تیرنگ نیوز- گروه سلامت: به تازگی محمد مهدی غفاری همدانی در حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بعنوان سرپرست مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری منصوب شد.
گویا یکی از مهمترین دلایل این تغییر، ادامه تحصیل دکتر میثاق شفیع زاد در رشته فلوشیپ فوق تخصصی فانگشنال و استروتاکسی بوده است.
البته نقد ما به چرایی و دلایل این تغییر نیست (که اتفاقا نیاز هم بود) بلکه بر چگونگی آن است چرا که یک جراح، جایگزین جراحی دیگر برای اداره بزرگترین بیمارستان دولتی مازندران روی منصوب شد!
در حالی که مدیر بیمارستان ها معمولا از بین پزشکان عمومی یا پزشکان داخلی انتخاب می شوند نه متخصصان جراح که بیشتر وقتشان را در اتاق عمل می گذرانند و فرصتی برای مدیریت یا اداره بیمارستان ندارند.
هر چند نسبت به انتخاب پزشکان عمومی یا پزشکان داخلی هم انتقاداتی وجود دارد به دلیل آنکه اداره یک بیمارستان زمان و انرژی زیادی می طلبد و صرفا داشتن دانش پزشکی کافی نیست، بلکه سواد مدیریتی بالا نیز از ملزومات آن است.
بنابراین کسی که رئیس یک بیمارستان می شود باید تلفیقا از دانش پزشکی و دانش مدیریتی برخوردار باشد و این تفکر که یک فرد چون صرفا پزشک یا جراح است مدیر بیمارستان شود، صحیح نیست.
انتظار می رفت از عملکرد بحث برانگیز دکتر شفیع زاد و نارضایتی جدی بدنه بیمارستان از شیوه مدیریت وی درس گرفته می شد و اشتباه شیوه انتخاب مدیریت در بیمارستان امام (ره) مرکز استان تکرار نمی شد.
البته منظورمان این نیست که آقایان شفیع زاد و غفاری از جراحان حاذق استان، مدیران خوبی نیستند، بلکه می خواهیم بگوییم جراحان از آنجا که بیشتر وقت و انرژی شان در اتاق عمل می گذرد، فرصت چندانی برای مدیریت و اداره بیمارستان ندارند.
لازم به ذکر است دکتر شفیع زاد در مقطعی برای جلوس بر کرسی ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران خیز برداشته بود که در نهایت موفق نشد و به ادامه تحصیلات عالیه و تخصصی روی آورد.
باید منتظر ماند و دید غفاری همدانی به عنوان جراحی با دانش و نخبه، در عرصه مدیریت بزرگترین بیمارستان دولتی مازندران (با توجه به شرایط و نیاز استان و جامعه پزشکی) هم موفق خواهد بود یا خیر؟
گفتنی است، تنها سابقه مدیریتی دکتر غفاری پیش از این فقط معاونت آموزشی- پزشکی عمومی دانشکده پزشکی ساری بوده است.