تیرنگ نیوز: شورای شهر ساری شورای حاشیههاست. کافیست تا نگاهی به اتفاقات دوره قبل در دستگیری اعضا و اتفاقات این دوره در استیضاح جواد طالبی بیندازیم. استیضاحی که بعد از چندین بار جلسات استیضاح ناموفق با هدایت سبحان بخشی موسیکلایی نایب رئیس شورای شهر و یکی از طراحان استیضاح در نهایت جواد طالبی عزل شد. در ابتدا سبحان بخشی موسیکلایی، میررحمان میرشجاعی و سید ذوالفقار شریفی سه عضو منتقد عملکرد شهرداری در دوره کنونی مدیریت شهری بانیان استیضاح بودند که رفته رفته بر تعدادشان افزوده شد.
جواد طالبی شهردار ساری سی ام آبان ماه امسال در چهلمین جلسه شورای اسلامی شهر ساری با ۶ رای اعضای شورا استیضاح و عزل شد و از آن تاریخ تاکنون اعضای شورای اسلامی شهر مرکز استان مازندران پس از استیضاح احمدی را برای سرپرستی شهرداری ساری انتخاب کردند.
کم توجهی به توسعه فعالیت شهری، عدم اجرای طرحهای عمرانی، اجرای ناقص چندین پروژه عمرانی در سطح شهر و در نهایت تاخیر طولانی مدت در پرداخت حقوق کارکنان شهری و نداشتن برنامه مدون و مناسب برای ایجاد درآمد پایدار در شهرداری از جمله دلایل اعضای موافق برکناری شهردار ساری مطرح شد.
از همان روزهای ابتدایی استیضاح شهردار ساری گمانه زنیهایی در خصوص تمایل بعضی اعضای شورای شهر مبنی بر شهردار شدن مطرح شد و حتی از بخشی و احمدی به عنوان گزینههای احتمالی نام برده شد. انتخاب شهردار از میان اعضا چندان هم در مازندران بدون پیشینه نیست صالحزاده شهردار سابق قائمشهر در انتخابات شورای پنجم به عنوان یکی از منتخبان مردم به عضویت پارلمان شهری قائمشهر در آمد و ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ پس از استعفای بهمن معینپور از مسئولیت شهرداری قائمشهر، با رأی اعضای شورای پنجم برای دومین بار به عنوان شهردار قائمشهر انتخاب شد.
در همین رابطه احمدی عضو شورا اعلام کرد که تمایلی به شهردار شدن ندارد اما سبحان بخشی برای شهردار شدن تمایل داشت و کاندیدا شد.
آن طور که صفحات مجازی آوردهاند بخشی در پنجاه و چهارمین جلسه این شورا اعلام کرد که صادقانه و با توکل بر خدا اقدام کردم. او اعلام کرد که نیتش برای استیضاح طالبی شهردار شدن نبود.
او اعلام کرد که برای پروژهها روزشمار خواهد گذاشت. بخشی اعلام کرد که نیروها را تعدیل نمی کند بلکه توانمندسازی میشوند.
عاشقان عضو شورای شهر ساری گفت که آقای بخشی چرا از جایگاه نظارتی می خواهید شهردار شوید؟
در همین رابطه خبرگزاری مهر گزارش داده است که شعبانی در خصوص انتخاب شهردار که جزو دستور کار این جلسه بوده اظهار داشت: ما فراخوان دادیم تا امکان بررسی برنامهها و دیدگاههای کسانی که واجد شرایط ذکر شده در ماده ۳ آئین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی شهرداری مصوب 97/09/25 هیأت وزیران هستند، فراهم گردد. اتفاقاً برای اولین بار در ادوار مختلف فعالیت شورای شهر ساری، برنامههای تعداد قابل توجهی از داوطلبان را با حضور خودشان، طی سه جلسه و با صَرفِ قریب به ۱۰ ساعت وقت، مورد بررسی قرار دادیم.
وی افزود: این نکته را عرض کردم که بگویم شورای شهر برای انتخاب شهردار و ایجاد ثبات مدیریتی در شهرداری با هدف توسعه کَمّی و کیفی خدمات رسانی نه تنها بی تفاوت نیست بلکه بیش از همه دغدغه دارد و با استفاده از ظرفیتهای قانونی به این دغدغه میپردازد ضمن اینکه شورا در این رابطه به تلاشهای خود اکتفا نکرده و بنا دارد با رویکرد جذب حداکثری، نظر نخبگان شهر را به این موضوعِ مهم معطوف داشته و مشارکت آنان را نیز جلب کند.
رئیس شورای شهر ساری ادامه داد: از همه کسانی که دلشان برای شهر می سوزد، انتظار داریم نظرات خود را بدون حب و بغض و به صورت سازنده و منصفانه به اشتراک بگذارند، قطعاً از این نظرات استفاده خواهیم کرد. همچنین از همه بزرگان و پیشکسوتان توقع داریم برای بهتر شدن وضعیت شهرداری ما را از رهنمودهای خود بی نصیب نگذارند. ضمناً لازم است این نکته را نیز متذکر شوم که برای تصدی سمت شهرداری در نهایت یک نفر باید انتخاب شود و این امر نافی زحمات و قابلیتهای دیگر عزیزان نخواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در بحث خدمات شهری نیز شورای شهر خود را موظف به پاسخگویی به شهروندان میداند و بر اساس همین رویکردِ تکلیفی است که دغدغه مندانه برای گردش چرخهای مدیریت شهری تلاش میکند و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، شورای ششم ساری در این یکسال و چند ماه، با وجود همه مشکلات و موانع و محدودیتها نشان داد که یک شورای دغدغه مند و پویاست چنانکه تعداد جلسات صحن و جلسات کمیسیونها، بازدیدهای منظم و مکرر، میزان تذکرات و سوالات از شهرداری، برگزاری جلسات استیضاح و همچنین جلب مشارکت نخبگان در فرایند انتخاب شهردار گواه این مدعاست.
