زندگی بدون شکار
زندگی بدون شکار
نقش مهم‌محیط زیست در استان نقش منحصر به فرد است، با توجه به طبیعت الهی و جنگل هیرکانی و نعمات مختلف طبیعی در مازندران باید برای بهره مندی همگان از این نعمات الهی تلاش کرد چراکه نقش و جایگاه محیط زیست در این راستا بسیار مهم است.

تیرنگ:پوریا دهقان
مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲۰ درصد از مساحت استان را مناطق حفاظتی تشکیل می دهد. با وجود زیست ۵۰۰ گونه جانوری در اراضی حفاظتی استان، حدود یک سوم از آنها را گونه‌های در خطر انقراض و یا حمایتی تشکیل می‌دهد.
به همین دلیل نقش مهم‌محیط زیست در استان نقش منحصر به فرد است، با توجه به طبیعت الهی و جنگل هیرکانی و نعمات مختلف طبیعی در مازندران باید برای بهره مندی همگان از این نعمات الهی تلاش کرد چراکه نقش و جایگاه محیط زیست در این راستا بسیار مهم است.
محیط زیست در طول توسعه استان باید همراه دیگر مسوولان نهادها و سازمان‌ها حرکت کرده و با ملاحظات زیست محیطی به طور دائم کمک کار تصمیم سازی‌ها در استان باشد. اما متاسفانه در چند سال اخیر همواره محیط زیست استان جدی گرفته نمی‌شود و گاهی هم شکارچیان با حمله به محیط بانان آنان را دچار آسیب می‌کنند. نمونه اش هم همین چند روز پیش که فلاسک چای داغ صورت محیط بان بیچاره مازندرانی را سوزاند.
استاندار مازندران‌ با بیان اینکه نقش مهم‌محیط زیست در استان نقش منحصر به فرد است، اظهار کرد: با توجه به طبیعت الهی و جنگل هیرکانی و نعمات مختلف طبیعی در مازندران باید برای بهره مندی همگان از این نعمات الهی تلاش کرد که نقش و جایگاه محیط زیست در این راستا بسیار مهم است.
سیدمحمود حسینی‌پور گفت: امیدواریم به همت محیط‌بانان در حفاظت از محیط زیست کوشا باشیم و با توجه به مسوولیت‌های مهم محیط بانان در محیط زیست برای توسعه همه‌جانبه گام برداریم.
وی افزود: باید محیط زیست ارتقا یافته و اثرگذاری در مناسبات توسعه‌ای استان داشته‌ باشد.
استاندار مازندران یادآورشد: محیط زیست باید ارتقا یافته و باید نگرانی‌های زیست محیطی را با تکنولوژی‌های روز دنیا برطرف کرد.
حسینی‌پور گفت: محیط زیست در طول توسعه استان باید همراه دیگر مسوولان نهادها و سازمان‌ها حرکت کرده و با ملاحظات زیست محیطی به طور دائم کمک کار تصمیم سازی‌ها در استان باشد.
وی با اعلام اینکه در حوزه پسماند مازندران‌، محیط زیست نقش محوری دارد و در حال ایفای نقش است، یادآور شد: توجه به آموزش فراگیر محیط بانان و نیروهای محیط زیست مساله مهم و قابل توجه است که باید در دستورکارباشد و همچنین باید با توجه به منابع بالای تحت پوشش محیط زیست مازندران، محیط زیست از نظر کمی و کیفی و تعداد نیروهای محیط بانی و امکانات ارتقا یابد و با توانمندسازی در توسعه محیط زیست بکوشیم.
استاندار مازندران افزود: برای ارتقا ساختار و نیروی انسانی محیط زیست باید تلاش شود تا با اطمینان در انجام‌وظایف و اختیارات عمل کرده و مردم احساس امنیت در این بخش داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی استفاده از روش‌های سنتی در حفاظت از عرصه‌های زیست محیطی امکان پذیر نیست و با توجه به‌ تلاش جهادگونه محیط بانان در راه پاسداری از عرصه‌های زیست محیطی، کار در محیط زیست نیازمند یک برنامه ریزی و آینده نگری است.
حسینی‌پور بیان داشت: محیط بانان به عنوان تلاشگران و جهادگران عرصه زیست محیطی با کمترین امکانات و تجهیزات برای حراست از انفال عمومی و انتقال این موهبت الهی به نسل آینده، در برابر سودجویان ایستادگی می کنند.

