کار هست اما نیروی کار نیست!
کار هست اما نیروی کار نیست!
مسئولان سه واحد تولیدی در شهرستان آمل قطعی برق و گاز و کمبود نیروی انسانی را مشکلات واحدهای تولیدی می دانند.

تیرنگ نیوز : به مناسبت گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جمعی از خبرنگاران مازندرانی از سـه کارخانه فولادین ذوب آمل، شرکت لبنیاتی گلا و شرکت فرآورده‌های گوشتی بریون واقـع در شـهرک صنعتـی امامزاده عبـدالله آمل بازدیدکردند.

شرکت «فولادین ذوب‌آهن» آمل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های قطعه‌سازی مازندران است که در زمینه تولید قطعات خودرو در شهرک صنعتی آمل فعالیت می‌کند و هدف از راه‌اندازی این واحد صنعتی، تولید انواع قطعات چدنی و فولادی با ظرفیت ۸۰ هزار تن در سال است.

علـوی مدیر کارخانه فولادین ذوب آمل از راه اندازی بزرگترین خط تولید قطعات خودروهای سنگین کشور در این شرکت خبر داد و گفت: این خط تولیدی به عنوان یکی از نخستین خطوط تولید قطعه سازی خودروهای سنگین کشور محسوب می‌شود که با سرمایه‌گذاری تمام بخش خصوصی گروه کارخانجات فذا آمل درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل بهره برداری شد.

مدیرکارخانه شرکت فولادین ذوب آمل گفت: پیش ازاین دوخط تولید قطعات خودروهای سواری وسبک درگروه کارخانجات فذا آمل فعال و مشغول به تولید بود که سومین خط تولید این شرکت که مربوط به تولید قطعات خودروهای سنگین، خودروهای تجاری وخودروهایی که در دو خط قبلی امکان تولید آن فراهم نبود، راه اندازی شد.

علوی، ظرفیت تولید قطعات خودروهای سنگین درخط جدید افتتاحی درشرکت فولادین ذوب آمل را حدود ۱۲۰ تن در روز معادل ۱۲۰ قالب درساعت اعلام کرد.

وی، با بیان اینکه با افتتاح خط جدید قطعات خودروهای سنگین شرکت فذا آمل، ظرفیت تولید قطعات یدکی خودروهای سواری و سنگین دراین مجموعه به حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: با افتتاح این خط و خطوط جانبی آن تا پایان امسال، حدود ۳۰۰ نفر نیروی جدید به تعداد پرسنل‌های شرکت فولادین ذوب آمل اضافه خواهد شد.

مدیرکارخانه شرکت فولادین ذوب آمل دربـاره برنامه‌های کارخانه فـولاد ذوب در سالجاری اظهار کرد: پیش‌بینی ما بـر ۸۰ هزار تـن تولید (۶۰ هـزار تن قطعه و ۲۰ هزار تن شمش) بود، اما متاسفانه به دلیل مسائل پیش آمده از جمله قطعی‌های مکرر و مـداوم برق و گاز در تابسـتان و زمستان تنها توانستیم ۴۵ هزار تـن آن یعنی ۴۰ هـزار تن قطعه و ۵ هـزار تن شمش را محقق سازیم.

مدیرکارخانه شرکت فولادین ذوب آمل با اعلام اینکه پیش بینی ما بـر فروش ۱۵۰۰ میلیاردی در سالجاری بوده است، افـزود: تنها موفـق بـه فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومان شده‌ایم و ۵۰۰ میلیارد تومان آن به دلیل مسائل ذکر شده محقق نشد.

مدیر کارخانه فولادین ذوب‌آهن آمل، قطع شدن گاز کارخانه به مدت یک ماه را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: باوجود مشکلات مطروحه؛ تولیدات این مجموعه امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است و محصولات این مجموعه به کشورهای روسیه و ترکیه ارسال می‌شود با وجوداینکه کشور ترکیه خود تولیدکننده قطعات خودرویی است اما از مشتری‌های این واحد صنعتی است.

وی از احداث پروژه جدید «فولاد آلیاژ» در همین کارخانه نام برد و گفت: این واحد تولیدی ظرفیت ۱۰۰ هزار تن تولید در سال را دارد که تا سال آتی به بهره‌برداری می‌رسد و بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه شد که می‌تواند بیش از ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.

وی افـزود: تاکنـون نصب ماشین آلات انجام شده و بـا راه اندازی این پروژه راه تحول بزرگی در بخش قطعات کشور رخ خواهـد داد. ایـن پـروژه نیـاز بـه توجـه مسـئولان دارد. انتظار داریـم مسئولان ایـن پروژه را پروژه‌ای ملی ببیند

علـوی بـا بیـان اینکه بـرای توسعه نباید مشکلاتی چـون قطـی بـرق و گاز داشته باشیم، گفـت: بـه عنوان مثـال توقـف ۱۰ سـاعت بـرق در شـبانه روز موجـب بیـکاری ۷۰۰ نفـر نیروهـای شاغل در مجموعه می‌شود. در کنار این موضوع خسارت مالی و عقب ماندن تعهدات و سفارشات نیز از این مشکلات است.

