21درصد اشتغالزایی در استان مازندران متعلق به صنایع غذایی می باشد
21درصد اشتغالزایی در استان مازندران متعلق به صنایع غذایی می باشد
دکتر سعید باقری رییس انجمن غذا و دارو در نشست مطبوعاتی قبل از همایش روز جهانی غذا و دارو که در روز 25 مهر برگزار می گردد به خبرنگاران گفت : استان مازندران سهم قابل توجهی در صنایع غذایی کشور دارد و 396 واحد صنعتی این استان متعلق به تولیدات غذایی است . این صنعت 24 درصد از سرمایه گذاری ها را به خود اختصاص داده است و در بخش اشتغالزایی 21درصد سهم دارد که حائز اهمیت است صنعت غذایی در واقع 40درصد تولیدات ناخالص داخلی مازندران در صنعت غذا تعریف می شود واین صنعت سرآمد تولیدات استان را به عهده دارد.

تیرنگ، رقیه سعیدی نژاد
دکتر سعید باقری رییس انجمن غذا و دارو در نشست مطبوعاتی قبل از همایش روز جهانی غذا و دارو که در روز 25 مهر برگزار می گردد به خبرنگاران گفت : استان مازندران سهم قابل توجهی در صنایع غذایی کشور دارد و 396 واحد صنعتی این استان متعلق به تولیدات غذایی است . این صنعت 24 درصد از سرمایه گذاری ها را به خود اختصاص داده است و در بخش اشتغالزایی 21درصد سهم دارد که حائز اهمیت است صنعت غذایی در واقع 40درصد تولیدات ناخالص داخلی مازندران در صنعت غذا تعریف می شود واین صنعت سرآمد تولیدات استان را به عهده دارد.
وی گفت: غذا یکی از ارکان اصلی حیات بشر محسوب می شود که امنیت غذایی موجب امنیت اجتماعی می شود و شعار امسال سازمان غذا و داروی جهانی نیزبر همین اساس طراحی شده است با این مضمون برای زندگی و آینده بهتر به دیگران حق غذا بدهیم و هیچ کسی را از این حق محروم نکنیم. به مناسبت” دوازدهمین” بزرگداشت *روز جهانی غذا*با استعلام از دستگاه های نظارتی استان، فرآیند انتخابات شرکتها و کارشناسان “برتر کیفیت” صنایع غذایی مازندران را مشخص کردیم و در مرحله دوم، منتخبین دستگاه های نظارتی برای انتخاب “برترین های کیفیت” توسط مدیران و متخصصین صنعت غذا به رای گذاشته شد و در این میان برترین های کیفیت صنعت غذای مازندران در مراسم بزرگداشت معرفی و تجلیل خواهند شد. با استعلام از دستگاه های نظارتی( استاندارد .معاونت غذا دارو . اداره کل دامپزشکی .جهاد کشاورزی استان و سازمان صمت ) و با معیارهای داخلی هر یک از این دستگاه ها، در مجموع94 واحد غذایی و 69 کارشناس کیفیت به کمیته انتخابات انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران معرفی شدند که در نهایت 22شرکت و 13 کارشناس برتر کنترل کیفیت در 5گروه غذایی پیشکسوت با رای حداکثر انتخاب شدند در این انتخابات 60هزار نفر به صورت اینترنتی شرکت کردند.
دکتر باقری دلسوزانه مشکلات صنایع غذایی استان مازندران را برشمرد وی کمبود سرمایه در گردش و نبود وام های مفید در این حوزه را از عمده مشکلات این صنعت نام برد و مجدانه از مسئولین خواست تا برای این صنعت مفید و ارزشمند تصمیمات مفید و قابل اجرا اتخاذ نمایند تولیدکنندگان صنایع غذایی از جمله افرادی هستند که خالصانه و خاضعانه پای تولیداتشان خواب و راحت را از خود گرفته اند چون با کوچکترین سهل انگاری علاوه بر نابودی سرمایه، جان مردم را به خطر می اندازند لذا همراهی با این مردان جهادگر به نوعی قدم نهادن در امی خیر است چراکه تا غذای افراد جامعه امین باشد و محصولات با کیفیت به مردم برسد امنیت اجتماعی نیز تامین خواهد بود. وی همچنین ناترازی حاملان انرژی از جمله قطعی مکرربرق در تابستان و گاز در زمستان را بسیار مشکل ساز خواند : من بعنوان یکی از دست اندرکاران تولیدات مواد غذایی به مسئولین مربوطه توصیه می کنم صنایع غذایی را از سایر صنایع مستثنی کنند چرا که با قطعی برق و گاز خسارت بسیار زیادی به این صنعت وارد می شود و در نهایت قیمت تمام شده کالا افزایش می یابد. مشکلات دیگر ما در صنایع غذایی حمل و نقل است بویژه در ساری که اگر کریدور شمال به جنوب جدی تر دنبال شود مشکلات ما کمتر خواهد شد و مسئله گمرک که باید از استان گلستان کالاترخیص کنیم چقدر خوب بود مسئولین استان با توجه ویژه به این صنعت نگاه کنند و در جهت تعالی این صنعت بکوشند.
رییس انجمن غذاو دارو استان مازندران گفت: مازندران سهم بسزایی در تامین چرخه غذایی کشور دارد بعنوان مثال 15درصد مرغ کشور را استان ما تامین می کند در زمینه فراورده های لبنی ، گوشت قرمز ، سوسیس و کالباس و انواع آن، برنج، نوشیدنی های گاز دار و آب معدنی، آبمیوه و مرکبات، انواع ماکیان و غذاهای دریایی، تولیدات عسل، روغن، کیک و کلوچه بعنوان سوغات شمال کشور، چای که همیشه جزو باکیفیت ترین ها و آماده عرضه بوده ایم بخصوص که ما در صنایع بسته بندی نیز همیشه کیفیت بالایی ارائه می دهیم . در مازندران کیفیت بسیار اهمیت دارد و همیشه صنعتگران تولیدات غذایی در درجه اول به افزایش سطح کیفی محصولات می اندیشند برای همین در صادرات نیز رقم قابل ملاحظه ای در نمودار برای گفتن داریم.
لازم به ذکر است از جمله فعالیت های این انجمن در سال گذشته و 1403 تامین طرح شیرمدارس برای کودکان دوره ابتدایی جهت رفع کمبود لبنیات در کودکان بود که با رایزنی های مستمر و پیگیرانه توانستند تعدادی از شرکتهای تولید لبنیات استان را در این طرح همراه کنند و به اجرا در آورند.
گفتنی است همایش روز جهانی غذا ودارو همه ساله در کل جهان برگزار می شود که روز 16اکتبر مصادف با 25مهر می باشد انجمن غذا و داروی استان مازندران از معدود استانهایی است که 12 بار متوالی این همایش را به شکل گسترده و باشکوه برگزار کرده است و در سطح ملی مطرح می باشد.