مسافران در خیابان
مسافران در خیابان
اقامت مسافران در استان در هفت روز هفته گذشته بنا به گفته مسئولان بخش گردشگری از ۲۱ میلیون نفر گذشت اما متاسفانه با وجود هشدارهای داده شده باز هم رونقی در این بخش مشاهده نشد و شاهد چادرخوابی مسافران در نوار ساحلی، پیاده روها، پارک‌ها و هرجای خالی شهرهای استان بودیم، اتفاقی که جبران تبعاتش منوط به پرداخت خسارت زیادی است و آورده خاصی برای استان نداشت و سبب هرج و مرج در شهرها شد.

 

تیرنگ، الهام دهقان:
اقامت مسافران در استان در هفت روز هفته گذشته بنا به گفته مسئولان بخش گردشگری از ۲۱ میلیون نفر گذشت اما متاسفانه با وجود هشدارهای داده شده باز هم رونقی در این بخش مشاهده نشد و شاهد چادرخوابی مسافران در نوار ساحلی، پیاده روها، پارک‌ها و هرجای خالی شهرهای استان بودیم، اتفاقی که جبران تبعاتش منوط به پرداخت خسارت زیادی است و آورده خاصی برای استان نداشت و سبب هرج و مرج در شهرها شد.
چادر مسافران جدا از اینکه اندک زیبایی‌های شهرها را تحت تاثیر قرار داد
تبعات بهداشتی را نیز به همراه داشت و سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها برای اسکان چند روزه مسافران جوابگو نبود و شاهد صف‌های مقابل آن یا کمبود آب و بنزین و سایر مشکلاتش، بودیم.
وقتی چادرخوابی را در نقاط مختلف استان و پارکها با استان‌های دیگر که از این مسئله جلوگیری و مسافران را به مکانهای از قبل پیش بینی شده هدایت می کنند، مقایسه می‌کنیم نشان می دهد در این رابطه باید چاره جویی کرد.
واقعیت این است که اغلب چادرخواب‌ها آورده مشخصی برای استان ندارند، طوری که حتی حاضر نیستند سیب زمینی و پیاز و مایحتاج خود را از مقصد خریداری کنند و این یعنی هزینه مضاعف بدون بازگشت!
برای حل این معضل باید با اقداماتی نظیر ارائه خدمات اقامتی ارزان قیمت که رفاهیات اولیه را داشته باشد و ممانعت مجموعه مدیریت شهری در کنار سایر دستگاه‌ها از اسکان در هر مکانی باید چاره‌ای جست

شهروند خبرنگار روزنامه تیرنگ در تماس با روزنامه تیرنگ از نگرانی خود و مردم از چادرخوابی مسافران در تعطیلات تابستان که سبب ایجاد مشکلاتی برای عبور و مرور مردم شهرستانهای استان و ایجاد ترافیک در تعطیلات می‌شود، سخن گفت و ادامه داد: چادرخوابی، گردشگری بدون گردش مالی در مازندران است.

چندی پیش در این خصوص مصاحبه‌ای با یکی از مسافرانی که به استان مازندران سفر کرده بود داشتیم، نام پدر خانواده محمد است و شغل آزاد دارد. از تبریز به مازندران سفر کرده تا در تعطیلات به دریا برود. او دلیل اینکه در این بازه زمانی به مازندران آمده را ارزان تر و کم تراکم بودن مازندران در این ایام دانسته است.
رجبی در گفت وگو با تیرنگ شغل خود را تعمیر کار خودرو معرفی کرده و دلیل آنکه در چادر اسکان دارد را بالابودن هزینه هتل‌ها عنوان می‌کند.
او در خصوص ممنوعیت چادرخوابی در مازندران از این موضوع اعلام بی اطلاعی می‌کند .
محسن حاجی سعید از فعالان کشوری عرصه گردشگری و رییس هیات مدیره انجمن صنفی راهنمایان درباره موضوع سفر و چادرخوابی مسافران گفته بود که موضوع انتخاب چادرهای مسافرتی به جای هتل‌ها باید در کشورهایی با درآمدی شبیه ایران مقایسه شود که هنوز چادر را بهترین گزینه می‌دانند.

وی معتقد است که در کشورهای اطراف که به عنوان کشورهای جهان دوم محسوب می‌شوند این نوع از سفر تقریباً منسوخ شده است به طور مثال در ارمنستان و ترکمنستان که حداقل در مقام مقایسه هنوز به شرایط ترکیه و دبی در حوزه گردشگری نرسیده‌اند، هم دیگر از شیوه‌هایی چون مدرسه یا چادرخوابی برای اسکان مسافران استفاده نمی‌شود و حتی اگر گردشگران نخواهند شب را در هتل‌ها اقامت داشته باشند حداقل در مسافرخانه‌ها اقامت دارند.
وی در توصیف موضوع چادرخوابی آن را ویژه‌ی طبیعت گردان دانست و گفت :‌ البته این شیوه از چادرخوابی با این حجم گسترده فقط مختص ایران است.

