تیرنگ:
طرح جهاد آبرسانی به روستاها، بخش ها و دورترین نقاط مازندران در دولت سیزدهم به رفع تنش آبی در ۱۵۴ منطقه محروم این دیار انجامید.
تکمیل فراز بند سد هراز آمل، تکمیل سد بزرگ گلورد (در آستانه بهره برداری کامل)، احداث شبکه آبیاری و زهکشی برای ۳۲ هزار و ۵۰ هکتار اراضی شالیزاری زیر سد های گلورد و البرز، از جمله طرح های مهم در حوزه آب شرب و کشاورزی مازندران بود که عملکرد دور نخست رئیس جمهور به مازندران محسوب می شود.
اتمام سد لاستیکی فرح آباد ساری، پازوار بابلسر، سرخرود محمود آباد و لاریم جویبار، تقویت اعتباری ۲۰ سردهنه کشاورزی، بهره برداری بند انحرافی لشتو رامسر، بهره برداری خط انتقال آبرسانی بابل تا بابلسر و فریدونکنار از سد البرز، بهره برداری تصفیه خانه آبرسانی ساری به ظرفیت اسمی ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه بصورت نیمه اتوماتیک، و اختصاص ۶۸۵ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی در مازندران دیگر دستاور سفر دور نخست هیات دولت به مازندران است.
استان مازندران که در بخش ساماندهی فاضلاب ها از عقب ماندگی مزمن در رنج بود، تکمیل چهار طرح فاضلاب، افتتاح بخش لجن خط جریان اول فاضلاب شهربابل، بهره برداری خط انتقال فاضلاب شهر ساری به طول بیش از پنج کیلومتر، ارتقا کیفی و تکمیل مدول اول و احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس، اختصاص اعتبارات برای تکمیل تصفیه خانه و ایستگاه پمپاژ بابلسر از جمله طرح های زیر ساختی این استان است که اعتبار این طرح ها از محل سفر هیات دولت به مازندران تامین شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران در گفتوگو با تیرنگ گفت: شرایط استان شرایط خاصی است وقتی کتابچه تنش آبی را در شهر و استان ایجاد کردیم دیدیم اعلام این دغدغه به دست من و همکارانم به تنهایی ممکن نیست
بهزاد برارزاده با بیان اینکه در مازندران باور نداشتند که تنش آبی داریم اظهار کرد: در گذشته در وزارت نیرو برای تنش آبی سه میلیارد تومان اعتبار میگرفتیم اما امروز بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان پیمانکار داریم.
برارزاده با بیان اینکه از محل تنش آبی کشور اعتباراتی به استان مازندران داده شد و از محل محرومیت زدایی و صندوق توسعه برای مناطق کمتر توسعه یافته فراتر از اعتبارات استانی اعتبار گرفتیم، گفت: از بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی، محل وظایف اجتماعی نفت، بنیاد خیرین آب رسان و …. همه درگاههای اعتباری را به مازندران آوردیم و اکنون این مسئله جا افتاد که مازندران دغدغه آب دارد.
✓کمبود ۱۳۵۰ لیتر در ثانیهای آب
مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه مازندران هزار و ۳۵۰ لیتر در ثانیه کمبود آب دارد؛ اظهار کرد: ما اعلام کردیم مازندران ۲۱ هزار کیلومتر شبکه داریم که ۵ هزار و ۳۰۰ کیلومترش فرسوده است. مازندران نگین سبز کشور است و در این استان دغدغه زیرساخت داریم که اعتبار ملی میخواهد.
مسلم است با اعتبارات استانی به هیچ عنوان نمیتوان به جنگ تنش آبی در مازندران رفت چرا که بخش قابل توجهی از مشتریان شرکت آب و فاضلاب مازندران در برخی از فصول سال هموطنان غیربومی بوده و برای توسعه شبکه و خطوط انتقال آب تخصیص اعتبارات ملی اجتناب ناپذیر است.
با توجه به شرایط کمبود آب، کشاورزی بودن مازندران و خشکسالی و گردشگر پذیر بودن مازندران، جمعیت غیردائم، ورود مهاجران و حجم آب مصرفی این حجم از گردشگران که برای استراحت به مازندران میآیند مدیریت مصرف آب ضرورتی انکارناپذیر است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
منابع آبی مازندران از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری ۲۰۰ لیتر و در مناطق روستایی ۱۷۱ لیتر است و از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد.