تیرنگ نیوز – الهام دهقان : به گزارش گروه رسانه ای تیرنگ عطااله کاویان مدیرکل محیط زیست مازندراندر بازدید از دفتر این گروه رسانه ای ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس ویاد و خاطرات شهدا و جانبازان سرافراز کشور، حوزه محیط زیست را حوزهبسیار پر چالشی دانست و افزود: مقام معظم رهبری در راستای حمایت ازمحیط زیست بیانات بسیار ارزشمندی دارند که همواره سر لوحله اصلیاقدامات این سازمان می باشد.
کاویان با تاکید بر اهمیت حفاظت از محیط زیست، گفت : در این راستا دکترسلاجقه معاون رییس جمهور به یکی از مدیران با تجربه سازمان ماموریتداد تا با حضور در شورای برنامه ریزی یا شورای اداری استان های مختلفمنویات مقام معظم رهبری را تبیین نمایند.
مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به کارنامه یکساله دولت رییسی در حوزه حفاظت محیط زیست در هفته دولت، تصریح کرد: اقدامات بسیارارزشمند و اثر گذاری در این باره صورت پذیرفته که این موضوع نشان دهندهشعاری نبودن حوزه محیط زیست در دولت سیزدهم و عملگرایی واقعی بوده است.
وی با بیان اینکه امروزه تمام پروژه های بزرگ توسعه ای صنعتی واقتصادی کشور باید پیوست زیست محیطی داشته باشد، افزود : طی مکاتبه معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور به تمام استاندارانسراسر کشور، هیچ کلنگ زنی بدون اخذ مجوز زیست محیطی امکانپذیر نیست و این احراز حق نشان دهنده فرصت های بسیار بزرگی در جهت حفظ این میراث ارزشمند است.
این مسئول ادامه داد : ریس جمهور در راستای حفاظت محیط زیست بسیارجدی عمل کرده و صراحتا از معاون خویش خواست تا در مقوله حفاظت ازمحیط زیست در صورت نیاز و ضرورت به جای تعامل ، تقابل کنند.
وی با تاکید بر اینکه شعار ما در سازمان خدا و قانون بوده و قوانین مصرح فصل الخطاب است، اظهار داشت: رئیس جمهور نیز موکداًعنوان کرد ماحافظ بیت المالیم و برای فساد ستیزی آمده ایم پس باید در برابر زر و سیم وفساد مقابله کنیم و همیشه از ما خواستند در این مقوله بسیار جدی عمل کرده و با قدرت جلو رویم و از هیچ چیزی نترسیم .
کاویان با اشاره به اینکه پیش از سرپرستی اینجانب برخی پروژه های زیست محیطی و حفاظتی انجام شده که قابل تقدیر است، افزود: اما در بعضی ازبرنامه ها امکان بهره مندی از ظرفیت شخص استاندار وجود داشت که میتوانستیم محیط زیست را به دغدغه اصلی مدیران ارشد اجرایی استانشامل اشتغال، تولید و ریشه کردن فقر با توجه به شعار یک دهه اخیر مقاممعظم رهبری تبدیل کنیم.
مدیر کل محیط زیست ابراز داشت: زمان آن رسیده جای سخت گیری هایبیش از حد و مانع شدن جهت اجرای پروژه ها پای کار بیاییم و در این جهت بنده نیز ا معاونین سازمان خواستم بجای نه گفتن و پاک کردن صورت مسئلهدر جایی که نیاز است مشاور باشند و راه حل ارائه نمایند.
کاویان درخصوص بلاتکلیفی پروژه های گذشته اظهار کرد: پیش ازاین ارایهراه حل و استراتژی پروژه ها در اداره کل نبود اما ما به این طریق توانستیم چندین پروژه دفن شده را با اعتبار خودمان از اول بررسی نماییم و پس ازاینکه آزمایشگاه های مهم و مرجع به لحاظ علمی و فنی این پروژه ها را تایید نمودند ، مجددا به چرخه وارد شده که در حال حاضر مراحل اداری آن درحال طی شدن می باشد .
وی افزود: در بعضی موارد هم در صورت نیاز از سازمان یا حتی بصورتخصوصی از دکتر سلاجقه مجوز لازم برای شروع کار اخذ شده که با راهاندازی این پروژه ها میتوان ظرفیت اشتغال زایی خوبی در استان ایجاد نمود .
