قطعی گاز و برق سهم مازندران از صنعت
قطعی گاز و برق سهم مازندران از صنعت
خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای مازندران به مناسبت «روز خبرنگار» و روز «حمایت از صنایع کوچک» در قالب تور صنعتی از چند واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی آمل بازدید کردند.

 

تیرنگ:
خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای مازندران به مناسبت «روز خبرنگار» و روز «حمایت از صنایع کوچک» در قالب تور صنعتی از چند واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی آمل بازدید کردند.
در این بازدید تولیدکنندگان قطعی گاز و برق و کمبود نیروی کار را مهم‌ترین مشکل بیان داشتند.
فعالان صنعتی مازندران و شهرستان آمل گفتند که با چالش‌های زیادی از جمله عدم ایفای تعهدات و مطالبات معوق روبرو هستند و با آنکه طبق سفارش شرکت‌ها و خودروسازان به تولید قطعات پرداختند، اما تولیدات روی دست آنان مانده است.
مجتبی روشن یک فعال صنعتی که در زمینه فولاد و تولید قطعات صنایع خودروسازی کار می‌کند، می‌گوید: به علت عدم ایفای تعهد شرکت‌های طرف قرارداد، سفارش و تولید قطعات صنایع خودرو سازی در آمل دپو شده است.
وی افزود: حدود ۲۲۰۰ نفر در این شرکت مشغول به کار هستند و قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان از دغدغه‌های صنایع است
روشن گفت: بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان طلب داشته و هیچ ایفای تعهدی در این زمینه صورت نگرفته و بحث قیمت گذاری و تحویل خودرو به خط‌های تولیدی نیز خدشه وارد کرده است.
این فعال صنعتی با اشاره به بازدید شهید جمهور در آخرین سفر استانی به مازندران از خط تولید این واحد تولیدی اظهار کرد: مصوباتی پس از بازدید شهید رئیسی تهیه شد که پس از شهادت وی این مصوبات لغو و مشکلات همچنان ادامه دارد.
روشن تولید انواع قطعات چدنی و آهن‌آلات و مقاطع فولادی را از تولیدات مهم‌ این کارخانه نام برد که در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل گشته است.
روشن، قطعی برق را از عمده مشکلات این واحد صنعتی عنوان کرد که در تولید این واحد تولیدی خلل ایجاد می‌کند.
رئیس هیات مدیره فولادین ذوب آمل با بیان اینکه باوجود مشکلات مطروحه؛ باهمت و تلاش نیروهای ماهر تولیدات این مجموعه امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، افزود: محصولات این مجموعه به کشورهای آلمان، ایتالیا، عراق و ارمنستان ارسال می‌شود باوجود اینکه کشور ترکیه خود تولیدکننده قطعات خودرویی است اما از مشتری‌های این واحد صنعتی است.
روشن به احداث پروژه جدید «فولاد آلیاژ» در همین کارخانه اشاره کرد و گفت: این واحد تولیدی ظرفیت ۲۵۰ هزار تن تولید در سال را دارد که اگر وارد مدار شود بالغ بر ۱۸۰ میلیون یورو از فروش ارز جلوگیری می‌شود.
علی عزیزی مدیر اجرایی «شرکت صنایع دیرگداز آمل» از دیگر واحد‌های صنعتی دانش بنیان به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولید کننده آجر عایق نسوز در سطح کشور که تاکنون توانسته محصول ۱۴ پروژه پتروشیمی و ۳۴ پروژه فولاد را تامین کند، گفت: قطعی گاز مهم‌ترین چالش ما با توجه به اینکه آجرهای عایق باید در دمای ۱۷۰۰ درجه حرارت بگیرد تا بتواند دمای ۱۵۰۰ درجه گرما را تحمل کند است، اما قطعی برق این واحد تولیدی را با مشکل جدی روبرو می‌کند.
قربانی مدیر کنترل کیفیت شرکت تولیدی آسیاب طلایی (دلوسه) در مازندران نیز با اشاره به فعالیت ۴۰۰ نیروی کار به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این واحد تولیدی مشغول فعالیت هستند، می‌گوید: میزان تولیدات روزانه به بیش از ۷۰ تن می‌رسد.
وی در خصوص صادرات محصولات به کشورهای مختلف نیز گفت: کالاها و محصولات تولیدی به کشورهایی نظیر عراق، امارات و روسیه، ترکیه و غیره ارسال می‌شود و هر هفته ۵ کانتینر محصول ارسال می‌شود.
این فعال صنعتی کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی در استان مازندران ذکر کرد.
کاظمی مدیر اداری شرکت آسیاب طلایی (دلوسه) با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی داریم، گفت: ما بالای حقوق اداره کار حقوق می‌دهیم تا مشکلات حل شود.
وی افزود: دو روز در هفته قطعی برق داریم و در وضعیت راه دچار مشکل هستیم و این راه جوابگو نیست