✓ممنوعیت چادرخوابی در بافت‌ تاریخی بلوار معلم اعمال شد

در همین پیوند شهردار رامسر پیرامون چادرخوابی و روندِ رو به رشدِ آن در عروس‌ شهرهای ایران در گفت‌وگویی می‌گوید: رامسر ظرفیت مشخص و از پیش‌تعیین شده‌ای برای پذیرش مسافر دارد. به همین دلیل هجوم انبوهِ مسافران و گردشگران به این شهرستان بیش از آنکه منفعتی در پی داشته باشد، آسیب به طبیعت، گردشگری و زیرساخت‌های این شهر را در پی دارد.

علی امینی‌شاد با توضیح اینکه در ایامِ تعطیلات شاهدِ حضورِ اقشارِ درآمدی مختلفی در رامسر سفر هستیم، خاطرنشان می‌کند: به طور کلی تمامی پلاژها اعم از ساحل توسکا، لیدو، پارک آبی، خلیج، صدف و ساحل طلایی رامسر فضای کمپین این شهرستان هستند و به برپایی چادر اختصاص دارند، با این وجود تکمیل ظرفیت کمپ‌های ساحلی سبب می‌شود که مسافران به دیگر نقاط شهر مراجعه کنند و صحنه‌های ناخوشایندی از چادرخوابی را رقم بزنند که مورد انتقاد مردم هم قرار گرفته است.

وی تصریح می‌کند: البته پیش از تعطیلات برنامه‌ریزی به گونه‌ای بود که اجازه برپایی چادر در نقاط خارج از کمپ داده نشود؛ با این وجود قدری انعطاف به‌خرج دادیم تا تعطیلات سپری شود و بر وجهِ میزبانی رامسر خللی وارد نشود. البته برخی نقاط شهرستان نظیر بلوارِ معلم خط قرمز ما بود که اجازه برپایی چادر داده نشد. با این وصف درگیری‌هایی هم بین نیروهای خدمات شهری و مسافران رخ داد که همین درگیری‌ها سبب شد انعطاف به‌خرج دهیم تا تعطیلات بدون چالش‌هایی از این دست سپری شود.

✓طرح جامع گردشگری نسخه شفابخشِ رامسر و شهرهای گردشگری

او با بیان اینکه وزارت و مسکن راه و شهرسازی میبایست مقاصد گردشگری نظیر رامسر را در برنامه‌ریزی‌های شهری متفاوت ببنید می‌گوید: از سوی دیگر ما برای اداره این گونه شهرها به طرحِ جامع گردشگری نیاز داریم. تدوین طرحِ جامع گردگشری باید در دستورِ کار وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد چراکه هر شهری ظرفیت‌ها متفاوتی دارد و نمی‌نوان یک طرح کلی که برای همه شهرها ارایه می‌شود در رامسر هم پیاده شود.

امینی‌شاد با بیان اینکه سرمایه‌گذاری ایجاد کمپ‌های گردشگری سواحل در دستورِ کار شهرداری قرار دارد تصریح می‌کند: به دنبال آن هستیم که سرمایه‌گذاری در این بخش تقویت شود تا از این طریق چالش‌های ناشی از کمبودِ فضای کمپینگ به حداقل کاهش یابد. ضمن اینکه نیاز است فضاهای اردوگاهی رامسر نیز در چنین شرایط در مدارِ خدمات‌دهی قرار گیرند تا آسیب‌های اجتماعی و زیرساختی این روند تعدیل شود.

✓ورود ۲۱ میلیون مسافر به مازندران طی هفت روز

استاندار مازندران ارتقای زیرساخت‌ها را شرط توسعه و خدمات رسانی بی حد و حصر به مردم و مسافران برشمرد و گفت: ۲۱ میلیون گردشگر طی یک هفته اخیر به استان سفر کردند.
یوسف نوری در حاشیه نشست بررسی چالش‌های غرب استان مازندران در رامسر، الگوی مالی تدوین‌شده برای اجرای پروژه بزرگراه چالوس رامسر را از جمله طرح‌های موفق در این زمینه دانست و تاکید کرد: داشتن الگوی مالی پشتوانه اجرایی طرح است و به موفقیت آن در مسیر اجرایی شدن کمک می‌کند.
مسلم است اگر برنامه‌ای برای گردشگری مازندران نداشته باشیم تنها چيزی كه عايد مردم و شهرداری های شمال می.شود، حجم وسيعی از زباله و تصرف پياده روها و پارك ها توسط مسافرانی است كه هيچ گونه مديريتي بر آنها اعمال نمي شود.