تیرنگ نیوز – سرویس شهری: مسلم خائفی رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود در گفت و گو با تیرنگ اظهار کرد: این بخش 40 هزار و 300 نفر جمعیت دارد و 25 روستا را شامل می شود.
وی با بیان اینکه شهرستان میاندورود همه مواهب الهی را در بخش گردشگری و اقتصادی دارد، گفت: میاندورود با دارا بودن بیش از 9 کیلومتر ساحل بکر، برخورداری از جنگل هیرکانی، همجواری با خط ریلی، نزدیکی با فرودگاه بین المللی میاندورود و قرار گرفتن در مسیر جاده تهران- مشهد ظرفیت های گردشگری بالایی دارد که با استفاده بهینه از آن ها می توانیم گردشگری توریسم را ترویج دهیم.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و تجاری میاندورود بیان کرد: شرکت فولاد البرز ایرانیان، کارخانه تخته سه لای شهید رجایی میاندورود، شرکت نکاچوب و کارخانه کشت و صنعت غنچه از ظرفیت های بزرگ اقتصادی شهرستان اند. کشت و صنعت غنچه بعد از جراحی اقتصادی اخیر، مشکل روغن کشور را تا حدود 2 هزار تن مرتفع ساخت. نکاچوب که روزگاری 4 هزار نیرو داشت در حال حاضر مجموعا 700 نیروی مستقیم و غیرمستقیم دارد.
خائفی با بیان اینکه متاسفانه شرکت نکاچوب با زیرساخت خوب حدود 50 هکتار زمین، سی هزار متر سوله و یک خط تولید نئوپان به دلیل عدم فکر و مدیریت صحیح به سمت ورشکستگی رفت، تصریح کرد: انتظار می رود به گسترش زیرساختی نکا چوب توجه ویژه شود. متاسفانه این شرکت تا 35 میلیارد تومان زیانده شده بود که با تلاش های انجام شده مدیریت نکاچوب به 11 میلیارد کاهش یافته و برای بهبود وضعیت آن نیاز به توجه ویژه دارد.
وی ادامه داد: نیاز است خط تولید نکاچوب که بیش از 60 سال عمر دارد بروز رسانی شود و تحقق این مهم نیاز به تزریق اعتبارات دارد. البته توافقاتی در این زمینه با بانک ملی صورت گرفته و با پیگیری ها و تلاش های استاندار مازندران، فرماندار میاندورود، و دو نماینده حوزه انتخابیه قرار است بانک ملی برای اشتغالزایی با این کارخانه تعامل کند. این کارخانه ظرفیت اشتغال بیش از هزار نفر را دارد.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود با اظهار اینکه شرکت فولاد البرز و روغن غنچه نیز هر کدام حدود 500 نفر نیرو دارند، گفت: متاسفانه کارخانه غنچه چندین مرحله تعدیل نیرو داشته اما در دولت سیزدهم با بکارگیری یک شیوه مدیریتی جدید و استفاده از متخصصان بومی شاهد اتفاقات خوبی هستیم.
خائفی با اشاره به ظرفیت های گردشگری میاندورود، اظهار کرد: زیرساخت ها در این حوزه فراهم است و نیاز به اجرای طرح ها و تخصیص اعتبارات دارد. طرح گردشگری ماهان در ورودی فرودگاه دشت ناز و هتل بادله، ظرفیت های گردشگری خوبی هستند و مقرر شد چشمه عباس آباد جام خانه و هفت چشمه اوسا طرح های پایلوت گردشگری شهرستان شوند.
وی افزود: در حوزه کشاورزی و شالیزاری نیز متاسفانه نگاه ها به سمت افزایش راندمان و کشاورزی پیشرفته نیست اگرچه تلاش هایی انجام شد اما همچنان مشکل آب برای شالیزارها و تولیدات سیاهریشه وجود دارد و انتظار می رود جهاد کشاورزی که پایه کار هست برای افزایش راندمان محصولات در شهرستان، تلاش بیشتری کند.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود با بیان اینکه فقط روستای جام خانه 4 هزار هکتار زمین دارد، گفت: این روستا 50 درصد گندم شهرستان را تامین می کند و حدود 40 میلیارد تومان آورده نقدی دارد. سطح برداشت گندم جام خانه در هکتار 3 تا 3.5 تن است اما می تواند تا حدود 7 تن هم برسد که اگرچنین شود هم به سود کشاورز و هم نفع به دولت است.
