باز هم مردم مقصر شدند؟!
باز هم مردم مقصر شدند؟!
در پی تماس شهروند خبرنگار روزنامه تیرنگ با خبرنگار روزنامه مطلع شدیم که شیر خشک در مازندران در برخی شهرها با کمبود مواجه شده است.

 

تیرنگ نیوز:
در پی تماس شهروند خبرنگار روزنامه تیرنگ با خبرنگار روزنامه مطلع شدیم که شیر خشک در مازندران در برخی شهرها با کمبود مواجه شده است.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در این باره در گفت و گویی برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر کمبود شیرخشک در بازار و عرضه آن با کد ملی را شایعه و جوسازی در شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: امسال بیش از ۲۰ درصد افزایش تولید شیرخشک در کشور داشته ایم.
فرامرز خدایان افزود: با اینکه در حال حاضر کمبود شیرخشک در بازار وجود ندارد و توزیع آن هم با استفاده از ظرفیت شرکت‌های پخش انجام می‌شود اما، متاسفانه در این زمینه برخی در شبکه‌های اجتماعی جوسازی می‌کنند که شیرخشک نایاب شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از صنایع حتی بیش از ۴۰ درصد ظرفیت تولید را افزایش داده‌اند؛ البته ممکن است تعداد محدودی شیرخشک با برندهای خاص در داروخانه‌ها موجود نباشد که در این زمینه نیز سودجویی می‌شود و ما به این موضوع رسیدگی می‌کنیم.

خدایان با بیان اینکه نیاز به واردات شیرخشک نداریم، تصریح کرد: مشکل خاصی در تولید این محصول و همچنین مواد اولیه آن نداریم.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد برخی گمانه‌زنی ها در مورد صادرات شیرخشک تولید ایران به کشورهای همسایه که از آن به عنوان عامل کمیاب شدن این کالا یاد شده است، اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد زیرا اولویت تامین نیازهای داخلی است و وقتی در کشور به شیرخشک نیاز داریم، هیچ دلیلی برای صادرات این محصول به برخی کشورها از جمله پاکستان و افغانستان وجود ندارد.
وی شیرخشک را از اقلام ضروری دانست و گفت: شایعه عرضه شیرخشک با ارائه کدملی صحت ندارد و اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
در این باره به مهندس هانی تحویل‌زاده – رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت تولید شیر خشک رگولار و رژیمی در کشور، گفت: در سال گذشته ۶۰ میلیون عدد شیر خشک رگولار یا عادی تولید کردیم که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۰ درصد افزایش تولید داشتیم.
وی با بیان اینکه به طور مناسبی هم برای شیر خشک ارز دریافت کردیم، گفت: در حال حاضر هم موجودی شیر خشک در کشور کافی است و در عین حال ظرفیت تولیدمان مازاد بوده و کارخانه‌ها به صورت سه شیفت کار می‌کنند. بنابراین بابت تأمین شیر خشک هیچ مشکلی وجود ندارد.
تحویل‌زاده درباره چرایی کمبود شیر خشک در برخی شهرها، اظهار کرد: در حال حاضر گزارش‌هایی مبنی بر کمبود شیر خشک در برخی داروخانه‌ها وجود دارد؛ علت کمبود این است که از آنجایی که قیمت شیر خشک دستوری است‌، قیمت از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و سازمان غذا و دارو تعیین می‌شود و بر این اساس قیمت شیر خشک پایین است و از طرفی هم مصرف غیرمنطقی شیرخشک در سبد خانوار وجود دارد. پیش از این خانواده‌ها تلاش می‌کردند که بعد از شش ماهگی به تدریج نوزاد را با غذای سفره آشنا کنند، اما اکنون خانواده‌ها تا دو سالگی هم برای نوزاد شیر خشک استفاده می‌کنند و از آنجایی که قیمت شیر خشک ارزان است، خرید بیش از حد انجام می‌دهند و مصرف بالایی برای شیر خشک وجود دارد.
وی ادامه داد: در عین حال قیمت پایین شیر خشک جذابیت را برای نشت آن به بازار و کشورهای همسایه بالا می‌رود. از آنجایی که شیر خشک ایران، ارزان‌ترین شیرخشک دنیا است، امکان نشت آن هم وجود دارد. به سازمان غذا و دارو درخواست اصلاح قیمت را داده‌ایم که هنوز رسیدگی نشده است.
این موضوع بهانه‌ای می‌شود تا به سراغ داروخانه ها برویم. یکی از داروخانه‌های شهرستان قائم شهر در پاسخ به خبرنگار ما که از او درخواست شیر خشک رژیمی پپتی جونیور را کرده بود گفت: این شیر خشک را نداریم.
وی به کمبود این برند شیر خشک در مازندران اذعان کرد. به داروخانه دوم در شهر بابل می رویم و از همکارمان می‌خواهیم تا پیگیر این موضوع شود . او نیز با همین پاسخ مواجه شد.
دیگر داروخانه شهر قائمشهر این برند را داشت. او در ازای دریافت کارت ملی یک شیر خشک داد.
مریم مهدوی مادر کودک یک ساله در گفت و گو با تیرنگ گفت: برای دریافت این برند شیر خشک با مشکل مواجه هستم.
وی با بیان اینکه این شیر خشک در بازار یافت نمی‌شود، اظهار کرد: برای دریافت شیرخشک باید خانواده‌ام بسیج شوند.
مهدوی افزود: داروخانه‌ها برای دریافت شیر خشک کارت ملی می‌گیرند.
او گفت: مسئولان دولتی مردم را متهم در کمبود شیر خشک می‌کنند.
رسانه تیرنگ پیرو درخواست شهروند خبرنگاران روزنامه به این موضوع پرداخته و آمادگی دریافت نظرات مسئولان را پیرامون این موضوع دارد.