وی در پایان کمبود نیروی کار را دیگـر مساله این کارخانه عنـوان کرد و گفـت: 1400 کارگر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این کارخانه مشغول به فعالیت هستند.

* سـعی کردیم به جای رقابـت در کنـار دیگر برندهـا باشـیم

بعد از این بازدید خبرنگاران به شرکت لبنیاتی گلا رفتند.

سلطانی معـاون مالـی شـرکت لبنیـات گلا در جمـع خبرنگاران بـا اظهار اینکـه این شـرکت در اردیبهشـت ۱۳۸۱ بـا راه اندازی خـط تولیـد پنیـر UF بـا تکنولـوژی نویـن از نخسـتین تولیــدکننده‌های پنیر، دوغ پــروبیوتیک، دوغ کم نمک، ماسـت و… کشـور بـوده اسـت، گفـت: این شـرکت در زمینی بـه مسـاحت حـدود ۱۱ هـزار متـر مربع در شـهرک صنعتـی آمـل واقع اسـت.

معاون مالی شـرکت لبنیـات گلا ادامه داد: در سـال ۱۳۸۵ خـط تولیـد پنیـر خامه‌ای بـا تکنولوژی دانمـارک و واحـد اسپری درایر بـه منظـور تولیـد پـودر پرمیـت و پودر شـیر خشک راه اندازی شد. همچنین در این سـال لـوح برتر واحـد نمونه صنایع غذایـی کشـور بـه انتخاب وزارت بهداشـت و درمان )معاونـت غـذا و دارو ) را کسـب نمودیم و واحد نمونه موسسه استاندارد استان مازندران شـدیم.

سـلطانی افزود: در حـوزه صـادرات نیـز علیرغم اینکـه جـزو اهـداف اصلـی مـا نبـوده موفـق شـدیم پنیـر UF و پنیـر خامـه‌ای به کشـور ژاپـن و عراق و پـودر پرمیـت بـه صـورت ماهانه به کشـور پاکسـتان صـادرات کنیـم. همچنیـن کشـورهای دیگـری چون ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان، گرجستان و… نیـز مقصدهـای صادراتـی ما هسـتند.

معـاون مالـی شـرکت لبنیـات گلا، تعـداد همـکاران شـاغل در ایـن مجموعـه را ۳۰۰ نفـر عنـوان کـرد و افـزود: سـعی کردیـم به جـای رقابـت در کنـار دیگر برندهـا باشـیم و بـرای ۹ برنـد دیگـر نیـز تولیـد می‌کنیـم. همچنیـن توانسـتیم پـس از ۴ سـال مجـوز بازار ژاپـن را بگیریـم کـه خبـر آن همـان زمـان از شـبکه‌های ملـی رسـانه‌ای شده بـود.

وی در پایـان بیـان کـرد: مشـکلاتی در حـوز‌ه‌هـای تأمیـن اجتماعـی، مالیات، نیروی انسـانی، آب، برق و گاز داریـم.

بعد از این بازدید نوبت به بازدید از شـرکت فرآورده‌های گوشـتی بریـون بود.

نیکزاده مدیـر تولیـد شـرکت فـرآورده‌های گوشتی‌ بریـون در جمـع خبرنگاران اظهـار کرد: این شـرکت از سـال ۱۳۸۲ تاسیس شـد و ابتدا به تولید همبرگـر پرداخـت و سـپس سوسیس و کالبـاس را بـه آن اضافـه کـرد.

وی افـزود: روزانـه حـدود ۸ تـن سوسیس و کالباس تولیـد می‌کنیم کـه در برخی فصول  بـه ۱۰ تـا ۱۲ تن نیز می‌رسد.

نیکزاده تصریـح کـرد: صـادرات واحـد ما بیشـتر به کشورهای عراق، افغانسـتان و… انجـام می‌شود. نیکـزاده در پایـان بیـان کرد: یکی از مشکلات ما کمبود نیروی سـاده انسانی اسـت کـه عمـده مشـکل واحدهـای تولیـدی آمـل محسـوب می‌شود. البته قطع برق و گاز از مشکلات دیگر ما است.

در این باره  مسئولان سه واحد تولیدی در شهرستان آمل قطعی برق و گاز و کمبود نیروی انسانی را مشکلات واحدهای تولیدی می دانند. البته آنها می گویند که این مشکل در غرب مازندران به دلیل توریستی بودن بیشتر است و کمتر کسی تمایل به کارگری دارد.