یادگار ماندگار دولت در مازندران
یادگار ماندگار دولت در مازندران
تالاب بين المللي ميانكاله در استان مازندران در 25 كيلومتري شمال شهرستان بهشهر واقع شده است

 

تیرنگ، رضا شریعتی:

تالاب بين المللي ميانكاله در استان مازندران در 25 كيلومتري شمال شهرستان بهشهر واقع شده است. این تالاب یکی از زیستگاههاي مهم و با ارزش پرندگان مهاجر آبزي و تعدادي پرندگان بومی و بازمانده تیپ اراضی مشجر ساحلی در ساحل دریاي خزر است و به علت دارا بودن موقعیت ویژه و منحصر به فرد اکولوژیکی و وجود خلیج گرگان به عنوان یکی از ذخایر زیست محیطی کره زمین در کنوانسیون رامسر شناخته شده است.

✓ تالاب میانکاله را بهتر بشناسید

تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران دارای ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی است که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان گسترده است، این منطقه به دلیل داشتن پهنه آبی مناسب با ذخایر غذایی غنی و آبزیان همه ساله پذیرای بیش از ۳۰ تا ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بیش از ۱۰۰ گونه از پرندگان بومی آبزی و کنارآبزی است.
این تالاب با داشتن پناهگاه حیات وحش به مساحت حدود ۲۸ هزار هکتار و تنوع گیاهی از جمله درختان سازیل و انار وحشی که تغذیه برخی پرندگان را تشکیل می‌دهد توانست بیش از ۵۰۰ گونه جانوری را در خود جای دهد و به نوعی بهشت پرندگان استان نام بگیرد و با این تنوع زیستی به عنوان یکی از ذخیره گاه‌های زیست کره جهان از سوی سازمان‌های جهانی حفاظت از محیط زیست قرار گرفت
با این حال آتش سوزی زخم دیرینه زیست کره و زیستمندانش در میانکاله است و هرازگاهی این پناهگاه حیات وحش بین المللی طعمه آتش می‌شود
اگرچه این پناهگاه سال گذشته به پایگاه اطفای حریق مجهز شد اما گستردگی سطح آن ضرورت تأمین و تجهیزات بیشتر را الزامی می‌سازد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکید رییس جمهور شهید بر توازن بود و ایشان در کنار تمامی راهبردهای کلان کشور حفاظت از محیط زیست را در اولویت قرار می داد.
سلاجقه یادآور شد: در مسائل میدانی نیز رییس جمهور شهید بر حل مشکلات تاکید داشتند و در حوزه‌های مربوط به میانکاله، دریاچه ارومیه تالاب انزلی هامون و آشوراده به‌صورت مستقیم به این پروژه‌ها ورود پیدا کردند و پیگیر حل این مساله بودند

✓ کاهش ۸۵ درصدی آتش سوزی

در این پیوند مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران مهم‌ترین دستاوردهای زیست محیطی دولت سیزدهم در مازندران را در زمینه میانکاله می داند که مصداق آن کاهش آتش‌سوزی‌های مداوم و سریالی در این منطقه است.
عطاءالله کاویان اظهار کرد: با در اختیار قرار دادن امکانات آمار حریق میانکاله ۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
وی درباره میانکاله و تغییر کاربری‌های آن با توجه به سفر اخیر دولت سیزدهم به استان افزود: محیط‌زیست استان را موظف به رفع چالش‌ها و مشکلات اساسی کرد.
کاویان با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر اقدامات مناسبی در امر حفاظت محیط‌زیست انجام شده است اضافه کرد: مهم‌ترین دستاوردهای دولت سیزدهم در زمینه میانکاله بوده که با کاهش آتش‌سوزی‌های مداوم و سریالی در منطقه مواجه بودیم.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران از جذب ۹۳ درصدی مجموع اعتبارات سفر اول دولت سیزدهم به مازندران در حوزه محیط‌زیست خبرداد و گفت: در حوزه کلینیک‌های تخصصی با توجه به اختلافاتی بر حیات‌وحش و انسان نداشتن مرکز تخصص تیمار و درمان دو مرکز پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری و چالوس راه‌اندازی شده است.
آتش سوزی درد مشترک عرصه‌های طبیعی و زیست گاه‌های استان مازندران به شمار می‌رود و هرسال سطح وسیعی از عرصه‌های طبیعی و جنگلی نیز طعمه حریق می‌شود و وقوع این حادثه در فصل‌های گرم و گردشگری به نسبت دیگر ایام سال بیشتر می‌شود.
پناهگاه حیات وحش میانکاله از دو اکوسیستم آبی با وسعت ۴۴ هزار هکتار و اکوسیستم خشکی با وسعت ۲۴ هزار هکتار، ۲.۸ درصد مساحت کل استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
میانکاله با وجود قرار داشتن در حوزه استحفاظی سیاسی دو استان مازندران و گلستان به صورت یکپارچه تحت مدیریت محیط زیست استان مازندران قرار دارد