تیرنگ نیوز : رهبر معظم انقلاب: کسانی که کشور در اختیارشان است یا در اختیارشان بوده اینها حق ندارند علیه کشور حرف بزنند، باید پاسخگو باشند، بندهای که امکانات در اختیارم هست نمی توانم مدعی باشم باید پاسخگو باشم جواب بدهم با این امکانات چکار کردم. جای اینکه پاسخگویی کنند میآیند نقش مدعی را ایفا می کنند علیه این علیه آن حرف می زنند، نمیشه مردم این را قبول نمی کنند.
مجلس شورای اسلامی، نهادی است که ریشه در آراء عمومی مردم دارد و برطبق ضوابط اساسی مدوّن، سهم قابل توجهی از حاکمیت در نظام جمهوری اسلامی ایران را اعمال میکند. مجلس مظهر اراده عام ملت است که در آن سرنوشت اجتماعی و سیاسی مردم رقم میخورد و برنامه زندگی آنان پس از برخورد اندیشهها، کنکاش و مذاکره، تبادل افکار و سرانجام رأی اکثریت نمایندگان، به صورت مجموعهای مدون به شکل قانون درمیآید و سپس برای همه لازم الاجرا میشود. مجلس برای این که کارآمدتر باشد باید نمایندهای در تراز انقلاب داشته باشد تا پاسخگوی رهبری معظم انقلاب، مردم، ارکان نظام و قانون باشد. مردمی که به نمایندگان رای دادند از آنان وحدت و برادری میخواهند. نمایندگان باید با هم باشند تا در دوره باقیمانده از دولت به مصوبات خوبی برسند، باید برادر باشند و مسائل کلان استان را دنبال کنند و از همه مهمتر در برابر مردم پاسخگو باشند. آنها باید فضای ارزیابی و واکاوی کارشناسی توسط نخبگان و صاحبان اندیشه و تشکلهای سیاسی شناسنامهدار، را به عنوان حق و وظیفهای قطعی فراهم کنند. نباید نمایندههای یک استان به دنبال عزل فرمانداران حوزه انتخابیه خود یا فلان مسئول باشند. در همین رابطه مقام معظم رهبری بارها بر عدم دخالت نمایندگان در انتصابات تاکید کردند و این موضوع را به نفع خود نمایندگان دانستند. تردیدی نیست که جدای از وظیفهی وضع قوانین، نظارت بر عملکرد سایر قوا نیز حق قانونی نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی است. یک نماینده نباید و حق آن را ندارد تا با اتکا به حق قانونی خود در باره نظارت، هر سخن نا حقی را بر زبان آورده، به شیوههای اعمال فشار و تهدید و تخریب روی آورد و به دنبال سهم خواهیهای نامشروع با همراهی عدهای سودجو و منافع طلب باشد. او باید بگوید کارهای بر زمین مانده در حوزه انتخابیه را تا چه میزان پیگیری میکند تا رضایت عمومی را جلب کند؟
نمایندگان باید ضرورت وحدت در راه حفظ مصالح نظام و منافع استان و در برابر زیاده خواهیها را درک کنند.
اکنون ملت شریف شاهد رفتار متناقض برخی نمایندگان مجلس محترم هستند. متاسفانه دلیل این مسئله هم فقدان مکانیزم نظارت بر رفتار نمایندگان از یکطرف و عدم پاسخگویی آنها از طرف دیگر است که باعث شد برخی نمایندگان به خود اختیار دهند در همه حوزهها دخالت کنند و حتی گاهی این ورود و دخالت، از حوزه اجرایی دولت فراتر رفته و به موسسات خیریه و مردمنهاد و شرکتهای خصوصی نیز تسری پیدا میکند.
عزل و نصبهای زنجیرهای و جناحی- انتخاباتی، دخالت در درون ادارات دولتی و حتی گاهی غیر دولتی، دخالت در بهکارگیریها، اجبار مدیران به تشکر و تقدیر، اجبار مدیران به نسبت دادن اقدامات دولت به نماینده، دخالت در وظایف شوراهای اسلامی، دخالت در انتخاب شهردار و حتی دهیار، دخالت در تایید و رد کاندیداهای شورا شهر و محل و دخالت در چیدمان اداری نیروهای ادارات دولتی و امثالهم نمونههای بارزی از رفتار برخی نمایندگان است که هیچگونه پاسخگویی در این حوزهها وجود ندارد.
در همین راستا خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی میان مسئولان و مردم هستند تا از نمایندگان و مسئولان پاسخ ابهامات را بپرسند اما در بیشتر مواقع پس از شماره گیری تلفن همراه مسئول مربوط، علی الخصوص که اگر نماینده مجلس و یا مدیرکل و یا مدیر بلندمرتبهی دیگری باشد با خاموشی، بوق اشغال و عدم دسترسی خودخواسته و همچنین عدم پاسخگویی مواجه می شوند.
متاسفانه برخی نمایندگان، مسئولانِ تریبونها و مصاحبهها و مونولوگهای یک طرفه هستند، یک بار هم بخت و توان خود را در تریبونهای دو طرفه و دیالوگ تجربه نکرده و به جز اخباری که از سوی روابط عمومیشان در صفحات مجازی منتشر میکنند نه نشست خبری برگزار میکنند تا پاسخگوی سوالات باشند و نه پاسخ به تماسهای خبرنگاران را میدهند.
انتظار مردم و رسانهها از مجلس انقلابی این است تا پاسخگویی به اصحاب رسانه و مردم به عنوان یک فرهنگ مورد توجه نمایندگان و اینگونه مسئولان قرار گیرد و کارآیی در رفتارشان نمود پیدا کند.