تیرنگ نیوز: به گزارش تیرنگ و بر اساس آمارهای رسمی ۷.۸ درصد کل محصولات کشاورزی کشور در مازندران تولید می شود.
یعنی ۲۳ درصد اشتغال و حدود ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور مربوط به مازندران است.
در دولت سیزدهم در راستای توسعه و رونق کشاورزی مازندران بالغ بر ۳ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به فعالان کشاورزی استان پرداخت شد و برای ۴ هزار و ۹۰۰ نفر شغل ایجاد گردید.
پرداخت تسهیلات مازندران در دولت سیزدهم رشد ۲۶ درصدی داشته و مازندران در جذب تسهیلات کشاورزی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد.
به گزارش تیرنگ، همزمان با هفته دولت امسال ۴۷ پروژه تولیدی، خدماتی و زیربنایی بخش کشاورزی استان با سرمایه گذاری ۱۴۷ میلیارد تومان به بهره برداری رسید که سه هزار و ۲۴ خانوار از مزایای افتتاح این طرح در استان برخوردار شده اند.
از این ۴۷ پروژه ۲۳ پروژه مربوط به حوزه آب و خاک، ۶ طرح در بخش دام و طیور، ۸ پروژه مربوطه به صنایع کشاورزی و ۱۰ طرح در حوزه باغبانی هستند.
همچنین ثبت مالکیت اراضی کشاورزی مازندران در دولت سیزدهم شتاب بسیار یافت و این طرح با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان در ۳۴۰ هزار هکتار از زمین های مازندران در ۲۰ شهرستان در دست اقدام است.
آمارهای رسمی از تامین بخشی از نیازهای کشور با فعالیت ۱۱ کارخانه روغن در مازندران می گویند و روزانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن نیاز روغن پایتخت از دیار علویان تامین می شود.
ضمن اینکه از ۶۲۲ میلیون قطعه جوجه ریزی مورد نیاز کشور، حدود ۱۵۰ میلیون قطعه در مازندران تامین می شود.
لازم به ذکر است مازندران رتبه سوم دامدار کارت، کشاورز کارت کشور را داراست.
مکانیزه شدن ۹۵ درصد برداشت های استان، افزایش ۲۰ درصدی خرید تضمینی گندم، پرداخت ۹۵ درصد مطالبات گندمکاران، جهش تولید در دیمزارها با کشت ۳۲ هزار هکتار، افزایش ۳۰ درصدی تولیدات برنج، و شروع مدرن سازی یک هزار و ۲۶۸ واحد شالیکوبی استان از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه کشاورزی مازندران است.
اقدامات دولت سیزدهم در یکسال اخیر در حوزه کشاورزی مازندران مناسب و درخور بوده اما با توجه به حجم مسائل و غفلت چند دهه ای کافی نیست و نیاز به توجه بیشتر دارد.
به گزارش تیرنگ اگر می خواهیم در حوزه کشاورزی توسعه ای اتفاق افتد باید مسئولان به سراغ سرمایه گذاران بروند.
در شرایط فعلی سرمایه گذار تنهاست و نیاز به حمایت دارد تا در چنین شرایط سخت اقتصادی شاهد رونق بخش کشاورزی باشیم.
به ویژه آنکه در شرایط تحریمی امروز که بودجه کشور، با نفت بسته می شود و همراه با نوسانات نرخ ارز و گاها کاهش فروش آن است، اینکه به سمت اقتصاد درون زا حرکت کنیم، فرصت خوبی است که امیدواریم در ادامه خدمت دولت سیزدهم محقق شود.