سراب حقوق بشر در غزه
سراب حقوق بشر در غزه
در این ایام شاهد جنایات مکرر اسرائیلی‌ها در نوار غزه هستیم. به گفته مقامات رژیم منحوس صهیونیستی، آنها در حال انتقام هستند انتقامی  سخت و شدید از نیروهای اسلامی حماس   و با این بهانه تراشی ها اقدام به قتل عام زنان و کودکان بی گناه غزه می نمایند، آنچه که در پس این جنایت نهان است، بحث انتقام، یک بهانه واهی در جهت  نسل کشی در غزه است، کما اینکه کشورهای غربی مدعی حقوق بشر،  چشمان خود را از دیدن واقعیت‌ها بسته و گوش هایشان ناشنوا شده است  و اما آنچیزی که عیان است،  مقاوت در فلسطین هیچگاه خاموش نخواهد نشد .

تیرنگ

دکتر نعمت‌الله قربانی پطرودی مدیر گروه معارف و الهیات  و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا

عرفان قادری دانش آموخته دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی

 

محورهای بحث

 

۱- مقاومت در فلسطین خاموش نخواهد شد

۲-هشدار وقوع ژنوسید

۳- ضرورت محاکمه عاملان نسل کشی مسلمانان بیگناه در نوار غزه با مراجعه به سایت دیوان بین اللملل کیفری و ثبت شکایت

 

در این ایام شاهد جنایات مکرر اسرائیلی‌ها در نوار غزه هستیم. به گفته مقامات رژیم منحوس صهیونیستی، آنها در حال انتقام هستند انتقامی  سخت و شدید از نیروهای اسلامی حماس   و با این بهانه تراشی ها اقدام به قتل عام زنان و کودکان بی گناه غزه می نمایند، آنچه که در پس این جنایت نهان است، بحث انتقام، یک بهانه واهی در جهت  نسل کشی در غزه است، کما اینکه کشورهای غربی مدعی حقوق بشر،  چشمان خود را از دیدن واقعیت‌ها بسته و گوش هایشان ناشنوا شده است  و اما آنچیزی که عیان است،  مقاوت در فلسطین هیچگاه خاموش نخواهد نشد .

حال سوالی که به ذهن خطور می‌کند آنست که اگر انتقام مشروع و مجاز است، بطوریکه  اجازه‌ی به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان و غیرنظامیان را می‌دهد، به‌کدام  دلیل چنین حق  نباید برای مردمان فلسطین که سالهای مدید تحت اشغال و تخریب و کشتار مکرر قرار دارند نیز، مشروع باشد؟  و رفتار حماس همانند رفتار فعلی رژیم غاصب اشغالگر قدس توجیه شود؟

انتقام و انتقام گیری از بارزه‌های  دوران دادگستری خصوصی و برهه‌ای است که عقل و خردورزی در جوامع انسانها رشد نکرده و خوی بربریت بر آنها غلبه داشت . حقوق به همین بهانه ایجاد شد تا از انتقام خصوصی پیشگیری کند، و حقوق کیفری بین المللی تشکیل شد تا مانع  از قتل عام غیرنظامیان، به بهانه انتقام از شبه نظامیان‌ نیز گردد.

رفتار برخواسته از  انتقام  از سوی رژیم منحوس اشغالگر قدس مغایر با هرگونه  ابزارهای  زراد خانه‌ی عدالت کیفری  و خلاف انصاف است .

حال سوال دوم آنست که اگر هدف مقابله با نیروهای اسلامی حماس است، چطور رژیم اشغالگر به خود اجازه می‌دهد بیگناهان غزه به جای آنها مجازات شوند؟ رژیمی‌که‌ سالیان مدید بلوف حقوق بشر و آزادی می زند، ایا  رفتار وی که در تضاد و مغایر با اصل شخصی بودن مجازات که  مهمترین اصول حقوق جزا است، و در اعلامیه‌های حقوق بشر به کرات آمده، با  اصول و قواعدی در کتب مقدس  تورات و انجیل و قرآن همسو است؟!

 

تضاد میان رفتار و گفتار این رژیم کودک کش چندان عجیب نیست چرا که در سالیان گذشته به دفعات این اقدامات از سوی آنان به منصه‌ی ظهور رسیده است .

عدم‌واکنش‌سریع در سال ۱۹۹۴ در‌خصوص نسل کشی رواندا  و تاخیر در اعلام آتش بس فوری و مداخله سبب شد فقط در طول پنج روز بزرگترین فاجعه انسانی در نیم سده آخر قرن بیستم با بیش از یک میلیون نفر تلفات، در آن کشور رخ دهد، بطوریکه واکنش سازمان ملل پس از گذشت سالیان طولانی همچنان محل بحث و ایراد است.

