تیرنگ، رضا شریعتی:
آبان سال ۱۴۰۰ بود که خبر رسید برج ۱۷ طبقه رامیلا در حوزه بخش مرکزی چالوس، طی ۱۲ ساعت سوخت و تلاش آتشنشانان شهرهای مازندران کارساز نشد و نبرد آتش و آتشنشان در ۲ بامداد روز پنجشنبه ۲۰ آبان ماه به نفع آتش به پایان رسید.
با روشن شدن شعلههای آتش نحوه امدادرسانی و حتی نظارت بر ساخت و تجهیز ساختمانهای بلند مرتبه و در نهایت امکانات اطفای حریق در شهرهای مازندران در کنار چرایی آن انتقادهایی مطرح شد.
در همان زمان گفته میشد که صدور مجوز ساخت واحدهای بلندمرتبه در شهرها، روستاها و بخشها، در حالی صورت میگیرد که در غرب مازندران نبود نردبان هیدرولیک، مورد انتقاد شهرداران قرار گرفته بود و به همین جهت همگان میدانستند برجهای بلند سر به فلک کشیده در مناطق شهری و بیشتر در نوار ساحلی مازندران، در حالی ساخته میشود که تجهیزات آتش نشانی لازم در این زمینه وجود ندارد.
داستان کمبود امکانات و اعتبارات در استان مازندران داستانی تکراری و همیشگی است. در تمام دولتهای پس از انقلاب، نگاه اعتباری به مازندران هرگز در خور شایستگیها و نیاز این استان به تناسب بعد جمعیتی و اقلیمی این استان نبوده است.
یکی از حوزههایی که استان مازندران طی این سالها در آن با آسیبها و معضلات جدی مواجه بوده، حوزه ایمنی و آتشنشانی است. جنگل قریب به ۲ میلیون هکتاری جمعیت بالای ۳ میلیون نفری، با طول چند هزار کیلومتری ساحل و شرایط کوهستانی و اقلیمی این استان نشان میدهد که بلایای طبیعی اعم از سیل، زلزله، آتش سوزی و حوادث دریایی در این استان نیازمند داشتن امکانات و منابع قوی است.
سید محمود حسینیپور، شغل آتشنشانی را منشأ عشق و علاقه دانست و گفت: آتشنشانان باوجوداینکه میدانند این شغل چه خطراتی را در پی دارد اما با عشق وارد این حوزه میشوند.
وی افزود: در آموزههای دینی ما کسانی که راه فی سبیل الله جهاد کرده و جان خود را از دست میدهند شهید محسوب میشوند، آتشنشانی جهاد درراه خداست کسی که با نیت خالص در این مسیر خدمت کرده و جان خود را از دست دهد شهید محسوب میشود.
استاندار مازندران گفت: در مجموعه خدمات شهرداریها، آتشنشانان از نگاه مردم محبوبترین هستند و قدر زحمات آنها را خوب میدانند.
وی به خدمات ارزشمند آتشنشانان در استان مازندران اشاره کرد
حسینی پور افزود: گاهی در شرایط بحرانی بهرغم کمبود امکانات و تجهیزات، آتشنشانان از جان خود مایه میگذارند و هرلحظه برای ایثار جان، فداکاری و حفظ جان دیگر افراد آماده هستند.
وی بیان کرد: امکانات و تجهیزات آتشنشانی برای اطفای حریق در استان با نقطه ایدهآل فاصله دارد اما هیچ نوعدوستی و بشردوستی بالاتر از این نیست که آتشنشان در تمام عمر کاری خود آماده بوده تا در صورت بروز اتفاقی برای دیگران آنها بهعنوان مدافع وارد عمل شوند.
حسینی پور همچنین از خرید چند دستگاه اطفای حریق و یک نردبان 54 متری خبر داد که به آتشنشانیهای غرب، شرق و مرکز استان اختصاص پیدا میکند.
*مرکز استان نیازمند توجه ویژه از سوی دولت است
پرویز شعبانی رئیس شورای اسلامی شهر ساری در این باره با اشاره به جانفشانیهای این نیروهای خدوم در حوادث مختلف اشاره کرده و از زحمات این تلاشگران قدردانی کرده بود.
وی با بیان اینکه شهر ساری در مرکز استان نیازمند توجه ویژه از سوی دولت است از استاندار مازندران خواستار توجه بیشتر به شهر ساری به ویژه خرید نردبان بلندمرتبه برای آتشنشانی شد.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری به برخی خلأها و عقبافتادگیهای مرکز استان اشاره کرد و گفت: برخی پروژههای عمرانی در این شهر وجود دارد مانند پل تا پل و هدایت آبهای سطحی که نیازمند مساعدت ویژه است.
شکل گیری سازمان های آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ها در کشور به بیش از چهار دهه گذشته بر میگردد این سازمانها برابر قوانین دارای شرح وظایفی هستند که به عمدهترین آنها میتوان به نجات جــان افــراد، مهــار و اطفــای آتشســوزیها، حفاظــت از ســرمایههای ملــی و ارائــه آموزشهــای عمومـی و تخصصـی بـرای ارتقـای سـطح فرهنـگ ایمنـی شـهروندان اشاره کرد.
نجات افـراد محبـوس در زیـر آوار سـاختمان، مسـافران خودروهـای تصادفـی و سرنشـینان گرفتـار در آسانســور، مقابلــه و پیشگیــری از ســقوط اجســام و درختــان، نجــات آســیب دیدگان حوادثـی همچـون سـقوط در چـاه، کانـال آب، رودخانـه، سـد، اسـتخر و مقابلـه بـا حیوانات وحشــی و مــوذی از دیگر وظایف سازمانهای آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداریها است.