کریمی فیروزجایی؛ متفاوت‌تر از دیگران
کریمی فیروزجایی؛ متفاوت‌تر از دیگران
بسیاری از رسانه‌های جمعی و کارشناس‌ها و تحلیل گران سیاسی بر این باورند که کریمی فیروزجایی شاخص‌هایی مانند تجربه ملی و استانی، پاکدستی و سلامت نفس، ایثارگری در خدمتگزاری، خوشنامی و محبوبیت در افکار عمومی استان، داشتن تحصیلات و مدارک واقعی و روشن را یک جا دارد و شناخت کاملی از استعدادهای مازندران به واسطه تجربه دو دوره نمایندگی کسب کرده است.

تیرنگ نیوز:

استان مازندران به دليل برخورداری از مواهب طبيعی و نعمت‌های نازله الهی و نيز وجود استعدادهای برجسته وكم نظير انسانی شتاب قابل ملاحظه‌ای در رسيدن به شاهراه ترقی دارد و در طول عمر با بركت انقلاب اسلامي ايران به همين دليل ظرفيت‌ها و فرصتهای مناسبی را از خود نشان داده است که یکی از این ظرفیت‌ها حضور نماینده مردم بابل در هیات رئیسه مجلس است؛ ليكن به دليل برخی تنگ نظری‌ها، برخی‌ها به دنبال آن هستند که تنش‌ها وگسست‌های سياسی در زنجيره فعاليت‌هاي توسعه‌ای استان مازندران ایجاد و این استان را  با موانع جدي روبه رو کنند که این موجب می‌شود تا گاهی چند گام اين استان پهناور به عقب رانده شود.

انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم قرار است روز (سه‌شنبه دوم خرداد ماه) برگزار شد و نمایندگان در صحن مجلس اعضای ۱۲ نفره هیئت رئیسه را برای سال آخر مجلس یازدهم انتخاب کردند.

طبق آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت رئیسه متشکل از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۶ دبیر و ۳ کارپرداز یا ناظر است که با رأی اکثریت نمایندگان برای یک سال انتخاب می‌شوند.

مروری بر انتخابات هیئت رئیسه

در سال اول مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف توانست با کسب ۲۳۰ رأی در مقابل ۱۷ رأی فریدون عباسی و ۱۲ رأی مأخوذه سید مصطفی میرسلیم ریاست این دوره از مجلس را به مدت یک سال بر عهده بگیرد. سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس اول، علی نیکزاد نایب رئیس دوم، سید ناصر موسوی لارگانی، احمد امیرآبادی فراهانی، حسینعلی حاجی دلیگانی، روح الله متفکرآزاد، علی کریمی فیروزجایی و محسن دهنوی به عنوان دبیران هیئت رئیسه و محسن پیرهادی، علیرضا سلیمی و محمدحسین فرهنگی به عنوان ناظران هیئت رئیسه مجلس انتخاب شدند.

پنجم خرداد ۱۴۰۰ دومین دوره انتخابات هیئت رئیسه مجلس به علت ملاحظات بهداشتی در دوره شیوع کرونا برای اولین بار به صورت الکترونیکی برگزار شد. محمدباقر قالیباف در رقابت با فریدون عباسی با ۲۳۰ رأی در برابر ۱۸ رأی پیروز و برای دومین بار رئیس مجلس شد. علی نیکزاد و عبدالرضا مصری نواب رئیس مجلس شدند، روح الله متفکرآزاد، محسن دهنوی، علی کریمی فیروزجایی، محمد رشیدی، مجتبی یوسفی و حسینعلی حاجی دلیگانی دبیران هیئت رئیسه شدند و محسن پیرهادی، علیرضا سلیمی و سید نظام‌الدین موسوی ناظران هیئت رئیسه مجلس شدند.

در سال سوم مجلس یازدهم الیاس نادران و فریدون عباسی برای انتخابات ریاست مجلس با قالیباف رقابت کردند که قالیباف توانست با کسب ۱۹۴ رأی رئیس مجلس باقی بماند و نادران ۲۱ رأی و عباسی ۳ رأی کسب کردند. نیکزاد و مصری به عنوان رئیس و نواب رئیس مجلس جایگاه خود را تثبیت کردند و باز هم در این کرسی‌ها ماندنی شدند، محسن دهنوی، علی کریمی فیروزجایی، محمد رشیدی، حسینعلی حاجی دلیگانی، احمد امیرآبادی فراهانی و احمد نادری دبیران هیئت رئیسه شدند و محمدرضا دشتی اردکانی، علیرضا سلیمی و سید نظام‌ الدین موسوی ناظران هیئت رئیسه مجلس شدند.

راند آخر

در آغاز نشست علنی روز گذشته انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه چهارم برگزار شد.

