دلال ضربه آخر را به باغدار وارد کرد
دلال ضربه آخر را به باغدار وارد کرد
با چهره آفتاب سوخته در زمین زراعی و باغ مرکبات خود در حد فاصل شیرگاه به سمت بابلکنار مشغول به فعالیت، کشت و کار است، با چهره‌ای غمگین معتقد است مسؤولان تنها شعار می‌دهند. وی بیش از ۴۰ سال است که کشاورزی و باغداری می‌کند و سرد و گرم روزگار را چشیده است

 

تیرنگ:
با چهره آفتاب سوخته در زمین زراعی و باغ مرکبات خود در حد فاصل شیرگاه به سمت بابلکنار مشغول به فعالیت، کشت و کار است، با چهره‌ای غمگین معتقد است مسؤولان تنها شعار می‌دهند. وی بیش از ۴۰ سال است که کشاورزی و باغداری می‌کند و سرد و گرم روزگار را چشیده است.
مدام تکرار می‌کند «بیچاره بئیمی، سم و دوا پول در نمو. اون از بینج اینتا هم مرکبات» یعنی «بیچاره شدیم آن از وضعیت برنج این از وضعیت مرکبات پول سم و دارو در نیامد.»
مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی آن امسال با توجه به فراهم شدن زمینه صادراتی به کشورهای عربی به خصوص عراق و روسیه، باید بیشتر به بازار جهانی صادر شود.
جعفر محمدی می‌گوید: باغداران مازندرانی در سالهای قبل، سردرختی خود را يكجا به فروش می‌رسانده‌اند ولی امسال به خاطر كاهش بی سابقه قيمت محصول حتی به قيمت نابودی آنان حاضر به عرضه دسترنج خود نيستند.
فعالان عرصه توليد مركبات در مازندران با اظهار نگرانی از سرنوشت محصول توليدی خود، به تیرنگ گفتند مرکبات آنان به قيمت بسيار نازل توسط دلالان خريداری می‌شود و در مورد آينده اين محصول با توجه به شرايط سال جاری خوشبين نيستند

✓ضرورت اعلام کف قیمت مرکبات مازندران

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که اعلام به موقع قیمت کف مرکبات علاوه بر ساماندهی بازار، دست دلالان و واسطه ها کوتاه و در نتیجه زمین های کشاورزی استان نیز حفظ می شود.

بابک مومنی با بیان اینکه محصولات مرکبات مازندران در حالی در آستانه ورود به بازار است که دغدغه‌های باغداران از بازار بسیار جدی است، ادامه داد:در سال زراعی جاری باغداری مازندران با طغیان مگس میوه به دلیل تغییرات اقلیمی مواجه شدند که خوشبختانه با ترویج به موقع و همکاری باغداران این آفت تحت کنترل است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در عین حال تصریح کرد: آفت مگس میوه همچنان تهدید جدی علیه باغ های استان است و اگر به توصیه های کارشناسی از جمله برداشت به موقع و دفع پسماندهای میوه‌های باغی انجام نشود، کانون های این آفت بیشتر خواهد شد.

مومنی با تاکید بر این که باید کف قیمت مرکبات پیش از آغاز برداشت اعلام شود، ادامه داد: مازندران بالاترین ظرفیت برای صادرات مرکبات را به کشورهای مختلف دنیا دارد.

وی با اشاره به این که پارسال با رشد ۱۲ برابری، صادرات مرکبات به ۸۰ هزار تن رسیده است که این مقدار به نسبت میزان تولید بسیار ناچیز است، گفت: امسال در برداشت محصول مرکبات باید دقت شود و برداشت به موقع با هدف جلوگیری از خسارت ناشی از آفات به ویژه مگس میوه مدیترانه‌ای بسیار حایز اهمیت است.

وی با تاکید مجدد مبنی بر این که باید محصولات باغداران به قیمت منطقی خریداری شود، خاطر نشان کرد: باید همه تدابیر لازم برای کم شدن دغدغه‌های باغداران مرکبات اندیشیده شود تا کشاورزان در برداشت محصول در مرحله تردید قرار نگیرند.

وی تامین سرمایه در گردش برای بازار مرکبات مازندران را ضروری دانست تا دست واسطه ها از این بازار کوتاه شود، ادامه داد: از همه باغداران می‌خواهم تا نسبت به برداشت به موقع مرکبات و دفع پسماند انواع میوه دقت لازم را داشته و عملیاتی کنند.

كشاورزان و باغداران مازندران همه ساله با تمامی مشكلات مراحل مختلف كاشت، داشت و برداشت انواع محصولات به خصوص مركبات، برنج، سويا و كلزا را با رنج بسيار پشت سر می‌گذارند، اما هنگام فروش حاصل دسترنج خود با مشكل مواجه می‌شوند، پس بايد برای رفع اين معضل كه همه ساله گريبانگير كشاورزان است از سوی مسئولان چاره انديشی شود.