مدیرکل محیط زیست با بیان اینکه با این خط فکری ها وارد مجموعه محیط زیست شدم ادامه داد: میخواهم در راستای حفاظت از محیط زیست در کنارمجموعه مدیریت استانی نیز قرار بگیریم و با تمام قوا در جاهایی که نمیشودمحکم ایستاده و در جاهایی که امکانش هست از هیچ تلاشی برای کمک به انجام پروژه ها دریغ ننماییم .
وی ضمن قدردانی از همکاران خود در در اداره کل و شهرستان گفت: ما دراداره کل و سازمان های تابعه محیط زیست همکاران بسیار خوبی داریم کهعاشق کارشان بوده و با این حقوق های حداقلی شرایط سخت را به جانمیخرند و با تمام توان از محیط زیست حفاظت میکنند.
کاویان از شیطنت بعضی رسانه ها در انتشار اخبار کذب و نقد های نابجاگله کرد و گفت: در اسفند سال گذشته توسط سلاجقه در مورد آمدنش به ادارهکل محیط زیست مازندران حرفا هایی زده شده بود اما قبل از جدی شدن قضیه و زدن حکم سرپرستی اینجانب ، سایتی خبر انتصابم را درج کرده بود، در این قبیل کارها هیچ چیز مثبتی وجود ندارد و فقط باعث پیچیده شدنکارها و رواج نا امیدی می شود، در صورتیکه برای انتخاب سرپرست حتیبرای مدت محدود هم کلی مراحل طی می شود و استعلامات لازم اخذ می گردد .
مدیر کل محیط زیست با اشاره به نحوه انتخابش و ماموریتش در این سازمان گفت: ما ماموریت داریم تا خدمات دهی را به نحواحسن انجام دهیم در همین راستا تمام توانمان را می گذاریم تا کسی که باعث این کار شده سربلندباشد و همچنین هنگام رفتن چندین کار مفید برای استان و هماستانی های عزیزمان انجام داده باشم.
وی افزود: به وجود امدن آرامش محیط زیست را اولویت اول کار خود دانسته و مسیری که آرامش سازمان را برهم زند نخواهم رفت.
سرپرست محیط زیست مازندران در راستای نقد تیرنگ با موضوع قلادههایی که ناشیانه تلف می شوند!/ از پلنگ و خرس گرفته تا شوکا وگرگ و…گفت: صداقت و سلامت کاری مجموعه شما خوب بوده و نقد شمابسیار درست و یجا بود ، اما در زمان اتفاق پلنگ تنها دو روز کاری از زمانحضور من در اداره کل میگذشت و بنده هیچ اطلاعی از امکانات و تجهیزاتاداره کل نداشته و این اتفاق خیلی سریع افتاده بود .
وی گفت: بعد از این اتفاق و طبق پیگیری های انجام شده با دکتر سلاجقه ازمجموعه اعتبارات استانی استفاده کردیم و کلینیک تخصصی تیمار حیات وحش سمسکنده را راه اندازی و افتتاح کردیم و سپس شروع به احداث کلینیک دوم درغرب استان و در اداره محیط زیست چالوس کردیم که فقط کارهای انتهایی آن شامل خرید تجهیزات اتاق و آزمایشگاه .. مانده که تا دوهفته آینده افتتاح خواهد شد .
سرپرست اداره کل محیط زیست مازندران حیات وحش را به دو دسته مرکز تاشرق در سمسکنده و مرکز تا غرب در چالوس نام برد و افزود: مرکزسمسکنده اولین کارش در هفته گذشته زنده گیری خرس بوده که متاسفانه باشلیک توسط باغداران فلج شده بود اما با استفاده از تجهیزات خریداریشده شامل اسلحه بیهوش کننده ، قفس و .. با موفقیت صورت پذیرفت و برایتکمیل روند درمان به مجموعه تخصصی پردیسان در کرج انتقال داده شد .
وی گفت: اگر ماجرای پلنگ اتفاق نمی افتاد و نقد های سازنده صورت نمیگرفت شاید اصلا دنبال ساخت این مراکز نبودیم.
