وعده بر سر زباله!
وعده بر سر زباله!
رئیس جمهور ضرب الاجلی ۱۵ روزه برای تعیین تکلیف معضل زباله آمل و انتخاب مکان جدید برای دپوی زباله اعلام کرد که ۲۱ آبان مهلت آن به پایان رسیده است

 

تیرنگ:

رئیس جمهور ضرب الاجلی ۱۵ روزه برای تعیین تکلیف معضل زباله آمل و انتخاب مکان جدید برای دپوی زباله اعلام کرد که ۲۱ آبان مهلت آن به پایان رسیده است

اوایل آبان ماه جاری بود که رئیس جمهور کشور در چهارمین نشست ویژه رفع موانع تولید دستور داد تا ظرف ١٥ روز آینده جانمایی و جابه‌جابی جدید محل دفن پسماندهای شهر آمل با پیگیری استاندار مازندران انجام شود و وزارت نیرو همزمان کار پاکسازی و ایزوله محل دفن فعلی و عملیات اجرایی تکمیل طرح سد هراز را آغاز کند

آنطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند طی روزهای اخیر نیز بازدیدها توسط تیم‌های کارشناسی از مکان‌های پیشنهادی برای جانمایی و جابجایی محل دپو و سایت زباله در آمل همچون از منطقه “سنگچالک” و “شوکاشور” انجام شد و منطقه “منال” باتوجه به اینکه در شهر همجوار یعنی نور واقع شده از گزینه‌های پیشنهادی حذف شد.

حسن مجیدی کیا عضو شورای شهر شهرستان آمل در گفت‌وگویی به بیان توضیحاتی پیرامون حواشی ایجاد شده پرداخت.

به گفته وی، وضعیت زباله در آمل وضعیت بغرنجی دارد، از چندین سال گذشته منطقه عمارت میزبان زباله شهرستان و اطراف آمل بود که البته حجم زباله خیلی زیاد است و توسط بازدیدکننده‌ها و متخصصین داخلی و خارجی میزان آن خیلی بالا تخمین داده شده.

به اعلام مجیدی کیا، زهرابه‌های زباله به سمت رودخانه هراز می‌رود تا جایی که برخی از متخصصان پیش‌بینی نفوذ آن را به سفره‌های زیرزمینی داشتند، از طرفی بوی تعفن ایجاد شده توسط زباله و بحث معضل برای آب آشامیدنی نیز مطرح است.

 

عضو شورای شهر شهرستان آمل همچنین به گمانه‌زنی‌های متخصصان محیط‌زیست و بهداشت بابت افزایش بیماری سرطان در این شهر اشاره کرد.

به اظهار او با شروع کار دولت جدید پس از تشکیل قرارگاه مدیریت زباله و پسماند توسط و حضور اعضای شورای شهر آمل در این قرارگاه، بازدید متخصصان از ژاپن برای حل این معضل انجام و اعلام شد که امکان حرکت دادن این حجم از زباله باتوجه به انباشت حجم گاز متان کار خطرناکی است.

مجیدی‌کیا همچنین عنوان کرد که سوزاندن زباله باتوجه به اینکه که با شن و ماسه پوشانده می‌شود کار سختی بوده و احداث زباله‌سوز هم دو سه سال می‌برد.

عضو شورای شهر آمل با اعلام اینکه عزم رئیس جمهور حل معضل زباله است، خاطرنشان کرد: در پایین‌دست زباله سدی وجود دارد که اگر آب‌گیری اتفاق بی‌افتد و آب بالا بیاید وحشتناک خواهد بود و از آن طرف برای آب‌گیری نیاز به جابه‌جایی سایت زباله است.

وی با اشاره به طرح پیشنهادهایی برای فریز کردن، دیوارکشی و ایمن‌سازی این سایت که کار متخصصین است، بیان کرد: پس از ضرب‌الاجل ریاست جمهور بحث جابه‌جایی سایت به دو منطقه سنگ‌چالک و شوکا‌شور در آمل مطرح شد، اما اگر روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن زباله به این مناطق که جنگلی بوده و دارای تنوع‌زیستی هستند شاهد از بین رفتن موجودات زنده و حیواناتی در حال انقراض نظیر شوکا یا غزال و مرال خواهیم بود

مجیدی‌کیا تاکید کرد: پیشنهاد اعضای شورای شهر آمل، جلب حمایت رئیس جمهور، وزارت کشور و استانداری است تا زباله‌ها به‌جای انتقال به سایت جدید به نزدیک‌ترین زباله‌سوز همچون نوشهر که زباله برای سوزاندن کم دارد منتقل شود، اما اگر زباله را به مکان جدید ببریم معضل روی معضل خواهد آمد.

عضو شورای شهر آمل با اشاره به اینکه این تقاضا ضمن  ارسال نامه‌ای به رئیس جمهور در حال بررسی است، تصریح کرد: اخذ تصمیم به این مهمی نیاز به برگزاری جلسه هم‌اندیشی و کار کارشناسی دارد.

 

*محل فعلی دپوی زباله در آمل باید فریز شود

در همین باره سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با اشاره به اینکه قرار نیست دپوی زباله انجام شود، گفت: بودجه لازم برای زباله سوز با ظرفیت ۵۰۰ تن در روز گرفته شده و اگر موقتاً زباله‌ها جایی منتقل شود آن نقطه جدید تأسیسات زباله سوز با فناوری دانش بنیان تأسیس خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: محل فعلی دپوی زباله در آمل باید فریز شود؛ چرا که در محل سد هراز قرار دارد.

استاندار مازندران تصریح کرد: نقطه و محلی که زباله آمل قرار است به آنجا منتقل شود از منظر کارشناسی تعیین می‌شود و هیچ شائبه در این راستا وجود ندارد.

وی در پاسخ به اینکه منطقه منال با وجود تأیید کارشناسان چرا تأیید نمی‌شود، خاطرنشان کرد: منال هیچ وقت گزینه انتخابی نبوده و گزینه‌ها در دست بررسی برای تأیید نهایی است و هر گزینه‌ای که تأیید شود حتماً توسط کارشناسان محیط زیست بررسی خواهد شد.

روزانه در مازندران بیش از ۳ هزار تن زباله تولید می‌شود که در آمل هر فرد به طور متوسط یک کیلو تا یک کیلو و ۲۰۰ گرم زباله تولید می‌کند.