اقتصاد دریا محور پیشران توسعه مازندران
اقتصاد دریا محور پیشران توسعه مازندران
عضو مجمع نمایندگان مازندران در گفت و گویی با بیان اینکه استان را با دریا می شناسند، گفت: این درحالی که گردشگری استان دریا محور نیست.

 

تیرنگ نیوز:

مازندران ظرفیت‌های بی‌شماری دارد که یکی از این ظرفیت‌ها دریا است که لازم است با توجه به ۳۸۷ کیلومتر ساحل با یک خرد جمعی برای توسعه گردشگری دریایی و رفع موانع آن برسیم.

نام استان ما، مازندران با طبیعت زیبا، دریای خروشان و… گره خورده است، اما این استان به دلیل نبود توسعه متوازن و متناسب زیرساخت‌های آن با جمعیت ثابت و شناور خود همواره با مشکلاتی روبرو است که لازم است از این ظرفیت‌ها بهره گیری درستی شود. یکی از این ظرفیت‌ها دریای خزر است.

* اقتصاد دریا محور پیشران توسعه مازندران

مهدی کلانتری شهروند بابلسری در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه بی‌گمان آینده گردشگری، صنایع، معادن و کشاورزی استان مازندران به صادرات گره خورده است، گفت: مازندران که حلقه اتصال در کریدور شمال -جنوب است، می‌تواند از بیشترین مزایای توسعه بنادر، ایجاد صنایع دریایی و ساماندهی سواحل برخوردار شود. لذا می‌توان ادعا کرد که اقتصاد دریا محور می‌تواند پیشران توسعه مازندران باشد.

وی با بیان اینکه  در نیم قرن اخیر به دریای مازندران به عنوان منبع اقتصادی و ثروت آفرینی نگاه نشده است، اظهار کرد: همجواری استان مازندران با کشورهای حاشیه دریای خزر و نزدیکی به پایتخت و دسترسی آسان به جاده‌های ترانزیتی و شریانی کشور امکان سرمایه‌گذاری‌های بالادستی و زیر بنایی دراین منطقه از میهن اسلامی را در راستای اقتصاد مقاومتی دو چندان می کند

 

* تعيين متولي مسووليت پذير براي هدايت دستگاه‌هاي اجرايي استان

رویا غفاری که برای مسافرت مازندران را انتخاب کرده است به تیرنگ گفت: دريا به رغم تمام زيبايی‌ها و آرامشی كه دارد، برای كسانی كه آشنا به فن شنا و نیز در هنگام شنا محتاط نباشند، خطرغرق شدن جدی است و به همین دلیل همه ساله شاهد سوگ خانواده‌های فراوان و انبوه داغداران هستيم.

وی با بیان اینکه  تعيين متولي مسووليت پذير براي هدايت دستگاه‌هاي اجرايي استان با هدف ساماندهي به سواحل درياي خزر ملي كردن طرح دريا، تقويت بخش خصوصي با اهداي تسهيلات، شناسايي منطقه ممنوعه و امن در سواحل و توسعه فرهنگ استفاده از دريا از راهكارهاي كاهش غرق شدن است، اظهار کرد: بديهي است كه شهروندان بايد به اين موضوع پي برده باشند كه شنا در خارج از طرح‌هاي سالم سازي دريا همراه با خطرات بسياري است و اگر به هردليلي محيط‌هاي طرح دريا را نمي پسندند، بهتر است به طور كلي از خير شنا در اين سواحل بگذرند.

غفاری که خود مربی شنا است، اظهار کرد: شنا در دريا با شنا دراستخر متفاوت است . در دريا عواملي مانند موج، جريان‌هاي آب، ناهمواري كف دريا و نبود و يا كمبود ناجي غريق مي تواند خطرناك باشد.

* دریای مازندران باید اقتصادی شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه باید نگاه به گردشگری دریایی فرابخشی باشد، تصریح کرد: دریای مازندران باید اقتصادی شود.

صادق برزگر در جلسه رفع موانع گردشگری دریایی در سواحل استان با بیان اینکه گردشگری دریایی، از موضوعات مغفول مانده در حوزه گردشگری استان است، اظهار کرد: برای گردشگری دریایی برنامه زمانبندی از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تعین شده که تا پایان سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه باید نگاه به گردشگری دریایی فرابخشی باشد، تصریح کرد: دریا باید اقتصادی شود.

برزگر با اشاره به ظرفیت‌های استان در توسعه گردشگری دریایی، افزود: با توجه به ۳۸۷ کیلومتر ساحل باید با یک خرد جمعی برای توسعه گردشگری دریایی و رفع موانع آن برسیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اشاره به اینکه پیشنهادات باید به‌صورت مصوبه خروجی داشته باشد،گفت: پیشنهادات باید قابلیت دفاع و عملیاتی شدن داشته باشد.

او با بیان اینکه گردشگری دریایی باید موضوع محور باشد، گفت: باید برای سواحل برنامه نوشته شود.

او ادامه داد: باید یک برنامه در حوزه گردشگری دریایی ارائه شود و یک نسخه و چارچوب کلی آن برنامه‌ریزی و برای رسیدن به آن تلاش بسیار صورت گیرد.

برزگر با اشاره به اینکه اداره‌کل بیش از ۲۰۰ پروژه نیمه کاره سرمایه‌گذاری در استان دارد که با مشکل بروکراسی اداری مواجه هستند، خاطرنشان کرد: باید برای اتمام این پروژه‌ها، موانع اداری را مرتفع کنیم.

او تصریح کرد: باید صدور مجوزها سرمایه‌گذاری در استان تسهیل تا سرمایه‌گذاران راغب به سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در استان شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به میز گردشگری در استان برای رفع موانع سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

* گردشگری استان دریا محور نیست

عضو مجمع نمایندگان مازندران در گفت و گویی با بیان اینکه استان را با دریا می شناسند، گفت: این درحالی که گردشگری استان دریا محور نیست.

غلامرضا شریعتی با اشاره به موقعیت و جاذبه‌های مازندران، این استان را برای گردشگری مقصد مناسبی دانست و گفت: این استان به عنوان هدف گردشگری محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه گردشگری استان اظهار داشت: در حوزه‌های مختلف از جمله راه و غیره زیرساخت‌هایی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه معرفی جاذبه‌های گردشگری دچار مشکل هستیم، گفت: اکنون بیشتر گردشگری استان را با دریا می‌شناسند و باید دیگر جاذبه‌های دریایی از جمله کوهستان و دشت را معرفی کنیم.

شریعتی به تأثیر گردشگری در اقتصاد استان اشاره و اضافه کرد: این مقوله در زمینه پیشرفت‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصاد استان حائز اهمیت است.

عضو مجمع نمایندگان مازندران داشتن پیوست فرهنگی برای پروژه‌های گردشگری را لازم دانست .

 

 

 

  • منبع خبر : اختصاصی تیرنگ