تیرنگ نیوز: آنطور که رسانهها گزارش میدهند موزه تاریخی قائمشهر از سال ۹۰ با تفاهمنامهای که میان شهرداری این شهر و میراث فرهنگی به امضاء رسید، قرار بود در ساختمان قدیمی و تخلیه شده شهرداری راهاندازی شود، ولی تعلل ناشی از نبود اعتبارات مورد نیاز سبب شد تا در یک مرحله شهرداری بخشی از […]
تیرنگ نیوز:
آنطور که رسانهها گزارش میدهند موزه تاریخی قائمشهر از سال ۹۰ با تفاهمنامهای که میان شهرداری این شهر و میراث فرهنگی به امضاء رسید، قرار بود در ساختمان قدیمی و تخلیه شده شهرداری راهاندازی شود، ولی تعلل ناشی از نبود اعتبارات مورد نیاز سبب شد تا در یک مرحله شهرداری بخشی از فعالیتهایش را به این ساختمان دارای شماره ثبت ملی باز گرداند.
ساختمان قدیمی شهرداری قائمشهر که مردم شهر آن را با نام « عمارت شهرداری » می شناسند، سال ۱۳۰۵ ساخته شد و در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این ساختمان که سبک معماری دوره پهلوی را دارد با تصمیم اعضای شورای وقت شهر قائمشهر در سال ۱۳۹۰ به میراث فرهنگی جهت تبدیل به موزه تحویل و بارها از سوی مسئولان مرتبط استانی و شهرستانی افتتاح آن در تاریخهای مختلف وعده داده شده بود، وعدههایی که در آخرین موردها اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور سرپرست وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران کلید تحقق آن برای بار چندم زده شد، کافیست تا جست و جویی در رسانهها کنیم.
*وعده افتتاح موزه در هفته دولت سال 93
سال 1393بود که سعید میرزایی کوتنایی عضو وقت شورای شهر قائمشهر در گفت و گو با ما گفته بود که 6 سال پیش و در دوره سوم شورا، ساختمان شهرداری سابق، برای تاسیس موزه در طول شش ماه در اختیار سازمان گردشگری قرار گرفت، اما متاسفانه هنوز موزه احداث نشده است.
میرزایی ادامه داد: ما در دوره چهارم موفق شدیم طبق مصوبه این ساختمان را پس بگیریم وبا توجه به اقدامات انجام شده تا پایان سال 93 این موزه احداث خواهد شد.
در همین رابطه در همان سال شهردار وقت قائمشهر از گشایش موزه این شهر در هفته دولت سال جاری خبر داد.
سیدجعفر حسینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قائمشهر با تاکید بر اهمیت حفظ میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی در شهرستان به ترمیم و نوسازی عمارت قدیمی شهرداری قائمشهر به عنوان موزه تاریخی این شهر اشاره کرد و گفت: این موزه با اجرای تفاهمنامه شهرداری و اداره میراث فرهنگی و گردشگری تا هفته دولت امسال آماده بهرهبرداری و گشایش است.
وی افزود: این عمارت در سال 1305 هجری شمس در دوره رضا شاه پهلوی ساخته شد و از سال 1389 با هدف تبدیل عمارت به موزه تاریخی و مردمشناسی در منطقه در دست بازسازی و مرمت است.
اما با نگاهی به رسانهها و مشاهده آرشیو آنها متوجه میشویم که وعده داده شده در آن سال هم محقق نشد.
*بدعهدی سال 95
سال 1395 بود که دلاور بزرگنيا در آئين نواختن زنگ گردشگري در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: ساختمان قديمي و 90 ساله شهرداري قائمشهر بهترين ساختمان و فضا براي ايجاد تنها موزه در اين شهر است .
وي ادامه داد : طبق توافقات صورت گرفته در آن زمان ترميم و آماده سازي فضا برعهده شهرداري و تهيه و تامين تجهيزات موزه را نيز ميراث فرهنگي برعهده داشت .
مدير كل وقت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران با اشاره به اينكه اين اداره تعهد خود را در قبال تهيه تجهيزات موزه انجام داد، گفت : هم اكنون اين تجهيزات سالهاي متمادي در انبار موزههاي مازندران خاك ميخورد .
به گفته بزرگ نيا با وجود برگزاري نشستهاي متعدد با شهرداري به عنوان يك طرف انجام توافق براي ساخت موزه قائمشهر و وعده هرباره براي ترميم بنا، اين كار انجام نشده است .
وي با اشاره به سفر سال گذشته رئيس جمهور به مازندران و تعيين اعتبار 230 ميليارد ريالي براي توسعه فعاليتهاي گردشگري استان، ادامه داد : هشت ميليارد ريال از اين اعتبار براي راه اندازي موزه قائمشهر درنظرگرفته شد كه با تخصيص اين اعتبار مشكلات و چالشها پيش رو رفع خواهد شد.
*افتتاح در دهه فجر
وعده افتتاح موزه قائمشهر بارها و بارها از سوی مقامات مختلف داده شد در یکی از آخرین موردها مهدی ایزدی اردیبهسش 1401 در مراسم آغاز مرمت و تجهیز عمارت شهرداری قائمشهر برای تبدیل کردن به موزه تاریخی گفت : در نشستهایی که در گذشته با حضور اعضای شورا اسلامی شهر و فرماندار برگزار کردیم، بنا شد تا موزه تاریخی در قائمشهر راه اندازی شود و به همین دلیل هم ساختمان قدیمی شهرداری برای این منظور انتخاب شد.