کاویان محیط بانان را از منابع انسانی زحمتکش دانسته که بصورت فداکارانه کار میکنند و تصریح کرد: در این خصوص حمایت لازم از آنها نمی شود چه در بحث مادی چه معنوی، اما با تلاش های دکتر سلاجقه احکام ودریافتی آنان بیشتر از قبل شده است. در هفته گذشته جلسه اختصاصی بامحیط بانان سراسر استان برگزار کردیم ، محیط بانان ضمن بیان مشکلات خود بابت افزایش حقوق ها در یکسال اخیر نسبت به سنوات گذشته ابراز خرسندی کردند.
سرپرست اداره کل محیط زیست مازندران به یکی از مهمترین مشکلات سازمان یعنی کمبود نیروی محیط بان اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی محیط بان در استان معضل جدی می باشد و نصف ظرفیت محیط بانی در استانخالی است و به ناچار بعضی از محیط بانی ها را برای زمان هایی از ایامسال می بندیم ،که فصل گاوبانکی و عرصه ها خالی از نیروی محیط بانیمی شود و این قضیه باعث آسیب جدی در منطقه می شود.
وی با بیان اینکه سالانه بصورت روتین جذب 10 تا 20 نیروی محیطبان داریم، گفت: از طرف دیگر چون در مجموعه استان محیط بانان به سنبازنشستگی می رسند، ما هر ساله تعداد قابل توجهی بازنشسته داریم که جایگزین های جدید حداکثر در حد بازنشسته ها هستند و نه تنها ترمیم بدنه محیط بانی اتفاق نمی افتد ، بلکه نیروهای جوان جایگزین نیروهایمتخصص و با تجربه می شوند که خود خللی بزرگ در کار ایجاد می کند.
کاویان با اشاره به نیاز و ضرورت حفاظت و صیانت ازمحیط بانان، اظهار داشت: ما در تلاشیم تا برای محیط بانانی که در درگیری ها دچار آسیبشده به لحاظ بعد معنوی به درجه جانبازی نایل شوند و یا در مواجه باشکارچی تیر خورده و کشته می شوند در زمره شهدا قرار گیرند که این اقدام از گذشته در حال پیگیری بوده و سلاجقه هم در این راه کمک بسیار زیادی را انجام داده است.
وی به آتش سوزی سریالی میانکاله و مناطق حفاظت شده دیگر بعنوان یکی از مشکلات پرتکرار در استان اشاره کرد و افزود: قبل از سفر رییس جمهورمعضلات استان مطرح و توسط کارشناسان سازمان بررسی شد ، در راستای سفر ریاست جمهوری اعتبار 10 میلیارد و 300 از مصوبات ملی به استان اختصاص پیدا کرد و با اعتبار حدود 12 میلیاردی منابع استانی آنها را در ۷ سر فصل که عمده در بحث حفاظت و احیا مناطق حفاظت شده و بحث پروژه اطفاحریق و تشکیلات آن برنامه ریزی کردیم.
کاویان با اشاره به اختصاص اعتبارات در اواخر اردیبهشت به سازمان گفت: در این چند ماه با برنامه ریزی مدون توانستیم میانکاله را به پایگاه اطفا حریق ساحلی و تالابی تبدیل نماییم چیزی که نیاز جدی منطقه بوده است اما فقط بعضی از امکانات اولیه اطفا حریق وجود داشت که عمدتا دست ساز خود نیروها بوده و در حد و شان منطقه بین المللی میان کاله نبود ودر آتش سوزی ها با پوشش انبوه این امکانات کارایی نداشته است.
وی در راستای حفاظت از محیط زیست استان تاکید کرد: ابتدا بحث مهم پیشگیری را دستور کار قرار دادیم و در این راستا برنامه مدیریتی میانکاله را بر اساس اعتماد سازی بنا کردیم و برنامه کارگاه آموزشی با جوامع محلی را برگزار نمودیم که عمده مطالب در مورد توانمند سازی جوامع محلی ، آگاهیدر مورد کارکرد های تالابی، اهمیت میانکاله و چگونگی آسیب های اتشسوزی به منطقه بوده است.
کاویان با اشاره به برنامه های کنترلی در منطقه افزود: با کنترل ورود و خروج در منطقه و اتخاذ تدابیر جدید در مدت اخیر در منطقه توانستیم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 42 فقره آتش سوزی به 9 فقره یعنی کاهش ۸۵ درصدی تعداد و سطح اتش سوزی برسیم که نشان دهنده این است که میتوان با مدیریت درست پیشگیری کرد و با پیشگیری درست، هزینه درمان را کاهش داد.
