تیرنگ:
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران در گفتوگو با تیرنگ پیشگیری و مبارزه با قاچاق و امراض دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام، نظارت بر کارخانجات تولید خوراک دام و عرضه بهداشتی، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتارگاههای دام و طیور را از جمله وظایف دامپزشکی بیان کرد.
حمزه آقاپور کاظمی با بیان اینکه در حوزه نگهداری فرآوردههای خام دامی نیز از مقولههای مهم بهویژه در استان مازندران است که کار نظارت را سنگینتر میکند و در قالب طرحهای تشدید نظارت از کشتارگاه تا مراکز عرضه اجرا میشود، ادامه داد: در ۶ ماهه سال جاری حدود پنج میلیون واکسیناسیون انواع دام علیه بیماری انجام شد.
این مسئول گفت: در سال جاری با همکاری بهره برداران واکسیناسیون رایگان چهار میلیون و ۳۰۸ هزار راس بز و گوسفند و ۳۸۱ هزار راس گاو و گوساله در استان عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت سمپاشی بدن ۵۷۱ هزار و ۵۹۵ راس دام و سمپاشی اماکن و نگهداری دام در یک میلیون و ۲۵۱ هزار متر مربع انجام شد، ادامه داد: همچنین ۱۵ هزار و ۱۱۲ قلاده سگ نیز واکسینه شدند.
سرپرست دامپزشکی مازندران با بیان اینکه تمامی بیماریهای احتمالی دام و طیور با اقدامات پیشگیرانه تحت کنترل است، گفت: در ۶ ماهه سال جاری حدود پنج میلیون واکسیناسیون انواع دام علیه بیماری انجام شد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران در باره اقدامات کنترل و نظارت بر تولید ، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی در ۶ ماهه امسال گفت: در این مدت ۱۸ واحد متخلف پلمب و ۱۹۴ پرونده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی با اشاره به این که در این مدت پنج میلیون و ۲۰۰هزار قطعه طیور دارای بیماری، کشتار و حدود ۵۰۰ هزار قطعه طیور بیمار، معدوم سازی شده است، بیان داشت: در ۶ماهه امسال ۲۳۰ هزار و ۸۰۲ راس دام بیمار کشتار و ۶۳ هزار و ۷۰ کیلو گرم ضبط و معدوم سازی شده است.
✓تداوم فعالیت کشتارگاه سنتی دام، دغدغه جدی دامپزشکی مازندران
وی فعالیت برخی کشتارگاه سنتی در مازندران را از دغدغههای جدی دامپزشکی دانست.
✓بیش از سههزار دانش آموز مازندران با بیماریهای دامی آشنا شدند
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران همچنین گفت : سه هزار و ۱۶ نفر از دانش آموزان استان در قالب طرح همیار دامپزشکی با حرفه و وظایف دامپزشکی به خصوص بیماری های دامی آشنا شدند.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده در ادارات دامپزشکی و با هماهنگی آموزش و پرورش شهرستانها، کارشناسان و ناظران بهداشتی دامپزشکی با حضور در ۱۶ مدرسه، ضمن آشنایی دانش آموزان با حرفه دامپزشکی به ارائه توضیحات در خصوص وظایف و اهداف سازمان دامپزشکی پرداختند.
وی توضیح داد : کارشناسان اداره کل دامپزشکی به منظور آشنایی و افزایش سطح آگاهی دانش آموزان با وظایف خطیر دامپزشکی برای تامین بهداشت و سلامت جامعه با هماهنگی آموزش و پرورش در مدارس حضور پیدا کردند.
سرپرست دامپزشکی مازندران گفت: در این طرح دانش آموزان با موارد مهمی همچون نقش دامپزشکی در نحوه مراقبت و نگهداری انواع حیوانات و با بعضی از بیماریهای مشترک انسان و دام مانند “هاری” و ” تب مالت” و بیماریهای انگلی آشنا شدند.
✓مشکلات صادرات محصولات کشاورزی و آبزیان به روسیه حل میشود
سرپرست دامپزشکی مازندران همچنین از حضور تیم فنی و تخصصی دامپزشکی برای اولین بار در روسیه خبر داد و گفت: بخش زیادی از مشکلات صادرات کشاورزی و آبزیان به روسیه حل می شود.
آقاپور کاظمی اظهار داشت: در راستای پیگیری مصوبات و تفاهم نامه منعقد شده با دولت روسیه یک تیم از مسئولین فنی و فعالین بخش خصوصی حوزه دامپزشکی مازندران به روسیه عازم شدند
آقاپور گفت: با توجه به سفر امسال استاندار و تیم اقتصادی استان مازندران به روسیه و در راستای پیگیری مصوبات و تفاهم نامه منعقد شده و با دعوت سازمان دامپزشکی کشور روسیه هیئتی از اداره کل دامپزشکی مازندران و نیز نمایندگان صادر کنندگان بخش خصوصی این استان جهت بررسی استانداردها و گذراندن آموزشهای لازم به روسیه سفر کردند.
وی ادامه داد: این دورههای آموزشی به مدت ۴ روز و پیرو مباحث مرتبط با کلیه شاخصها و استانداردهای لازم جهت واردات محصولات غذایی به روسیه بررسی گردید.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر درک و محوری تشخیص دادن گمرک کشور روسیه از موقعیت مازندران در توسعه روابط ایران و روسیه و با کشورهای سی آی اس گفت: به دلیل سختگیریهای کشور روسیه در رعایت شاخصها و استانداردهای مواد غذایی در واردات محصولات غذایی به این کشور سالانه بخش زیادی از محمولههای وارداتی دنیا از جمله ایران برگشت میخورد و مشکلات زیادی
را برای صادر کنندگان بخش خصوصی ایجاد میکرد که با توجه به
توافقات صورت گرفته بخش زیادی از مشکلات صادرات محصولات کشاورزی و آبزیان مازندران به روسیه رفع خواهد شد.
✓جمعآوری سگهای ولگرد با شهرداریها است
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مازندران در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت سگهای ولگرد با بیان اینکه جمعآوری سگهای ولگرد با شهرداریها است و در این زمینه با مسئولان مربوطه مکاتبات لازم را داشتیم، گفت: اگر شهرداریها دارای مراکز نگهداری سگهای ولگرد باشند ما آمادگی داریم واکسیناسیون و عقیم سازی را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در شهرستانهایی نظیر بابلسر و آمل مراکز نگهداری سگهای ولگرد داریم، ادامه داد: بعضی شهرداریها افرادی را برای جمع آوری سگهای ولگرد مشخص کردند اما محل رهاسازی ندارند و سگها با اولین گرسنگی به شهرها بر میگردند.
وی با اشاره به مواردی که منجر به گاز گرفتگی کودکی در مازندران توسط سگهای ولگرد شد، ادامه داد: از مسئولان درخواست داریم در این زمینه کوتاهی نکنند، با توجه به احتمال مبتلا بودن حیوانات به بیماری هاری افرادی که در معرض گازگرفتگی حیوانات از جمله سگ قرار میگیرند میبایست هر چه سریعتر واکسن این بیماری را تزریق کنند.