نبرد نابرابر کتاب با فضای مجازی!
نبرد نابرابر کتاب با فضای مجازی!
كمبود فضای کتابخانه ها و برابر نبودنش با تقاضای مخاطبان یکی از معضل‌های استان گیلان است.

 

تیرنگ:
كمبود فضای کتابخانه ها و برابر نبودنش با تقاضای مخاطبان یکی از معضل‌های استان گیلان است.

موسوی شهروند رشتی در گفت‌وگو با تیرنگ به کمبود و نامناسب بودن فضای کتابخانه ای در استان اشاره می کند.
وی با بیان اینکه حدود دوسالی است كه در كتابخانه عضو هستم، به مشكلات بسیار زیاد كتابخانه‌ها اشاره کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی برخی از این كتابخانه بسیار نامناسب است.

وی از نبرد نابرابر کتاب و فضای مجازی انتقاد کرد.

✓ عنوان فقیرترین سرانه کتابخانه‌ای شایسته شهر رشت نیست

استاندار گیلان با بیان اینکه شایسته شهر فرهنگی رشت نیست که فقیرترین سرانه کتابخانه ها را در کشور داشته باشد، گفت : باید با استفاده از ظرفیت های موجود سرانه فضای کتابخوانی و کتابخانه ای را در تمامی شهرستان های استان از جمله رشت ارتقاء داد.

هادی حق شناس در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با تاکید بر ایجاد فضای کتابخانه ای در تمامی شهرستان‌های استان افزود: اگر شهرستانی کتابخانه عمومی ندارد می توان از طریق طرح مولد سازی، مدارس بلا استفاده را در اختیار اداره کل کتابخانه‌ها قرار داد و مسئولیت اصلاح، تامین و نگهداری و همچنین تجهیز آن را بر عهده نهاد کتابخانه های عمومی نهاد.

وی در مورد شهر رشت هم عنوان کرد: با بهره برداری از کتابخانه عمومی مرکزی رشت، سرانه فضای کتابخانه استان، به میزان 30 درصد افزایش یابد و باید همه تلاش کنیم این پروژه به سرانجام مطلوب برسد.

استاندار گیلان، مبنای دانایی نوجوانان و جوانان را کتاب‌خوانی دانست و بیان کرد: در قرآن به خواندن بسیار تاکید شده زیرا یکی از راه‌های توسعه و بدون شک مبنای دانایی و دانش است.‌

حق‌شناس با بیان اینکه بدون خواندن نمی‌توان در هیچ عرصه علمی به موفقیت رسید، تصریح کرد: در کشور بر خلاف توسعه ابزار آموزش، کیفیت آموزش رشد نداشته و فضای مجازی نسل جدید را دچار مشکل کرده است، از این رو باید جوانان و نوجوانان را با فرهنگ کتابخوانی بیش از پیش آشنا کنیم.

وی با تأکید بر ارائه تسهیلات و امکانات لازم برای توسعه سرانه کتابخوانی در گیلان گفت: هیچ چیزی جای کتاب، کلاس و معلم را نمی‌گیرد از این رو دولت از همه ظرفیت خود برای توسعه سرانه کتابخوانی در این استان استفاده خواهد کرد.

✓ سرانه مطالعه هر فرد در شهر رشت به ازای هر نفر کمتر از یک مترمربع است

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان،‌ سرانه مطالعه هر فرد در شهر رشت به ازای هر نفر کمتر از یک مترمربع است در حالی که بر اساس استاندارد باید هشت متر باشد و از این حیث رشت محروم‌ترین شهر کشور است.
یاسر تقوی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان با بیان اینکه گیلان دارای 12 سالن مطالعه است که نیمی از این سالن‌ها دارای مجوز بوده و نیمی دیگر نیز در مسیر فرایند دریافت مجوز است، تصریح کرد: سالن‌های مطالعه برای جبران نقیصه کمبود فضای مطالعه در استان گیلان و سطح شهر رشت درنظر گرفته شده که برای افزایش سرانه فضای مطالعه در این استان، به بخش‌های خصوصی یا شخصی که واجد شرایط برای ایجاد سالن مطالعه هستند مجوز اعطا می‌شود.

تقوی با بیان اینکه شهر رشت ناظر بر میزان فضای موجود در استان برای مطالعه که 28 هزار مترمربع است، افزود: سرانه مطالعه هر فرد در شهر رشت به ازای هر نفر کمتر از یک مترمربع است در حالی که بر اساس استاندارد باید هشت متر باشد و از این حیث رشت محروم‌ترین شهر کشور است.

وی با اشاره به وجود 86 باب نهاد کتابخانه در سراسر استان گیلان بیان کرد: از این تعداد یک کتابخانه به صورت پیشخوان، 2 کتابخانه به صورت سیار و 83 باب کتابخانه نیز در محیط‌های شهری و روستایی سراسر استان قرار دارد و فعالیت می‌کنند که حدود یک میلیون و دویست هزار نسخه منابعی است که در مجموعه کتابخانه‌های استان گیلان وجود دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان با بیان اینکه حدود 60 هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی این استان عضو هستند که به صورت مستمر به محیط کتابخانه مراجعه می‌کند، گفت: در استان گیلان به غیر از 86 کتابخانه مربوط به نهاد کتابخانه ها، 15 کتابخانه نیز به صورت مشارکتی با ادارات در استان گیلان وجود دارد که استفاده آنان به صورت عموم است و کتابخانه آیت الله رودباری نیز از دیگر کتابخانه مستقل استان گیلان است.