خلیج تا ابد فارس
خلیج تا ابد فارس
دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس و پاسداشت هویت ملی ایرانیان است. عقبه خلیج فارس که راوی اصالت فرهنگی و تاریخی باشکوه است در طول اعصار و قرون متمادی، نامش همیشه با نام ایران و ایرانی پیوند خورده است.

تیرنگ نیوز:

دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس و پاسداشت هویت ملی ایرانیان است. عقبه خلیج فارس که راوی اصالت فرهنگی و تاریخی باشکوه است در طول اعصار و قرون متمادی، نامش همیشه با نام ایران و ایرانی پیوند خورده است. واقعیتی تاریخی که هزاران سال به نام خلیج‌فارس می شناسیم میراث ارزشمندی است که از نیاکان و گذشتگان به ما رسیده است و خاستگاه ارزش‌های فرهنگی و بومی ماندگاری است که با هویت ملی و میراثی و حیات این منطقه عجین شده است. خلیج فارس تنها یک نام نیست، بلکه نمادی است از ایام و روزهای رفته بر سرزمینی که در طی قرن‌ها سنگ خارای زمان بوده و اینک به نمادی از همبستگی و وفاق ملی تبدیل شده است. این وفاق روایت گر روحیه استقلال طلبی و آزادگی ملتی کهن و سرافراز است .
خلیج فارس یک گنجینه ارزشمند، حاوی نیمی از ذخایر نفتی جهان، با موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد است که سودجویان همیشه برای تسلط بر این شاهراه اقتصادی منطقه‌ای و جهانی نقشه می‌کشند. در سایه عزم ملی، نام خلیج فارس به عنوان نمادی از صلح و دوستی برای همیشه در تاریخ ایران خواهد درخشید. میراث گرانبهایی که توسعه گردشگری، رونق اقتصادی و منافع بلند مدت را  به همراه دارد.
در حالی که امروزه برخی کشورهای منطقه و غربی تلاش گسترده‌ای برای استفاده و ایجاد نام جعلی (خلیج عربی) برای خلیج فارس در جلسات و مجامع بین‌المللی انجام می دهند، این موضوع فاقد استنادات تاریخی و استدلال‌های منطقی است  و سازمان ملل متحد اعلام کرده که غیر از نام خلیج فارس، هیچ نام دیگری مورد قبول نیست.
در  یادداشت، سازمان ملل متحد در سال 1994 دستورالعملی ویرایشی را به عنوان یادآوری صادر کرده که طی آن استفاده از نام صحیح “خلیج فارس”، الزامی شده است، در این دستورالعمل  ویرایشی که در تاریخ 18 اوت سال 1994 میلادی صادر شده است، آمده: توجه کارکنان بار دیگر انتشارات و بیانیه‌های آماده شده از سوی دبیرخانه، دقت مبذول گردد. هدف از این الحاقیه این است تا نسبت به استفاده دقیق از این عبارت در مستندات، به دستورالعمل‌ها شود.
سازمان ملل متحد در سال 1971 نیز بیانیه‌ای در حمایت از نام خلیج فارس صادر می‌کند، به این معنی که یکی از وظایف دبیرخانه سازمان ملل استفاده از نام خلیج فارس در اسناد خود است،   این بیانیه در سال‌های 1976 ،1990 ،1992 ،1994 ،1999 نیز تکرار می‌شود.

با این حال در سال‌های اخیر برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به همراه اربابان غربی‌شان که از انقلاب اسلامی و اقتدار ایران زخم خورده‌اند سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود درآورند که خوشبختانه با عکس‌العمل‌های خوب و منطقی از سوی مقامات مواجه شدند.
نامگذاری دهم اردیبهشت به نام روز ملی خلیج فارس به عنوان روزی که همه ایرانی‌ها فرصتی کوتاه برای دفاع از حقیقت تاریخی و معتبر خلیج فارس داشته باشند در سالروز بیرون راندن نیروی دریایی پرتغال از تنگه هرمز اقدام خوبی از سوی مسئولان بود اما باید دانست که کافی نیست.
نباید فراموش کرد که تغییر نام خلیج فارس یک حرف یا عمل سیاسی است. چراکه اسناد و مدارک تاریخی گواه بر آن است که نام این دریا از صدها سال پیش از میلاد تا به امروز دریای فارس بوده است و نام ساختگی که مدعیان بر آن نهاده‌اند، به واسطه پاره‌ای اختلافات سیاسی است و هیچ توجیه دیگری ندارد.
بنابراین، با توجه به مدارک و اسناد مسلم تاریخی، به جرات می‌توان گفت نام خلیج فارس از کهن‌ترین ادوار تاریخی یعنی صدها سال پیش از میلاد تا امروز همچنان باقی مانده و خواهد ماند.