 

۲- و اما هشدار وقوع ژنوسید

اقدامات جنایتکارانه‌ی رژیم اشغالگر قدس در حال شکل گیری ژنوسید دیگری است، و اما ژنوسید چیست ؟

بر اساس ماده ۲ کنوانسیون مقابله با ژنوسید مصوب ۱۹۴۸(که در حال حاضر بیش از ۱۸۰ کشور به آن ملحق شده و از مصادیق بارز عرف بین المللی لازم الاجرا و مشمول قواعد آمره بین المللی یا همان Jus Cogens ها هستند) و همچنین ماده ۶ اساسنامه دیوان کیفری بین المللی:

ژنوسید عبارت است از انهدام کلی یا جزیی گروه‌های خاص ملی، مذهبی، قومی و نژادی فقط به دلیل تعلق افراد به این گروه‌ها با توسل به اقدامات مجرمانه متعددی شامل:

_کشتن اعضای گروه

_ایراد صدمه شدید جسمانی و روحی

_تحمیل اقدامات عمدی منجر به زوال گروه مانند بستن راه‌های دسترسی به آب و غذا و غیره

_جلوگیری از تولد و تناسل

_ انتقال اجباری اطفال گروه به گروهی دیگر

 

جان و مال غیرنظامیان غزه و زن و کودک بیگناه، تنها به جهت  دارا بودن وصف گروه ملی فلسطینی در معرض خطر نابودی کلی یا جزیی قرار دارد.  که عمق فاجعه به قدری زیاد است که حتی سازمان‌های به اصطلاح مدافع حقوق بشر که همیشه همسو با استکبار بوده‌اند اقدامات این رژیم را سرکوب کرده‌اند !!

در اساسنامه و ماده ۳ کنوانسیون شروع به ژنوسید هم که در حال حاضر علیه ملت فلسطین در حال وقوع است جرم انگاری شده و ممنوع اعلام شده است. اتفاقات این روزهای فلسطین در حال تبدیل شدن به جنایت ژنوسید دیگری است، اگر دنیا و  سازمان ملل نخواهد شاهد یک جنایت دیگر علیه  بشریت باشد، باید وارد عمل شود و صرف صدور قطعنامه‌های ضد صهیونیستی بدون ضمانت اجرا به نظر چندان کفایتی نکرده و تنها حالت نمایشی نیز دارد.

۳- و اما چه راهکاری برای اعلام وقوع جنایت جنگی  وجود دارد ؟

لازم به ذکر است دولت فلسطین عضو دیوان کیفری بین المللی است،  دادستان دیوان اختیار انجام تحقیقات را دارد  و می‌‌تواند علیه مرتکبین اعلام جرم نماید، چرا که  این جنایت در سرزمین دولت عضو در حال وقوع است. همانا او در نشست کنفرانسی در قاهره مصر اعلام داشت جلوگیری از کمک‌های انسان دوستانه به غزه می‌تواند دارای مسولیت کیفری برای این رژیم باشد و رسیدگی به آن را در صلاحیت دیوان اعلام کرده است .

یکی از راه‌های اعلام وقوع یک جنایت بین المللی تحت صلاحیت دیوان کیفری بین المللی، از جمله جنایات ارتکابی اسراییل علیه ملت مظلوم غزه مراجعه به سایت دیوان در لینک زیر است:

https://otplink.icc-cpi.int/

 

تکلیف‌ شرعی و الهی ما به عنوان یک‌ مسلمان آزاده آنست که  به ابزارهای عدالت کیفری بین المللی متوسل شویم، هر فردی می‌تواند در لینک فوق با ارسال مستندات ( عکسها و فیلم ها که بسیار در فضای مجازی بی‌شمارند) از دادستان دیوان کیفری بین المللی درخواست تحقیق در مورد وقوع این جنایات را بنماید،  چرا که دولت فلسطین در حال حاضر صلاحیت دیوان کیفری بین المللی را پذیرفته و به عضویت آن در آمده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» با اعلام این که آمار شهدای کودک فلسطینی هر لحظه در حال افزایش هست، خواستار توقف کشتار کودکان در غزه شده است. کشتار کودکان، زنان و همچنین بمباران مناطق مسکونی و بیمارستانها توسط رژیم صهیونیستی در حال ادامه است و این در حالی است که ما مثل همیشه شاهد سکوت دولت‌های غربی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی  هستیم .

امید است با یاری خداوند متعال،  با مطالبه عمومی و پیگیری قضایی سازمان‌های بین المللی، وجدان خفته دولتهای بزرگ غربی بیدار گشته و درد و رنج ملت ستمدیده فلسطین بخصوص اهالی غزه التیام یابد