ارقام دریافتی مالیاتی شهرداری های مازندران صرف چه اموری شد؟ / سهم آن ها در احداث و تکمیل پروژه ها چقدر بود؟
ارقام دریافتی مالیاتی شهرداری های مازندران صرف چه اموری شد؟ / سهم آن ها در احداث و تکمیل پروژه ها چقدر بود؟
در سال 1400 به شهرداری آمل 50 میلیارد تومان به شهرداری بابل 53 میلیارد تومان، به شهرداری بابلسر 12 میلیارد و 700 میلیون تومان، به شهرداری بهشهر 20 میلیارد به شهرداری ساری 73 میلیارد تومان و به شهرداری قائمشهر 43 میلیارد تومان مستقیم پرداخت شده است. همچنین تا پایان خرداد امسال به شهرداری آمل 7 میلیارد و 800 میلیون تومان، به شهرداری بابل 8 میلیارد و 200 میلیون تومان و به شهرداری ساری 11 میلیارد و 500 میلیون تومان تحت عنوان عوارض ارزش افزوده پرداخته شده است.

تیرنگ نیوز – مجید ساجدی فر: در این گزارش به ارقام دریافتی مالیاتی شهرداری های مازندران و سهم آن ها در احداث و تکمیل پروژه ها خواهیم پرداخت.

لابد همه ما بارها شنیده ایم که مازندران استانی ثروتمند و برخوردار است و ظرفیت های فراوانی در حوزه های مختلف دارد.

قطب کشاورزی کشور است و بهشت گردشگران و مسافران! در حوزه صنایع و معادن نیز به استناد اظهارات مسئولان و متولیان امر در بسیاری از موارد جزو استان های رده بالا و سرآمد کشور محسوب می شود.

بنابراین باید استانی سرشار از درآمد و آورده های مالی باشد و اقتصاد کشور را در بزنگاه ها و شرایط خاص و دشوار یاری کند.

اما حقیقت موجود این استان، برخلاف تصور ما و شماست و واقعا جای حیرت و شگفتی دارد که چگونه ممکن است چنین باشد!

شاید باورتان نشود اگر بگوییم از همه این ظرفیت ها و پتانسیل های حوزه های مختلف و سازمان های عریض و طویل، دوزار گیر مازندران نمی آید و اگرچه ظاهری زیبا و دهن پرکن دارند در عمل برای مردم این استان به اصطلاح نان نمی شود.

به تازگی مدیرکل اداره کل امور مالیاتی مازندران اعلام کرد ۹۴ درصد از درآمدهای عمومی استان در سال ۱۴۰۰ از محل اخذ مالیات بوده و بار اصلی درآمدهای مازندران به دوش اداره کل امور مالیاتی استان است.

اینکه اسلامی ورکی گفته جمع وصولی سازمان های دیگر برای درآمد استان تنها ۶ درصد بوده، نشان می دهد از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود برای ایجاد درآمد و رشد اقتصاد استان استفاده نشده و نتایج در حد انتظار نبوده است.

عملا می توانیم بگوییم چرخ مازندران با مالیات می چرخد و روزهای گذشته (16 تا 23 تیرماه) که هفته مالیات را پشت سر گذاشتیم، برای اقتصاد استان روزهای با اهمیتی بوده اند.

پس تا حدود بسیاری تکلیف یکی از پرسش های عمومی جامعه درباره سرانجام مالیات های دریافتی روشن می شود. مدیرکل اداره کل امور مالیاتی مازندران در اینباره گفت: بخشی از مالیات هایی که مردم پرداخت می کنند مستقیم به خزانه می رود و دوباره به جامعه باز می گردد و بخشی نیز مستقیم به شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها تزریق می شود. به عنوان مثال عایدی مازندران رد سال 1400 در بخش مالیات و عوارض ۵ هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان ۶۳۳ میلیارد تومان به شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها پرداخت مستقیم انجام شده است.

وی با ارائه آماری جزئی تر اعلام کرد: در سال 1400 به شهرداری آمل 50 میلیارد تومان به شهرداری بابل 53 میلیارد تومان، به شهرداری بابلسر 12 میلیارد و 700 میلیون تومان، به شهرداری بهشهر 20 میلیارد تومان، به شهرداری ساری 73 میلیارد تومان و به شهرداری قائمشهر 43 میلیارد تومان مستقیم پرداخت شده است.

می بینیم ارقامی که به شهرداری ها در سال گذشته پرداخت شده، ارقام قابل توجهی بوده و این پرسش مهم مطرح می شود که این مبالغ صرف چه اموری شده و نمود عینی آن در شهرهای مختلف چه بوده است!

یا آمار و ارقامی که برای سه ماهه نخست امسال (1401) به شهرداری های مازندران (جدای از دهیاری ها و توابع) پرداخت شده نیز چشمگیر است. اسلامی ورکی گفته تا پایان خرداد امسال به شهرداری آمل 7 میلیارد و 800 میلیون تومان، به شهرداری بابل 8 میلیارد و 200 میلیون تومان و به شهرداری ساری 11 میلیارد و 500 میلیون تومان تحت عنوان عوارض ارزش افزوده پرداخته شده است.

وی بیان کرد: «ما به شخصه دوست داریم این پرداختی ها، پروژه محور تعریف شوند و سالی یک یا چند پروژه از محل این اعتبارات احداث گردد تا شهروندان نتیجه پرداخت های مالیاتی خود را به عینه ببینند و لمس کنند. ما اجازه تحقیق و تفحص نداریم حدود و سهمیه را قانون بر اساس جمعیت شهرها، بخشداری ها و دهیاری ها مشخص کرده و ما باید این مبالغ را به حساب های اعلام شده واریز کنیم اما از اینکه این اعتبارات کجا هزینه می شود و نحوه هزینه کرد آن ها چگونه است، اطلاعی نداریم».

مطمنا اگر نگاه شهرداری ها به دریافتی های خود از اداره امور مالیاتی پروژه محور بود و هر ساله بخشی از آن را صرف مسائل و معضلات عمومی استان مثل زباله می کردند امروز شاهد بهبود وضعیت شهرها می بودیم یا حداقل وضعیت زباله در استان در حد بحرانی نبود.

شاید پیش از این بسیاری از شهروندان نمی دانستند که مالیات های پرداختی آن ها به شهرداری ها و بخشداری ها و دهیاری ها تعلق می گیرد و به همین دلیل انتظارات خاصی نیز نداشته اند اما امروز پرسش عمومی و مشترک شهروندان این است ارقام دریافتی شهرداری ها مخصوصا در سال 1400 و سه ماه نخست امسال صرف چه امور و پروژه هایی شده و می شود؟

آیا شهرداران از آن ارقام میلیاردی برای احداث و تکمیل پروژه های مختلف اقدام می کنند یا صرفا صرف امور جاری و حقوق کارکنان می شود؟

گروه رسانه ای تیرنگ آمادگی گفت و گو و انتشار اظهارات شهرداران مازندران پیرو موضوع مطرح شده را دارد. همچنین نمایندگان مازندران نیز می توانند اقدامات و کنش های مجلس پیرامون این موضوع مهم را با ما در میان بگذارند.