خائفی با اظهار اینکه میاندورود ما مظلوم و محروم است و نیاز به توجه ویژه دارد، افزود: هنوز بعد از 43 سال از انقلاب اسلامی نگاه ویژه ای به این مردم مستضعف نشد اگرچه اقداماتی انجام شد اما محرومیت ها فراوان است به عنوان مثال هنوز 11 کیلومتر از نقاط بالادست بخش مرکزی میاندورود آسفالته نیست. البته با روی کار آمدن دولت سیزدهم با قول های مساعد استاندار و مسئولان مربوطه اقدامات خوبی چون گاز رسانی روستاهای بالادست، طرح هادی، جاده سازی در حال انجام است. در حالت کلی، راه های بین روستایی ما در بخش گهرباران آسیب های جدی داشته و در بخش مرکزی هم راه های روستایی تا حدود 60 درصد اصلاح شده اما کافی نیست و نیاز به توجه و تزریق بودجه دارد.
وی آب شرب، پسماند و بیکاری را سه مساله و مشکل اساسی میاندورود نام برد و گفت: در موضوع آب شرب، احداث سد فینسک تهدیدی بزرگ برای ساری و میاندورود است با خشکسالی های اخیر، سطح آب به حدی نگران کننده پایین آمده و احداث سد و انتقال آب استان مجاور به مسائل آن خواهد افزود. دست هایی برای انتقال آب بین حوزه ای در کار است خوشبختانه نمایندگان حوزه ما به حدی پای کار هستند که مجمع نمایندگان را هم با خود همراه کرده اند و امیدواریم دولت بتواند آن را مدیریت کند. پتروشیمی مازندران هم به جای انتقال به استان دیگر می تواند در بالادست چهاردانگه ساری که شرایط محیط زیستی مناسبی دارد، اجرایی شود.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود تصریح کرد: پروژه آب شرب روستای جام خانه در هفته دولت با اعتباری بالغ بر 3.5 میلیارد تومان هزینه دولتی و حدود 2 میلیارد تومان کمک خیرین به بهره برداری رسید.
خائفی ادامه داد: برای رفع مساله پسماند سه راه حل افتتاح زباله سوز ساری، انتقال به گلستان و تفکیک از مبدا و فروش آن وجود دارد. تفکیک از مبدا نیاز به فرهنگ سازی دارد و کاری زمانبر است و پروژه زباله سوز ساری در مراحل پایانی احداث قرار دارد و انتقال زباله به گلستان هزینه دارد. اینکه کدام راه انتخاب شود بستگی به تصمیم متولیان شهرستان دارد.
وی با اظهار اینکه پروژه بیمارستان میلاد نور با پیشرفت فیزیکی 90 درصدی در دست اجراست و نیاز به تزریق مالی دارد، گفت: میاندورود علنا بیمارستانی ندارد یک مجموعه آشوری داریم که خصوصی است و 13 میلیارد بابت ساخت آن هزینه شد. دو نماینده حوزه انتخابیه پیگیر درمانگاه تامین اجتماعی در عبور لالیم (مسیر دسترسی به فرودگاه) هستند.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود افزود: میاندورود یک شهرک صنعتی مظلوم و ورشکسته شده است که نفس های آخر را می کشد و نیاز به اعتبارات و توجه ویژه دارد که اگر پا بگیرد منفعتش به استان و کشور نیز می رسد.
خائفی در ادامه با اشاره به ظرفیت های میاندورود در حوزه ورزش بیان کرد: یوسفی و میرزایی در رشته تکواندو، عباس دباغیان و کمیل و سجاد ذبیحی در رشته کشتی، محکم کار و بالوئی در رشته فوتبال از قهرمانان و بزرگان ورزش این شهرستان هستند. و ….
وی اظهار کرد: مسائل میاندورود زیاد است اما خوشبختانه با روی کار آمدن دولت سیزدهم با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی به ویژه استاندار، فرماندار، بخشداربخش مرکزی، شوراها و دیگر مسئولان، اقدامات خوبی با هدف گسترش گردشگری و کشاورزی در حال انجام است.
رئیس شورای بخش مرکزی میاندورود در پایان گفت: خوشبختانه یک وفاق و همدلی خاص با روی کار آمدن فرماندار جدید، بخشدار جدید و اعضای شورای بخش با ایجاد «ستاد تحول» شکل گرفته که هدف آن معرفی شهرستان میاندورود و جذب و تامین امنیت روانی – اجتماعی سرمایه گذاراست. میاندورد ظرفیت های بکری دارد در ستاد تحول در حوزه کشاورزی با چند سرمایه گذار نشستیم و اتفاقات خوبی در حال انجام است.