سرپرست محیط زیست استان با اشاره به کمبود امکانات درمانی گفت:امکانات موجود برای اطفا حریق در مناطق تالابی و ساحلی شامل ماشینآلات آتش نشانی معمولی بوده که در این منطقه کارایی نداشته و در نهایتاین امکان وجود داشت در قسمت سفت ساحلی و یا در صورتی که آتشسوزی در نوار ساحلی باشد استفاده کرد و در صورتی که آتش سوزی در ناحیه داخلی تالاب باشد هیچ کارایی ندارد، در این شرایط وسیله ای که خیلی کارایی دارد لودر بوده که سالانه اجاره میکردیم و حدود ۴۰۰ میلیون تومان از اعتبار سازمان در سال گذشته برای اجاره استفاده می شد که ما توانستیم با هماهنگی با سازمان اقتصاد دارایی استان ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان حفاظت محیط زیست لودر را که نیاز اصلی سازمان برای اطفای حریق بود به قیمت 3 میلیارد 850 تومان خریداری نماییم.
وی با بیان نحوه عملکرد لودر افزود: لودر در زمان آتش سوزی با توجه بهمسیر باد و مسیر انتشار آتش سوزی سریعا ظرف مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آتشبر زده و با دپوی ماسه ها از پیشروی اتش جلوگیری می کند .
وی ادامه داد: تاکنون دو دستگاه کامیون ، چنپ دستگاه پمپ فشار قوی شیلنگ و تشکیلات بصورت کامل ، ۶ تانکر و یدک کش حمل تانکر ، دودستگاه پهباد گشت و پایش خریداری شد که می تواند تاشعاع ۱۵ کیلومتروبه مدت ۴۵ دقیقه با پرواز نماید که با خرید این دستگاه می توان کل تالاب را در مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پایش کرد و در صورت اتش سوزی ، شکار و سید قاچاق با اقدام به موقع از اتفاقات بعدی جلوگیری کرد.
این مقام استانی با تاکید بر اقدامات مهم محیط زیستی در استان افزود: از دیگر اقدامات انجام شده در میانکاله انعقاد قرارداد با مجموعه پایش آنلاینکیفیت آب تالاب بوده که بخشی از کار استارت خورده و بخشی دیگر مانده است همچنین تجهیز سوله موجود در میانکاله جهت نگهداری ماشین ، ساخت و تجهیز سوییت ۶۰ متری برای استراحت همکارانی که برای گشت و پایشمخصوصا در زمان اتش سوزی به منطقه می روند از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت محدود می باشد.
کاویان افزود: ساخت پناهگاه در عرصه۲۰۰ هکتاری سمسکنده با بودجه 2میلیاردی از دیگر اقدامات دیگر محیط زیستی است که در این مدت تبیین شد.
وی در راستای سهولت کار و اینکه تمام نمونه ها از سراسر استان برای آزمایش به آزمایشگاه اداره کل فرستاده نشود ، گفت: تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به ارزش 1 میلیارد و پانصد میلیون خریداری شده که برای حداقل ۴ سال آینده از مواد آزمایشگاهی بی نیاز خواهیم بود ، همچنین با خرید 800 میلیون تجهیزات برای ازمایشگاه ادارات تابعه شامل شهرهای بهشهر، امل ، چالوس و تنکابن توانستیم این ازماشگاه ها را هم مجهز کنیم که بخش قابل توجهی از اقدامات در حوزه خرید تجهیزات در مدت ۵ ماههحضورم در اداره کل بوده است
سرپرست حفاظت محیط زیست با توجه به اهمیت دولت آقای ریسی به حفظ محیط زیست به خرید تراکسور تالاب رو در دوره مدیریت مدیرکل قبلی نام برد و ادامه داد: ۹۰ دستگاه موتور تریلا برای محیط بان کل استان خریدهشده و با حضور سلاجلقه افتتاح شد.
وی با اشاره به راه اندازی مرمر پایش مانیتورینگ استان گفت: از این پس تمامی محیط بانان با جی پی اس به دستگله متصل بوده و از تمامی موقعیت های مکانی آنان با خبر باشیم و در صورت بروز حوادث با پیگیری به موقع و امداد رسانی خوب از اتفاقات بعدی جلوگیری نماییم که تمام اینها نشان دهنده اهمیت محیط زیست در دولت آقای رییسی می باشد.