پیام اربعین
پیام اربعین
باز هم اربعینی دیگر از راه رسید و عاشقان  آل‌ الله به زیارت امام سوم شیعیان رفتند.

 

 

تیرنگ:
باز هم اربعینی دیگر از راه رسید و عاشقان  آل‌ الله به زیارت امام سوم شیعیان رفتند.
روز‌های منتهی به اربعین سالار شهیدان امام حسین (ع)، همه جا را بوی زیارت و خاک کربلا گرفتع و عاشقان با پای پیاده تن به زیارت مولایشان شتافتند. اما به راستی چه راز و سری در این کار نهفته است و چه تاریخچه‌ای پشت این پیاده روی عظیم خودنمایی می‌کند؟!
روایات متعددی در خصوص زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده داریم که اجر و ثواب معنوی زیادی دارد. به حدیثی از امام صادق (ع) در اهمیت زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده اشاره می‌کنیم:

قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ (ع):

«یَا حُسَیْنُ مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَهَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص. إِنْ کَانَ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَهٍ حَسَنَهً وَ مَحَی عَنْهُ سَیِّئَهً حَتَّی إِذَا صَارَ فِی الْحَائِرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِینَ الْمُنْتَجَبِینَ [الْمُفْلِحینَ الْمُنْجِحِینَ]حَتَّی إِذَا قَضَی مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ حَتَّی إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص. یُقْرِؤُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَی».‌ای حسین! کسی که از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حضرت حسین ابن علی (ع) باشد، اگر پیاده رود خداوند منّان به هر قدمی که برمی‌دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو می‌فرماید تا زمانی که به حائر برسد و پس از رسیدن به آن مکان شریف، حق تعالی او را از رستگاران قرار می‌دهد تا وقتی که مراسم و اعمال زیارت را به پایان برساند که در این هنگام او را از فائزین محسوب می‌کند تا زمانی که بازگردد، در این وقت فرشته‌ای نزد او آمده و می‌گوید: رسول خدا (ص) سلام رسانده و به تو می‌فرماید: از ابتدا عمل را شروع کن، تمام گناهان گذشته‌ات آمرزیده شد.

زهرا ذبیح پور که برای بار ششم به زیارت کربلا می‌رود به تیرنگ می‌گوید: اربعین به عنوان یک پدیده اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تمدنی کنشی فردی و جمعی معطوف به عقلانیت الهی و توحیدی است و شرکت‌کنندگان در آن در پی اعلام همنوایی و همدلی با قیامی عظیم هستند که بشریت را به پیروی از توحید، عدالت و دوری از کفر، ظلم و ذلت فرامی‌خواند.
وی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین، مسیر هدایتی است که زندگی ما را سر و سامان می‌دهد؛ گفت: امام حسین(ع) جانش را در راه خدا داد تا مردم را از جهالت نجات دهد. اگر با جهل به پیاده‌روی اربعین برویم و با جهل امام(ع) را زیارت کنیم، پیام اربعین را درک نکرده‌ایم.

جبار محمودی، دیگر شهروند مازندرانی با بیان اینکه یکی از ابزارهایی که خداوند برای طی این مسیر برای انسان قرار داده است انبیا و امامان هستند و ما انسان‌ها موظفیم که با کمک این راهنمایان مسیر را بشناسیم تا دچار تاریکی‌ها نشویم، گفت: امام حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است و بر این اساس امام حسین(ع) بخشی از نقشه راه الهی است که خداوند ترسیم کرده تا انسان‌ها در مسیر حرکت کنند.
وی گفت: پیاده‌روی اربعین، میدان مسابقه برای خدمت‌رسانی به زائران است‌

حجت الاسلام محمد مهدی شریف تبار مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به برنامه‌های این سازمان در اربعین حسینی، فعالیت در عرصه روایتگری را از برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: آموزش و توانمندسازی مبلغانی که در موکب ها حاضر می‌شوند، صورت گرفته است.

وی افزود: تولید محتوای مورد نیاز از دیگر برنامه‌ها است و تلاش شده تا در قالب روایتگری، مردم با حماسه عاشورا آشنا شوند و این جریان و حماسه تصویرسازی شود.

وی ادامه داد: آموزش‌های لازم صورت گرفته و ابزارهای لازم نیز برای راویان فراهم شده است.

حجت الاسلام شریف تبار «کربلا؛ طریق الاقصی» را شعار محور اربعین سال جاری بیان کرد و گفت: شعار اربعین با موضوع مقاومت که مساله اول جهان اسلام است، گره خورده است و گفتمان و ترجمان فرمایش حضرت امام راحل است که فرمودند راه قدس از کربلا می‌گذرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: همه با شعار مقاومت در اربعین حسینی به عنوان حماسه بی نظیر حاضر می‌شویم.