محمد جویباری، مدیرمسئول تیرنگ:
پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: «هر خانهای که در آن دختر باشد، هر روز دوازده برکت و رحمت از آسمان ارزانیاش میشود و زیارت فرشتگان از آن خانه قطع نمیشود، در حالیکه در هر شبانهروز برای پدر آن دختران عبادت یک سال نوشته میشود.»
در تقویم رسمی کشور ۱ ذیالقعده مصادف با سالروز میلاد اختر فروزان آسمان اهل بیت علیهم السلام حضرت معصومه(س) و روز دختر است.
این روز فرصتی مغتنم برای تعظیم به این بانوی بزرگوار و تکریم دختران پاک سرشت میهن مهربانیها است.
حضرت معصومه (س) در خاندانی که سرچشمه تقوا، علم و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت و از جمله بانوان گرانقدر و والامقام جهان تشیع است که مقام علمی بلندی دارد و عصمت مادر بزرگوارش حضرت فاطمه زهرا(س) در او تجلی یافته است.
ولادت حضرت معصومه(س) یادآور تحول آفرینی و عزم و قاطعیت بانوان والامقام جهان اسلام در حمایت از جایگاه دین و ایفای نقشی ماندگار در صیانت از آرمانها و ارزشهای دینی است. این ایام فرخنده که شمیم رضوی فضای معنوی جامعه را معطر میکند فرصت نابی برای ترویج سیره و فرهنگ اهل بیت(ع) و الگو گرفتن از منش این بزرگواران است.
حضرت از معدود بانوانی هستند که ائمه(ع) در شأن ایشان سخن گفتهاند. امام صادق(ع)، امام موسی بن جعفر(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) همگی در روایات خود اشاره داشتهاند که هرکس حضرت معصومه(س) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است.
امام صادق علیه السلام درباره ایشان می فرماید: آگاه باشید بهشت هشت در دارد که سه در آن به سوی قم است . بانویی از فرزندان من در آنجا وفات میکند که نامش فاطمه دختر موسی است . همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت میشوند.
این حضرت ویژگیهایی داشتند که اولین آن، ایمان است. ولایتمداری از صفات دیگر برجسته این بانوی بزرگوار به شمار میرود؛ آن هنگام که احساس نیاز به حضور در کنار برادر و امام خود کرد در مسیر هجرت قرار گرفت و به سوی ایشان شتافت.
ویژگی دیگر حضرت معصومه(س) پارسایی و عبادت است. در زمانی که خاندان حضرت موسی بن جعفر(ع) در فشار و تنگنا بودند، ایشان با تمام وجود استقامت کرد و در این راه صابر بود.
با الگوگرفتن از شخصیت حضرت معصومه دختران امروز کشور عزیزمان که مادران فردای میهن هستند، نقش بسیار مهمی در تعیین سرنوشت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایفا خواهند کرد.
روز میلاد حضرت معصومه (س) به عنوان روز دختر، بیانگر اهمیتی است که نظام جمهوری اسلامی ایران برای دختران قائل است و توجه به آنها را در دستور کار قرار داده است. این دختران بهشتی مادران آینده هستند و قرار است آنها قهرمانپرور، شهیدپرور و نخبهپرور باشند.
دختران در نظام جمهوری اسلامی ایران از جایگاهی برخوردارند که در هیچ جای دنیا از این جایگاه برخوردار نیستند، چراکه الگوی آنان بهترین زنان دنیا همچون حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت معصومه(س) هستند. دهه کرامت که یازده روز ابتدایی دهه اول ماه ذیالقعده همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در ۱ ذیالقعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) در ۱۱ ذیالقعده پایان مییابد، فرصتی مغتنم برای تکریم دختران میوه بهشتی این مرز و بوم است که البته نباید تنها به این ایام محدود باشد.