چین و چروک چهره مازندران
چین و چروک چهره مازندران
مساله تأخیر ازدواج در کشور ما و عدم فرزندآوری که ریشه آن عدم فرزند خواهی است، بیش از آنکه ابعاد اقتصادی داشته باشد، ابعاد فرهنگی دارد.

 

تیرنگ:
مساله تأخیر ازدواج در کشور ما و عدم فرزندآوری که ریشه آن عدم فرزند خواهی است، بیش از آنکه ابعاد اقتصادی داشته باشد، ابعاد فرهنگی دارد.

چندین سال است که رهبر معظم انقلاب، مساله بحران جمعیت و تزلزل فضای خانواده در کشور را در دیدارهای مختلف اعم از دانشجویان، مسئولان، حوزوی‌ها، مبلغان، مداحان و دانش آموزان گوش زد و مطرح می‌کند.

ایشان سال‌ها است درباره یک بحران عمیق اجتماعی که ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، تربیتی، امنیتی را با خود به همراه دارد با گروه‌های مختلف جامعه صحبت می‌کنند با این وجود به نظر می‌رسد اقدامات انجام شده کافی نیست.

در این پیوند رئیس کمیته رسانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: ۲۱ پوستر تاثیرگذار در نخستین کارگاه طراحی پوستر جوانی جمعیت در بابل طراحی و در سراسر مازندران نصب خواهد شد.

حسین آقاجان‌نژاد اظهار داشت: بحث جمعیت از مباحث مهم اجتماعی و اقتصادی در هر جامعه بوده و جمعیت از نظر ساخت، ترکیب و توزیع از مولفه های اقتدار و استحکام ساخت درونی هر جامعه به شمار می رود.

وی ادامه داد: توان علمی و منابع مادی و غیر مادی هر جامعه بدون در نظر گرفتن جمعیت معنا دار نیست زیرا انسان ها هستند که می توانند سرمایه ها را به کار گرفته و آن را به ارزش افزوده تبدیل کنند
آقاجان نژاد اظهار داشت: بنا بر این حفظ تعادل و پویایی ساختار جمعیت، اساسی ترین عامل در برنامه ریزی توسعه بوده و سیاست های جمعیتی با مسائلی همچون اشتغال، درآمدزایی، مولد بودن، آموزش، مسکن، امکانات رفاهی، پیشرفت اقتصادی، تغییرات اجتماعی، تحولات محیط زیست همراه است و عدم تعادل آن آسیب جدی است که جبران آن به راحتی امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: کارگاه طراحی”جوانی جمعیت” برای نخستین‌بار در مازندران با همت کمیته فرهنگی و رسانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی بابل با حضور طراحان و گرافیست‌های برتر استان مازندران در سالن توانمندسازی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد که به عنوان طرحی نو در راستای سیاست های جوانی جمعیت بود.

✓ اقدامات زیرساختی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران اردیبهشت ماه در خصوص اقدامات انجام شده برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و نیز دستاوردهای بدست آمده در این استان توضیح داد:‌ برای اجرای این قانون به هر نهادی وظایف محول شد تا وظایفی به هر نهادی محول شده است تا روند کاهش جمعیت استان متوقف کنند و به سمت افزایش جمعیت پیش بروند.

فرهاد غلامی افزود:‌ طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ رشد جمعیت در مازندران منفی پنج درصد بود و وضعیت استان از نظر این شاخص در کشور وضعیت خوبی نداشت.

وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده برای رفع رشد منفی جمعیت در مازندران از سال ۱۴۰۱ تا انتهای سال ۱۴۰۲ این نرخ رشد جمعیت به منفی ۹ دهم درصد رسیده است که نشان دهنده بهبود وضعیت جمعیت در این استان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با تصویرسازی از وضعیت جمعیت مازندران در صورت تداوم روند رشد منفی پنج درصدی گفت که اگر با همین روند جمعیتی پیش می رفتیم مازندران طی سالهای آینده با کاهش قابل ملاحظه جمعیت مواجه می شد.
وی توضیح داد:‌ دولت سیزدهم برای رفع این معضل اجتماعی در مازندران به اقدامات زیرساختی دست زد که از آن جمله راه اندازی ۲ درمان ناباوری سطح سه دولتی در این استان است که برای ارائه خدمات مطلوبتر به صورت ۲ شیفت صبح و عصر فعالیت دارند.

غلامی همچنین گفت:‌ مرکز درمان ناباروری بیمارستان امام خمینی (ره) ساری که تا پیش از این فعالیت داشته با تزریق اعتبارات دولتی تجهیز و نوسازی و در حال مشغول فعالیت به مراجعه کنندگان است.

وی اضافه کرد:‌علاوه بر فراهم کردن این امکانات زیرساختی در قالب مراکز درمان ناباروری دولتی، ‌ ارائه خدمات مشاوره فرزندآوری به ۵۵۰ هزار زوج از دیگر اقدامات صورت گرفته در مازندران است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران از اجرای طرح غربالگری در بانوانی که در سنین باروری قرار دارند به دیگر اقدام صورت گرفته در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد.

وی گفت‌:‌در همین زمینه ۵۴۰ هزار زن مازندران که در سنین ۱۵ تا ۵۴ سال یعنی سن باروری قرار دارند غربالگری شدند که از میان آنان ۱۱ هزار زن با علائم نابارور اولیه شناسایی و به مراکز درمان ناباروری معرفی شدند.

به گفته غلامی با اقدامات و حمایت های درمانی دولت سیزدهم به زوج های نابارور خوشبختانه ۶۰۰ مورد باروری در این مدت در مازندران رخ داد و ۲۵۰ نوزاد متولد شدند.
مازندران از نظر پیری جزو استان‌هایی با رتبه بالا محسوب می‌شود و مسلم است اگر همت برای مقابله با سالمندی صورت نگیرد مازندران با کمبود نیروی جوان مواجه می‌شود