکن مهر نباشد.

وی با بیان اینکه به دلیل مشکلات مسکن مهر از وضعیت بغرنج و آزاردهنده ی بوی تعفن ناشی از فاضلاب این منطقه مسکونی و کم توجهی مسئولان به تنگ آمده‌ بودیم، گفت: بوی نامطبوع فاضلاب به حدی است که حالت تهوع به انسان دست می دهد، امیدواریم مسکن ملی این مشکلات را نداشته باشد.

مهدوی گفت: سرریز چاه‌های فاضلاب آپارتمان‌های مسکن مهر و استاندارد نبودن این چاه‌ها از مشکلاتی بود که دولت نهم و دهم به آن توجه نداشت.

بر اساس آمارهای ارائه شده بیش از ۱۱۸ هزار نفر برای ساخت مسکن ملی در استان مازندران ثبت نام کرده‌اند از این تعداد حدود ۲۹ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند و بسیاری از متقاضیان به صورت خودمالکی شروع به ساخت خانه کردند.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به افزایش شمار متقاضیان خود مالک در طرح جهش ملی مسکن گفت: هفت هزار و ۷۶۵ واحد مسکن به صورت خودمالک در دست احداث است.

علی دیوسالار در گفتگویی با اشاره به سهمیه ۱۳۸ هزار واحدی مسکن ملی در استان افزود: از این تعداد تاکنون ۷۷۶۵ واحد به صورت خودمالکی منجر به عقد قرارداد شده است.

وی با بیان اینکه میزان واحدهای خود مالک در اسفند سال گذشته هزار و ۵۳۶ واحد بوده است که اینک به بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ واحد رسیده است، رشد و پیشرفت اجرای پروژه‌ها را مطلوب ارزیابی کرد.

تهیه زمین در غرب مازندران با مشکل روبرو است

دیوسالار با بیان اینکه در تأمین زمین در شهرستان‌های بزرگ استان مشکل خاصی وجود ندارد، یادآور شد: در حال حاضر در ۲۷ شهر استان برای ساخت پروژه مسکن ملی زمین تهیه شده است و بیشتر این مشکلات مربوط به غرب استان است و برای رفع این مشکل نیز مقرر شد از ظرفیت روستاهای واقع در حریم شهرها، بافت فرسوده برای بهسازی و نوسازی مسکن و خانه‌دار شدن متقاضیان بهره ببریم.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۱۱۸ هزار نفر برای طرح جهش ملی مسکن در استان گفت: از این تعداد ۲۹ هزار و ۸۰۰ نفر واجد شرایط معرفی شده‌اند.

وی با بیان اینکه سامانه ثبت نام مسکن ملی در حال حاضر بسته است از متقاضیان دارای واجد شرایط خواست تا برای ثبت نام به ادارات راه و شهرسازی شهرستان‌ها مراجعه داشته باشند.

کارشناسان می گویند که وجود بافت‌های فرسوده در شهرهای مازندران ظرفیتی فراروی پروژه مسکن ملی به شمار می‌رود و تلاش دولت بر این است تا با بهره گیری از توان انبوه سازان و خود مالکان برای نوسازی و مقاوم سازی این بافت‌های پرخطر اقدام شود.

رضا علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران محدودیت زمین را از جمله مشکلات در استان بیان کرد و گفت: برای شتاب بخشی به طرح مسکن ملی باید مرتب سازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری در دستور کار قرار گیرد.

وی همچنین با اظهار اینکه باید مشوق‌های را برای ورود انبوه سازان به پروژه مسکن ملی در نظر گیریم، افزود: باید از ظرفیت‌های مختلف برای تحقق این پروژه گام برداریم.

معاون استاندار مازندران ارائه بسته‌های تشویقی را برای شتاب بخشی به طرح ملی مسکن ضروری دانست و گفت: برای توسعه طرح باید از ظرفیت خود مالکی، اراضی مازاد دستگاه اجرایی، بافت‌های فرسوده و غیره استفاده شود.

علیخانی تصریح کرد: بازآفرینی بافت‌های فرسوده می‌تواند مشکل طرح نهضت ملی مسکن را در استان حل کند از این رو از انبوه سازان و مسکن سازان خانه ورود به این طرح هستیم.

وی بر حمایت شهرداری‌ها و راه و شهرسازی برای حذف لکه‌های بافت فرسوده و بازآفرینی شهری تاکید کرد و گفت: در حوزه خودمالکی مسکن نیز هیچ مشکلی در استان وجود ندارد و بسته‌های انگیزشی در نظام مهندسی برای طراحی و نظارت طرح‌های مسکن ملی تهیه شده است.