برگزاری نشست علمی با موضوع تاثیر گیاهان مهاجم آبزی بر تالاب ها
برگزاری نشست علمی با موضوع تاثیر گیاهان مهاجم آبزی بر تالاب ها
در آستانه گرامیداشت روز جهانی تالاب ها، نشست علمی با حضور دکتر کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، دکتر پیر دشتی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، روسا و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران برگزارشد.

تیرنگ نیوز: در آستانه گرامیداشت روز جهانی تالاب ها، نشست علمی با حضور دکتر کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، دکتر پیر دشتی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، روسا و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران برگزارشد.

در آستانه 13 بهمن ماه؛ روز جهانی تالاب ها، نشست علمی با موضوع ” تاثیر گیاهان مهاجم آبزی بر تالاب ها” با حضور دکتر عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، دکتر همت اله پیردشتی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دکتر پویا مهربان استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، روسا و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در سالن اجتماعات اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران برگزارشد.

دکتر عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این نشست، با اشاره به نقش و اهمیت تالاب ها بر خدمات و کارکردهای اکوسیستم های تالابی، بر بهره‌برداری خردمندانه و حفاظت از آنها، تاکید نمود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بر تعامل و همکاری هرچه بیشتر دانشگاه و این اداره کل تاکید کرد و افزود: باید از یافته های علمی در پیشگیری و حل بحران های زیست محیطی بهره برد.

دکتر کاویان اظهار داشت: پهنه جغرافیایی تالاب های استان بیشتر در شرق و مرکز استان مازندران متمرکز و درغرب استان به واسط فاصله نزدیک بین جنگل و دریا ما تالاب های کمتری داریم.

درادامه وی به آسیب های زیست محیطی گیاه سنبل آبی اشاره کرد و گفت: گیاه مهاجم سنبل آبی یک گونه غیر بومی است و با توجه به قدرت تکثیر و گسترش سریعش، سطح آب را به صورت کامل می‌پوشاند که موجب کاهش اکسیژن محلول در آب و مرگ موجودات زنده می‌شود.

کاویان با بیان اینکه سنبل آبی اکوسیستم آب بندان آغوزبن بابل را تهدید می‌کند، اظهارداشت: این گیاه در چند سال اخیر وارد برخی از تالاب های استان مازندران  شده و یک گونه غیر بومیست که گسترش سریع آن موجب کاهش تنوع زیستی و مرگ تدریجی تالاب ها می شود.

وی اضافه کرد: گونه مهاجم سنبل آبی در استان گیلان و در تالاب انزلی و در تالاب عینک رشت مشاهده شده و تاکنون روش های متفاوتی برای حذف این گونه مهاجم به کار بردند، که برداشت مکانیکی بهترین روش برای حذف این گونه است.

در ادامه این نشست،  دکتر همت اله پیردشتی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار داشت: محیط زیست متعلق به همگان است و همه ی ما باید در قبال طبیعت احساس مسئولیت کنیم.

پیردشتی برگزاری نشست های علمی را یکی از راهکارها برای افزایش آگاهی زیست محیطی برشمرد و تصریح کرد: افزایش آگاهی زیست محیطی در تغییر نگرش و بینش انسان ها نسبت به طبیعت و محیط پیرامون موثر است.

معاون پژوهشی وفناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: مسائل و مشکلات زیست محیطی استان افزایش پیدا کرده و اکنون بعضی از آنان به آستانه بحران رسیده اند.

وی گفت: دانشگاه ها در زمینه حفظ محیط زیست نقش راهبردی دارند و با تعامل بین این دو مجموعه می توانیم گام های موثری در جهت اهداف زیست محیطی برداریم.

در این نشست علمی، مهندس بهرام فغانی رئیس اداره تالاب اداره کل حفاظت محیط زیست استان به اهمیت تالاب ها و نقش جوامع محلی اشاره و افزود: مدیریت و احیا تالاب ها جز با مشارکت جوامع محلی امکانپذیر نیست.

در ادامه مهندس فغانی به بیان کارکرد های اجتماعی و اقتصادی تالاب پرداخت و ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﻓﺮﺳﺎﻳﺶ خاک، ﻛﻨﺘﺮﻝ ﺳﻴﻼﺏ و تقویت سفره های آب زیر زمینی را از دیگر کارکردهای تالاب برشمرد.

وی تالاب میانکاله و فریدونکنار را از تالاب های مهم استان عنوان کرد و گفت: ۲۳ تالاب و آبندان در استان مازندران وجود دارد.

گفتنی است در این نشست علمی دکتر پویان مهربان استاد گروه زیست شناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به ارائه بحث علمی در خصوص “بررسی آلودگی های زیستی و ورود گیاهان مهاجم در مانداب ها” پرداخت.

  • منبع خبر : روابط عمومی