وی تصریح کرد: توسعه پایدار و متوازن از اولویت‌های اساسی حفاظت از محیط زیست است و برای تحقق این مهم باید از تمام امکانات و ظرفیت‌های موجود به شکل مطلوب استفاده کرد و با آموزش و جلب مشارکت عمومی، تشکیل نهادهای غیردولتی و مردمی، سیاستگذاری‌های مناسب و ایجاد برنامه‌های بلندمدت در سازمان‌های مختلف، به محیط زیستی سالم کمک کرد.
استاندار مازندران‌گفت: باید با هوشمند سازی و استفاده از تجهیزات جدید و پیشرفته، از عرصه‌های زیستی محیطی حفاظت و پاسداری کرد.
حسینی‌پور با اشاره به اینکه محیط زیست، محیط امید است، گفت: نباید به بهانه صنعت، محیط زیست را نابود کرد.
* تعداد محیط‌بانان مازندران کافی نیست
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه تعداد محیط‌بانان مازندران کافی نیست و در این زمینه کمبود داریم،گفت: خواهان این هستیم تعداد محیط‌بانان بیشتری را جذب کنیم.
مسلم آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به کمبود نیروی محیط‌بانی اظهار کرد: حدود ۳۰۰ محیط‌بان در مناطق تحت مدیریت چهارگانه، پارک‌های ملی، پناهگاه ملی و مناطق آزاد استان مازندران فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه تعداد محیط‌بانان مازندران کافی نیست و در این زمینه کمبود داریم،گفت: خواهان این هستیم تعداد محیط‌بانان بیشتری را جذب کنیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد: کمبود محیط‌بان از طریق همیاران محیط‌بان و همراهی مردم استان جبران می‌شود و در این زمینه شاهد مشارکت مردمی هستیم.
آهنگری اظهار کرد: سال‌هاست متخلفین دستگیر شده پس از سیر مراحل قانونی و معرفی به مراجع قضایی، مجددا به همراه خانواده‌های خود به محیط‌بانی مراجعه و درخواست تخفیف در مجازات و رضایت از محیط‌بان مصدوم شده می‌کنند، در سال جاری نیز تاکنون حداقل ۵ مورد از این دست اقدامات گزارش شده است.
آهنگری درباره وضعیت محیط‌بان مصدوم گفت: درمان سرپایی در بیمارستان برای این محیط‌بان انجام گرفت و «آقای یاسمی» با نظر پزشکان ملزم به استراحت در منزل شد. در این حادثه، اصابت فلاسک چای داغ به صورت محیط‌بان سبب می‌شود تا وی از ناحیه صورت و گردن دچار سوختگی شود. البته مراحل جرم انگاری با مراجعه به پزشکی قانونی در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه ۲ قبضه سلاح غیرمجاز از متخلفان کشف و ضبط شد، گفت: شکارچی غیرمجاز با اتهام شکار غیرقانونی، حمله و آسیب به محیط‌بان تحویل مراجع قانونی شد.
* کمتر از سیصد نفر محیط‌بان در استان داریم
مدیرکل محیط زیست مازندران در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه تعداد محیط بانی ما را باید با توجه به ردیف مصوب، چارت و پاسگاه‌های استانی که بخشی از آن را موجود نداریم در نظر گرفت، گفت: با توجه به ماموریت‌های محوله ما نیاز به پنج برابر افزایش تعداد نیرو داریم.
عطاء الله کاویان با بیان اینکه نسبت به استان‌های دیگر در این بخش وضعیت خوبی داریم اما به نسبت نُرم جهانی تعداد کمتری محیط بان داریم، اظهار کرد: ناچار شدیم تا محدودیت ایجاد کرده و برخی پاسگاه‌ها و ایستگاه‌ها را به دلیل جذب کمتر نیرو و بازنشستگی کاهش داده و یا پاره وقت کنیم.
وی گفت که کمتر از سیصد نفر محیط‌بان در استان داریم.
وی همچنین گفت: زمینه تدریس و تحصیل با عنوان دیپلم محیطبانی برای مازندران به عنوان سومین استان کشور برای مهرماه سال تحصیلی جدید نیز فراهم شده است.