شعبانی گفت: قطعاً هدف از این احساسِ مسئولیت، فراهم آوردن شرایط خدمت رسانی بهتر و پاسخگویی به اعتماد شهروندان عزیز است منتها به طوری که میدانید بازوی اجرایی شورا یعنی شهرداری به لحاظ اقتصادی و وضعیت درآمدی با چالشهای جدی درگیر است که بحث ازدیاد نیرو و تأمین حقوق آنها نیز مزید بر علت شده و روند خدمات رسانی را یک مقدار با کُندی مواجه ساخته است. از این بابت از همشهریان فهیم عذرخواهی میکنیم. عزیزان بدانند که عمدی در کار نیست و مجموعه شورای شهر و شهرداری مساعی خود را برای بهبود این وضع به کار گرفتهاند.
بعد از پایان این جلسه سبحان بخشی که برای تصدی شهرداری ساری کاندیدا شده بود ۳ رای موافق و ۶ رای ممتنع دریافت کرد .
پذیرفتن مسئولیت شهرداری ساری و انتخاب شهردار ساری کار آسانی نیست اما لازم است تا شورای شهر مدیری مدبر برای شهرداری انتخاب نمایند تا برای مبلمان شهری و ایجاد بسترهای رفاهی به طور زیر بنایی گام بردارد یا اینکه عمران شهری را تنها به چند پروژه خلاصه نکرده و برنامه خود برای ایجاد نشاط به ترکاندن چند ترقه و فشفه محدود نکنند.
مردم از شورا انتظار دارند عوارض آنها به جای آنکه صرف پروژههای عمرانی شود خرج حقوق مازاد نیروی شهرداری نشود و اینکه بدانند چه کسانی این نیروهای مازاد را وارد شهرداری کردند؟ سهم آنان از ورود این مازاد نیرو چند نفر است و آیا اعضای این دوره شورا هم نیرویی را وارد مجموعه کردهاند یا نه؟ مردم حق دارند بدانند دلیل این همه کشمکشها که برای ورود به شوراهای شهر دیده میشود چیست و این موضوعات از کجا نشات میگیرد؟ دلیل اختلافات امروز چیست؟ مردم از شورا به خاطر اتفاقات اخیر شوراهایی که برنامههای محله محور بودن و راهبردی بودن سر میدادند اما در عمل خلاف آن اتفاق میافتادگلایه دارند و از فضای به وجود آمده فرسایشی! مردم فراموش نکردند به بهانه نمایندگی مردم در پارلمان شهری دست به هر اقدامی زده میشد و در نظر نمی گرفتند که این تصمیمات و اقدامات آنها چه پیامدهایی را به همراه دارد.
مردم در درک اجتماعی، عمرانی و سیاسی به بلوغ رسیدند و حال که وضعیت و اختلافات شوراهای برخی شهرها را دیدهاند؛ نیک می دانند کسانی که قادر نبودند تا اختلافات درونی خود را حل کنند چگونه خواهند توانست تا تصمیم سازان و سرنوشت سازان یک شهر باشند؟ این افراد چگونه می توانند جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز ایستادگی کنند و سازمانهای تابعه شهرداریها را کنترل کنند یا اینکه شهرداری را مجاب به خدمت رسانی و تعامل با خود نمایند؟ مردم به پشتوانه فضای مجازی و آگاهی از حقوق شهروندی هنجارشکنیها را که فراتر از دربهای بسته شورا به معابر عمومی کشیده شده است میبینند و میدانند عواقب این دست به گریبان شدنها چیست و چرا برخی اعضای شورا در میان راه دادگاهی شدند؟ مردم فساد را در عمل برخی می بینند و نیک می دانند این اختلافات و فسادهای اخلاقی و مالی توسعه را از شهرهایشان دور خواهد کرد. مردم انحراف در بودجه پروژهها را میبینند و دیگر نیاز به آگاه سازی ندارند چرا که خود پیش قراول جهت دهی به رسانهها هستند.
آنها به این درک رسیدند که شورا در عمل به جای حل مشکل خود به مشکل تبدیل شده و حرفها و حدیثهای زیادی بر علیه آن تقریباً در همه شهرها و استانها گفته میشود از دخالتها، اعمال نفوذها، رانت خواریها تا سهیم شدن برخی از اعضای شورا در درآمدسازیهای پنهان و آشکار در قالبهای مختلف شخصی و خانوادگی و بسیاری از موارد دیگر که برای سایرین هم جذابیت ایجاد کرده جدا از پل شدن شورا برای رسیدن به نمایندگی مجلس! آنها امروز شورای شهرها را مشکل میبینند نه راه حل مشکل و پرونده اتفاقات شوراها در ذهن آنها باز است اما هنوز هم امیدوارند مسئولان به راه درست برگردند، کاش این عزیزان امید مردم را ناامید نکنند.