مازندران توجه می خواهد
مازندران توجه می خواهد
نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی گفت: درخواست جدی مجمع نمایندگان مردم مازندران درمجلس شورای اسلامی از رئیس جمهوری و مجلس، توجه جدی به زیرساخت‎های مازندران ودریافت بودجه متناسب با حجم پذیرش میلیونی مسافران وگردشگرانی که درطول سال به این استان سفر وچندین برابر ظرفیت استان خدمات دریافت می‌کنند، است.

 

تیرنگ نیوز:

نحوه تخصیص بودجه به استان‌های کشور همواره مسئله مورد مناقشه استان‌ها بوده است. طبق مصوبات، استان‌های بزرگ کشور بودجه‌های کلانی دریافت کرده و سهم استان‌های کوچک‌ترکم و کم‌تر شده است.

در این زمینه بارها از سوی مسئولان استانی و کشور اعلام شده‌  که اراده  دولت  بر تکمیل طرح‌های نیمه تمام است و در سفرهای استانی دولت، طرح‌های جدید کمتر شروع شد و بیشتر تمرکز روی تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های ناتمام بوده است.

آنطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند؛ در سفر رئیس جمهور به مازندران  در اسفند ماه ۱۴۰۰ هم تکمیل طرح‌های نیمه تمام در اولویت بوده و در همین راستا ۱۷ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان مجموع اعتبارات در سفر رئیس‌جمهور به مازندران تخصیص پیدا کرد که ۱۱ هزار میلیارد تومان آن تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها بوده است.

براساس اعلام سیدمحمود حسینی پور استاندار مازندران، مجموع مصوبات در سفر رئیس جمهور به استان مازندران ۱۷۶ طرح بود که از بین این مصوبات ۸۴ طرح پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد داشته و زمان تکمیل آن طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ است.

 

نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی گفت: درخواست جدی مجمع نمایندگان مردم مازندران درمجلس شورای اسلامی از رئیس جمهوری و مجلس، توجه جدی به زیرساخت‎های مازندران ودریافت بودجه متناسب با حجم پذیرش میلیونی مسافران وگردشگرانی که درطول سال به این استان سفر وچندین برابر ظرفیت استان خدمات دریافت می‌کنند، است.

رضا حاجی‌پور در گفت و گویی اظهار کرد: دولت باید واقعیت‌های فعلی که درمازندران وجود دارد را قبول کند، وضعیت جاده‌ها، بهداشت ودرمان، آب، برق، گاز، تلفن ودیگرخدمات رفاهی و زیرساختی برای جمعیت ۳ میلیون و۳۰۰هزار نفری مازندران تعریف شده و دولت نیز براساس همین جمعیت بودجه و اعتبار سالانه به این استان اختصاص می‌دهد.

وی افزود: مازندران به علت برخورداری از مواهب خدادادی طبیعی جنگل‌های انبوه، ساحل دریا و کوهستان‌های خوش آب وهوا درطول هفته وکل سال میزبان بیش از ۲۲ میلیون مسافر وگردشگر داخلی وخارجی است.

زباله وحجم بالای تردد جاده‌ها سهم آخرهفته مازنی‌ها

نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به طور متوسط از عصرچهارشنبه تا جمعه شب جمعیت بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران به حدود ۷ میلیون نفر می‌رسد و این ظرفیت ارزشمند که باید برای کل مردم مازندران سودآوری و رونق اقتصادی داشته باشد، متاسفانه باعث بروز مشکلات در دریافت خدمات عادی از جمله کاهش فشارآب، قطعی برق، اختلال درتلفن همراه، حجم بالای تردد در جاده‌ها، تصادفات به همراه دارد و پیامد شوم و بد آخرهفته که رهاورد سفرمسافران است، برجای گذاشتن حجم چند برابر زباله برای مردم مازندران می‌شود.

حاجی‌پور خاطرنشان کرد: در حوزه برنامه ریزی‌ها متاسفانه دولت در سال‌های اخیر، فقط جمعیت ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران را دیده و بودجه به استان اختصاص داده است درحالی که خدماتی که این استان ارائه می‌دهد، درحد خدمات فرا استانی و ملی است.

مازندران به تنهایی، با اقتصاد گردشگری جایگزین نفت شود

نماینده مردم آمل با اشاره به اینکه ظرفیت‌های طبیعی وگردشگری مازندران به اندازه‌ای است که با توجه جدی دولت و حمایت ویژه می‌تواند به اندازه نفت برای کشور درآمدزایی و رونق اقتصادی ایجاد کند، تصریح کرد: شک نکنید این درآمدزایی در حوزه گردشگری قابل محقق شدن است به شرطی که دولت به همان اندازه وسرمایه‌گذاری که برای توسعه وتکمیل زیرساخت‌های اکتشافی، پالایش و فروش نفت داشته به همین میزان برای زیرساخت‌ها و توسعه بخش گردشگری مازندران نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

حاجی‌پور با بیان اینکه این‌ها خواسته چند ساله هم مردم مازندران وهم نمایندگان مردم استان درخانه ملت از رئیس دولت بوده است، یادآور شد: ظرفیت‌های مغفول مانده درخطه شمال کشور درجهت احیای آن باعث رونق وشکوفایی این استان وسهم‌بری در ایجاد ارزش افزوده و جذب ارز آوری برای کشور می‌شود.

 

۱۵ سال انتظار برای نبود منابع مالی و پیمانکاران بدعهد

رضا علیخانی معاون عمرانی استاندار مازندران هم در گفت و گویی علت عقب ماندگی پروژه‌های استان مازندران را ضعف نظارت، ضعف پیمانکاران، مشکلات بودجه و اعتبارات، تغییرات شرایط قراردادها، اختلاف بین دستگاهها، محدودیت‌های زیست محیطی و منابع طبیعی  دانست و گفت:  تلاش داریم تا با مدیریت جهادی پروژه‌های چابک داشته و پاسخگو و هوشمند عمل شود.

وی با اشاره به پروژه‌های عمرانی در دست انجام استان تصریح کرد: در کنار آزادراه‌ها به عنوان محور ورودی استان مازندران که با قوت در دستور کار است، ۲۴ پروژه در دست اقدام است که موافقت ۵ هزار میلیارد تومان گرفته شده و ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تهاتر زمین امضا شده و تلاش داریم تا بخش زیادی از پروژه را به قرارگاه سازندگی سپاه واگذار شود تا شاهد شکوفایی استان باشیم.

معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: پس از ۱۵ سال انتظار به دلیل نبود منابع مالی و پیمانکاران بدعهد، ۲۴ طرح عمرانی نیمه‌تمام استان با ورود قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء تکمیل می‌شود که منابع تأمین هزینه با تهاتر زمین در استان مازندران انجام خواهد شد و پرونده پیمانکاران بدعهد با اعمال قانون و تاخیر و جریمه آن بسته می‌شود.