الهام دهقان، سردبیر و جانشین مدیرمسئول:
سیل در مازندران همواره کام مردم استان را تلخ میکند. تخریب هزاران هکتار باغ و اراضی شالیزاری، آسیب های جدی به تولیدات دام و طیور، منازل و اماکن مسکونی و تجاری و صنعتی، شبکه راهها و تاسیسات برق، ابنیه عمرانی و فنی و هزاران میلیارد تومان خسارات مالی در مناطق روستایی و شهری سیل زده در مازندران؛ تنها بخشی از پیامدهای ویرانگر سیل برای مردم مازندران است.
در این میان بدون آن که خواسته باشیم زحمات مدیران استان را با درجات متفاوت و در بازه های زمانی مختلف برای خدمت به سیل زدگان انکار کرده و نادیده بگیریم، اما بر این باوریم که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد!
مازندران از جمله استانهایی است که معمولا با بارندگیهای شدید و سیلابها طرف است و هر سال همه یا مناطقی از استان (شرق، غرب، مرکز و جنوب) دچار سیل زدگی میشود.
متاسفانه علیرغم وعدههای مسئولان استانی و کشوری که در طول دهههای مختلف بارها و بارها بر اهمیت پیشگیری و ممانعت از وقوع سیل تاکید میکردهاند همچنان با هر بارندگی شدید شاهد وقوع سیلاب و خسارتهای کم و بیش در استان هستیم.
انتظار میرود در آغاز دولت چهاردهم به این مسئله به طور ویژه پرداخته شود و دیگر شاهد بروز سیلابهای خسارتزا و ویران کننده، نباشیم. بدون شک هزینه پروژههای پیشگیرانه بسیار پایینتر از هزینهای است که در مراحل مقابله و بازسازی به دستگاهها اختصاص مییابد.
رودخانههای ما ساماندهی میخواهند و باید علاوه بر اطلاع رسانی و آموزش مناسب به مردم، از هرگونه تخلفی در این عرصه جلوگیری کرد.
باید هر چه سریعتر طرح جامع پیشگیری سیل را اجرایی کرد چون این طرح در برگیرنده مطالعات جامع و علمی است و میتواند در کاهش اثرات ناشی از سیل در استان موثر باشد.
مطمئنا هر رفتاری که ما با طبیعت انجام دهیم، طبیعت نیز همان رفتار را با ما خواهد داشت و در این شرایط پاسخ دست اندازی به طبیعت، سیل و بلایای طبیعی دیگر است.
باز هم تاکید میکنم علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!