محمد جویباری، مدیر مسئول تیرنگ:
یکی دو ساعت بارش تند پاییزی کافی بود تا شهرهای استان مازندران به دلیل نداشتن زیرساخت های لازم شهری، زیر آب برود، متولیان امر چون همیشه غافلگیر شوند و شهروندان دچار مشکل. ترافیک شدید و طولانی هم یکی از دستاوردهای ساعتهای بعد از همین بارندگیهاست
هواشناسی مازندران پیش بینی کرده بود که باران مهمان استان ما خواهد شد و نسبت به آبگرفتگی معبرها و خیابانها نیز هشدار داده بود، با این وجود باز هم غافلگیر شدیم!
سابقه نشان داده که همواره مسئولان شهری و استانی در برابر بارانهای سیل آسای پاییزی کم آوردهاند و هر گاه در این فصل باران تندی باریده، شهر را آب برده است!
مشخص است که هر بار باران تند در مازندران همه را غافلگیر میکند؛ هم مردم و هم متولیان شهری و استانی را.
متاسفانه زیرساختها در بسیاری از شهرهای استان آمادگی باران را ندارد و این نعمت خدادادی در مازندران به دلیل نبود مدیریت بحران به یک تهدید تبدیل شده است.
این در حالی است که ۱۷درصد آبهای سطحی را مهار کردیم، در گذشته ۱۰۰ درصد منابع آب آشامیدنی مازندران از طریق منابع زیرزمینی تامین میشد.
برای مهار آبهای سطحی در استان باید اعتبار کافی اختصاص مییافت که نیافت به همین دلیل در حوزه آب با چالشها و نارساییهای جدی مواجه هستیم.
مشاهدات و مستندات خبرنگاران ما در استانهای شمالی نشان می دهد که به دلیل بارشهای اخیر در بسیاری از مناطق، از جمله چالوس، عباس آباد، نوشهر، کلاردشت مازندران و … همچنین در ۷ شهرستان گیلان سبب سیل، آبگرفتگی شدید و اختلال در رفت وآمد شده که فراتر از ادعای مسئولان در مهار آبهای سطحی بود.
مسئله مهمی که وجود دارد این است که نخست در ماه های اخیر اینگونه بارندگی در شمال دیده نشده بود، وگرنه مشکل مهارنشدن آب های سطحی به قوت خود باقیست؛ بنابراین رفع کامل این مساله، تلاش بیشتر متولیان را طلب میکند و نکته دوم این که مسئولان پیش از آنکه به دنبال پروپاگاندا و تبلیغات افراطی بروند، کار کنند که کار و فعالیت، خودش با مردم سخن می گوید