وی افزود : بخشی از مرمت این ساختمان قدیمی قبلا انجام شد و امسال هم برای تکمیل این روند شهرداری قائمشهر اعلام آمادگی کرد تا با کمک هم بتوانیم موزه تاریخی شهرستان را پس از تکمیل مرمت و تجهیز در دهه مبارک فجر به بهره برداری برسانیم.
ایزدی با اظهار این که میراث فرهنگی شرایط ویژهای برای موزه تاریخی قائمشهر در نظر گرفته است، توضیح داد : بیش از ۱۹ هزار قلم شی تاریخی در مخزن میراث فرهنگی مازندران وجود دارد که بخشی از آنها را که بیشترشان سکه است برای موزه قائمشهر در نظر گرفتهایم.
مدیرکل وقت میراث فرهنگی مازندران با اعلام این که موزه تاریخی قائمشهر از لحاظ فضایی بزرگترین موزه مازندران خواهد بود، گفت: برای موزه قائمشهر سه طبقه در نظر گرفته شده است، اما موزه تاریخی که در بابل و آمل واقع شده از لحاظ فضایی وسعت کمتری دارند.
وی افزود : سال گذشته در سفر رییس جمهور به مازندران بخشی از اعتبارات را به موزهها اختصاص دادیم و برای موزه تاریخی قائمشهر که به صورت مشارکتی بین اداره کل میراث و شهرداری است، ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتهایم.
ایزدی گفت : برای موزه قائمشهر دو بخش در نظر گرفته شده است که طبقه بالا موزه تخصصی باستان شناسی است و طبقه پایین هم موزه مردم شناسی و تاریخ خواهد بود.
شهردار قائمشهر هم در این مراسم با تشریح تاریخچه برنامه یک دههای تبدیل عمارت شهرداری به موزه، گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۲ هزینهای از سوی میراث فرهنگی برای این فضا تقبل شد، اما بنا به دلایلی به سرانجام نرسیده بود، بنا براین شورای دوره ششم بر آن شد تا از محل بودجه سال جاری شهرداری هزینهای را برای مرمت، تجهیز و راهاندازی این موزه در نظر بگیرد.
کاظم علیپور با بیان اینکه اعتبار پیش بینی شده برای مرمت، تجهیز و راه اندازی این موزه پنج میلیارد تومان خواهد بود، افزود : شهرداری این آمادگی را دارد تا با توجه به افزایش هزینهها در سال جاری تا ۱۰ میلیارد تومان هم برای به بهرهبرداری رسیدن این موزه هزینه کند.
وی با اعلام اینکه این ساختمان در سه طبقه است که برای طبقه اول و همکف موزه پیش بینی شده است، گفت: فضای زیرزمین آن هم برای کافه و رستوران در نظر گرفته شده است.
* بهرهبرداری موزه قائمشهر همزمان با هفته گردشگری
اکنون با آمدن صادق برزگر او نیز به افرادی اضافه شد که وعده افتتاح موزه را داده است.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی مازندران از بهرهبرداری موزه قائمشهر همزمان با هفته گردشگری در مهرماه سالجاری خبر داد.
صادق برزگر شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در جلسه اتمام موزه قائمشهر با تاکید بر اینکه این موزه برای ما بسیار حائز اهمیت است، اظهارکرد: قرار بود موزه تاریخی قائم شهر ۲۲ بهمن سال گذشته افتتاح شود که این امر محقق نشد.
مدیرکل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی مازندران با اشاره به اینکه این موزه باید در هفته گردشگری مهرماه سالجاری به بهرهبرداری برسد، تصریح کرد: باید برای ساخت و راهاندازی این موزه راهکارهای بسیار خوبی ارائه شود.
برزگر با اشاره به مشاور اجرایی ساخت موزه قائمشهر، گفت: این موزه شصتویکمین موزهای است که این مشاور ساخت آن را بر عهده گرفته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با بیان اینکه ساختمان موزه قائمشهر یکی از مهمترین بناهای شاخص پهلوی اول بهشمار میرود، افزود: نزدیکی این ساختمان به مرکز شهر، سالم و سترگ بودن آن موجب شده است که قابلیت تبدیل به موزه شدن را داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه باید در کمترین زمان پیمانکار شهرداری کفسازی را انجام دهد، تصریح کرد: ساخت موزه تاریخ شهر قائمشهر برای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران و شهرداری این شهرستان بسیار مهم است. ساخت این موزه باید بهصورت برنامه محور در دستور کار قرار گیرد.
برزگر با اشاره به اینکه جدول زمانبندی برای راهاندازی و افتتاح این موزه تهیه و ارائه میشود، خاطرنشان کرد: باید بر اساس برنامه زمانبندی شده ساخت موزه قائمشهر انجام شود و همچنین یک نماینده از ادارهکل و یک نماینده از شهرداری شهرستان معرفی شود.
آنطور که مشخص است موزه قائمشهر همچنان اندرخم وعدهها است. باید منتظر ماند و دید که مسئولان گردشگری و شهرداری قائمشهر می توانند این بار به وعده خود عمل کنند یا بازهم باید منتظر ماند.