تیرنگ:
اخیرا در سفری که به استان سمنان داشتم در صف نانوایی با گلایه مردم این استان از کیفیت نان مواجه شدم.
آنها که از شیوه پخت گلایه داشتند از بوی نامطبوع نان در برخی نانواییها گفتند و نسبت به آن اعتراض داشتند.
از طرفی کم فروشی نان دیگر دغدغه مردم بود.
لیلا شاهمرادی شهروند شاهرودی در گفتوگو با تیرنگ گفته بود که نمیتوان نان برخی نانواییها را خورد، نان آنها دو ساعت نشده سفت میشود و سوخته است.
او با بیان اینکه نانواییهای خوب مشتری خوب دارند در نتیجه همیشه شلوغ هستند، اظهار کرد: نظارتها بر کیفیت نانواییها صفر است!
وی گفت: کیفیت نامناسب نان در برخی نانواییها باعث گلایهمندی مردم شده است
✓آرد بد است
یک شاطر، ضمن بیان اینکه نانوا بدون آرد خوب نمیتواند معجزه کند، گفت: توزیع آرد در استان سمنان به صورت استانی است یعنی گندم درجه یکی که در شاهرود و میامی تولید میشود و بهترین آرد را برای نان میدهد به سمنان برده میشود، با گندم گرمسار که کیفیت کمتری دارد ترکیب و سپس به شهرستانهای مختلف ارسال میشود و این از کیفیت آرد میکاهد.
محمدی با بیان اینکه مشکل این است که آرد خوبی به دست ما نمیرسد وگرنه اگر آرد خوب باشد ما هم میتوانیم بهتر نان بپزیم، تاکید کرد: مشکل اینجا است که آرد پایه و اساس کار ما است یعنی کیفیت نان ۸۰ درصد به آرد و ۲۰ درصد به آب و دیگر مسائل بستگی دارد و در نتیجه مشکل آرد اگر حل شود مشکل دیگری نداریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره چانه و وزن، افزود: به هیچ عنوان این موضوع را قبول نداریم، هیچ نانوایی از وزن و نان خود نمیزند چرا که این خمیر را قرار نیست به خانهاش ببرد. خمیر باید نان شود و دست مردم داده شود لذا این را قبول نداریم اگر مردم بگویند نان خمیر است، آرد بد است شاید قدری نان بسوزد و … قبول، اما این یک مورد را به هیچ عنوان نمیپذیریم.
✓ تشدید نظارتها
رئیس سازمان صمت استان سمنان اما از گشت مشترک بازرسی از واحدهای نانواییهای استان خبر داده و میگوید: نظارتها بر نانواییهای استان به لحاظ کیفی و کمی و همچنین آرد و مسائل بهداشتی و … مکرراً در حال انجام است و تخلفات رسیدگی میشود.
یادگار احمدی با بیان اینکه نمایندگان بهداشت، صمت، تعزیرات و جهاد کشاورزی و اصناف و … نیز در این بازدیدها حضور دارند، افزود: مردم بهترین بازرسان ما هستند در نتیجه از مردم میخواهیم که موارد تخلف از جمله گران فروشی، کم فروشی، تقلب و مواردی از این دست را حتماً با سامانه ۱۲۴ و ۱۳۵ در میان بگذارند تا بازرسان ما به تخلفات حوزههای مختلف به خصوص نانواییها رسیدگی کنند.
✓آموزش نانوایان
استاندار سمنان، ضمن اشاره به اقدامات در دستور کار برای ارتقای کیفی تولید نان در این استان بیان کرد: یکی از اقداماتی که در استان در دستور کار قرار گرفته، آموزش نانوایان و خبازان در کل استان سمنان برای ارتقای کیفی نان تولیدی و در نتیجه افزایش رضایتمندی مردم است.
سید محمد رضا هاشمی با بیان اینکه به دستگاههای ذیربط اعلام شده که نانوایان باید آموزش دیده و درجه بندی شوند، ابراز کرد: این آموزشها از طریق فنی و حرفهای صورت خواهد گرفت و در کنار آن نظارت و بازرسیهای مکرر و موردی از نانواییها هم در دستور کار قرار دارد تا شاهد ارتقای سطح کیفی نانهای تولیدی استان باشیم.
صدای اعتراض سمنانیها از کیفیت ضعیف نان در استان بلند است، اما به نظر می رسد بهبود این شرایط به تشدید نظارتها گره زده شده است.
قطعا کیفیت آرد و مهارت نانوا دو عامل موثر در کیفیت نان هستند