امیرآبادی فراهانی در ابتدای نشست، کاندیداهای ریاست مجلس برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم را معرفی کرد که براین اساس محمدباقر قالیباف، الیاس نادران و فریدون عباسی دوانی  به عنوان کاندیداهای ریاست اعلام شدند.

با رای نمایندگان مجلس، محمد باقر قالیباف در جریان این  انتخابات با  210 رای برای چهارمین سال به عنوان رئیس مجلس یازدهم انتخاب شد.

همچنین الیاس نادران 47 رأی و فریدون عباسی دوانی 7 رأی از مجموع 264 رای را کسب کردند.

نواب رئیس

در ادامه احمد امیرآبادی فراهانی، کاندیداهای گزینه نواب رئیس مجلس برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم را معرفی کرد که براین اساس عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه، مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم و علی نیکزاد ثمرین نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین به عنوان کاندیداهای نایب رئیسی اعلام شدند.

پس از شمارش آراء نمایندگان، عبدالرضا مصری 158 رای کسب کرد و بر این اساس، به عنوان نایب رئیس اول مجلس یازدهم در اجلاسیه چهارم، انتخاب شد. با توجه به تساوی آرای ذوالنور و نیکزاد در شمارش ابتدایی، آرای این دو نماینده حدود7 تا 8 بار بازشماری شد و در نهایت، پس از تساوی آراء، مطابق تبصره 1 ماده 14 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بین دو نامزد فوق، قرعه کشی شد و در نتیجه مجتبی ذوالنور به عنوان نایب رئیس دوم مجلس یازدهم در اجلاسیه چهارم، انتخاب شد.

انتخاب دبیران

در ادامه، کاندیداهای گزینه دبیری هیأت رئیسه مجلس برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم معرفی شد و با رای نمایندگان، احمد نادری نماینده تهران، محمد رشیدی نماینده کرمانشاه، سید محسن دهنوی نماینده تهران،  روح‌الله متفکر آزاد نماینده تبریز، علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل و مجتبی یوسفی نماینده اهواز به عنوان دبیران هیات رئیسه اجلاسیه چهارم انتخاب شدند.

انتخاب ناظران

همچنین در ادامه با رای نمایندگان، سیدنظام‌الدین موسوی با 185 رای، محسن پیرهادی با 183 رای و علیرضا سلیمی با 181 رای به عنوان ناظران هیات رئیسه اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم انتخاب شدند.

با توجه به اینکه برای بار چهارم علی کریمی فیروزجایی به عنوان نمابنده مازندران در هیات رئیسه انتخاب شد،  نگاهی به کارنامه و عملکرد او در مجلس شورای اسلامی، نشان می‌دهد که دیگر نمایندگان استان باید برای هم افزایی و همدلی و هماهنگی در راستای کارآمدی و اثربخشی بیشتر، توجه به ظرفیت او  و جایگاهش داشته باشند و باید طرز تفکر و چگونگی نگاه، نیز رفتارهای خود در دو حوزه اصلی قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین به ظرفیت او معطوف کنند.

با توجه با گذشت یازده دوره از نمایندگی مجلس، انتطار می رود نمایندگان محترم مجلس با هماهنگی و اتحاد بیشتری در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، به ویژه در زمینه چشم اندازهای توسعه‌ای مازندران با محورهایی چون کشاورزی، صنعت و گردشگری و نیز دغدغه‌های مهمی چون  بیکاری و اشتغال گام‌های جدی و اساسی  بردارند.

بسیاری از رسانه‌های جمعی و کارشناس‌ها و تحلیل گران سیاسی بر این باورند که  کریمی فیروزجایی شاخص‌هایی مانند تجربه ملی و استانی، پاکدستی و سلامت نفس، ایثارگری در خدمتگزاری، خوشنامی و محبوبیت در افکار عمومی استان، داشتن تحصیلات و مدارک واقعی و روشن  را یک جا دارد و  شناخت کاملی  از استعدادهای مازندران به واسطه تجربه دو دوره نمایندگی کسب کرده است.

او  فرد باهوش و توانایی است و تاکنون هم در سمت خود موفق بوده است. دیگر نمایندگان مازندران و حتی دیگر مسئولان استان باید ابتکار به خرج داده و از فرصت‌ها و نخبگان تراز ملی چون او و منابع ملی  استفاده بهینه کنند. حالا که سال آخر مجلس است باید از ظرفیت این نماینده بیش از پیش استفاده شود چراکه مشخص نیست برای دوره بعد چه  کسی نماینده خواهد شد و آیا توان لازم و مقبولیت را برای انتخاب شدن در هیات رئیسه دارد یا خیر؟! پس باید به دور از تنگ نظری ها به او کمک کرد و از ظرفیتش بهره برد.