خشم طبیعت
خشم طبیعت
عزم دولت چهاردهم برای برچیدن بساط جنگل‌خواری، زمین‌خواری و کوه‌خواری بسیار جدی است.

تیرنگ، رضا شریعتی:

عزم دولت چهاردهم برای برچیدن بساط جنگل‌خواری، زمین‌خواری و کوه‌خواری بسیار جدی است.

تصرف به حریم جنگل، قاچاق چوب های جنگلی، بهره برداری از مصالح و معادن کوه ها، سندسازی و خرید و فروش اراضی ملی از دست اندازی ها به انفال و منافع عموم مردم مازندران است که طی چند دهه گذشته به شکل های مختلف همچنان ادامه دارد، اما داده ها و اظهارات متولیان امر نشان می دهد که دراین مدت کوتاه و پس از استقرار دولت چهاردهم عزمی جدی در امور پیشگیری نسبت به تجاوز به عرصه های طبیعی، اجرای احکام قضایی برای قلع و قمع سازه های غیر مجاز و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری غیر قانونی در زمین های کشاورزی استان به وجود آمده است.

 

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران گفت: با زمین خواران اراضی ملی و مدیران منفعل، قاطعانه برخورد و استان را برای آنان ناامن می کنیم.

علی اکبر عالیشاه  اظهار کرد: زمین خواری که شامل تصرف اراضی ملی، اراضی ساحلی و تغییر کاربری می‌شود یکی از موضوعات مهم در استان بوده و همواره در اولویت پیگیری‌های قضائی قرار دارد و دستگاه قضائی به عنوان مجری قانون در سطح استان با مدیران منفعل و کسانی که مخل نظم جامعه هستند و زمین خواران اراضی ملی، مقتدرانه و قانون مندانه برخورد قاطع قضایی کرده و فضا را برای آنها نا امن خواهد کرد.

 

دبیر شورای حفظ حقوق بیت المال استان مازندران خاطر نشان کرد: در سال جاری بنا را در برخورد با متخلفان، مجرمان و متصرفان به اراضی ملی قرار داده و مدیرانی که خود را در حاشیه قرار داده و تماشاگر این جریانات و اتفاقات هستند یا خدای ناکرده با رفتار مسامحه گرایانه خود جریان فساد را تقویت می‌کنند باید منتظر برخورد قاطع قضائی از سوی دادستانی باشند.

 

وی با اشاره به لزوم شایسته گزینی در شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهرها بیان کرد: متأسفانه شوراهای اسلامی شهر و روستا به وظایف قانونی و حوزه نظارتی خود نسبت به مردم آگاه نیستند، حقوق و تکالیف طرفینی شورا و مردم تبیین نشده و به همین خاطر این ضعف در تبیین تکالیف و وظایف باعث شده که خود را منفعل یا ذی نفع تصور کنند، از این روی دستگاه‌های نظارتی و اجرایی باید در مقام گزینش، انتخاب و تأیید اعضای شورای شهر و کاندیداها دقت لازم را داشته و مردم هم در انتخاب اعضای شوراها حساسیت ویژه را بکار برند تا شایسته گزینی صورت گیرد و دستگاه قضائی نیز در صورت مشاهده تخلف یقیناً برخورد قانونی خواهد داشت.

عالیشاه گفت: موضوع آلودگی‌های زیست محیطی و پسماند که امروز سطح وسیعی از استان را در بر گرفته و تمامی شهرستان‌ها را درگیر کرده، باید با مدیریت صحیح‌از جانب شهرداری‌ها خصوصاً در ورود و ساماندهی مسافران و گردشگران که تولید کننده بخش اعظمی از این زباله‌ها هستند انجام گیرد و آنها نیز در پرداخت هزینه انجام بازیافت زباله‌ها در کنار مردم بومی، نقش داشته باشند.

 

✓پسماند و زمین‌خواری چالش مازندران است

 

نماینده ولی فقیه در مازندران پسماند و زمین‌خواری را از چالش های استان اعلام کرد.

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی  در اولین جلسه شورای اداری استان مازندران با تقدیر از مدیریت نوروزی مسئولان در به‌وجود آوردن یک دوره کم‌تنش با تردد بالا خاطرنشان کرد: ما باید به حوزه فرهنگی توجه کنیم زیرا مسائل فرهنگی، ارزش‌های انقلاب اسلامی و دینی ما بسیار مهم هستند و باید جدی گرفته شوند و اصلاً زیبنده نیست که برای ما امور اجرایی مهمتر از عبادت و نماز باشد.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به مشکل عدم تجهیز مساجد، تاکید کرد: آقای استاندار برای تجهیز مساجد موجود وعده دادند و در بحث سواحل اینکه ۴۰۰ کیلومتر سواحل بدون مراکز فرهنگی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید و تاکید بر جدی گرفتن آن توسط مسئولان، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته به مراکز تولیدی کوچک خیلی بیشتر اهمیت می‌دهند تا مراکز بزرگ.

امام جمعه ساری گفت: الان معدل اشتغال کار در دنیا ۹۰ درصد در مراکز تولیدی و صنایع کوچک است اما در ایران ۴۳ درصد است و هرچقدر مراکز کوچک تولیدی زیر ۵۰ نفری را تقویت کنیم بهتر است، جایی که با مشارکت مردم است اولویت بیشتری دارد.

این مسئول گفت: جمعیت یکی از معضلات مازندران و یکی از مراکز تولید است باید جدی گرفته شود، مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم عوامل بسیار مهم است.

وی یادآور شد: مردم خوب ما در ایام ماه مبارک رمضان واقعاً حرمت‌داری کردند و احترام این ایام را حفظ کردند و ایام نوروز واقعاً فضای عیدی نداشت از این بابت بنده واقعاً تشکر می‌کنم این نشان از داشتن مردمی دینی و معنوی دارد برخلاف آنچه نشان می‌دهند.

آیت الله محمدی با اشاره به گزارش رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، تصریح کرد: در این گزارش به دو آسیب اشاره شده، اول اینکه بخشی از آنچه بر روی کاغذ آمده است اصلاً در روی زمین وجود ندارد و آن بخشی از آنچه که بر روی زمین اتفاق افتاده با آنچه که بنا بود اتفاق بی افتد فاصله دارد، حال شما ببینید که ما چه آسیب بزرگی در حوزه اجرایی داریم.

نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: جناب آقای استاندار به حق پیگیری، اجرا و اتمام پروژه‌ها را در برنامه خود دارند که جای تقدیر و تشکر است، شعار «وفاق ملی» ریاست جمهور نیز شعار مهمی است باید پیرو آن پیش برویم تا اهداف را پیاده کنیم، از استاندار محترم که نشان دادند مردی دلسوخته، دغدغه‌مند و تماماً اجرایی هستند صمیمانه تشکر می‌کنم، امیدواریم مردم در کنار مسئولان در حوزه جنگ نرم و مسائل اجرایی مازندران را به سمت احسن الحال پیش ببریم

 

✓ تجاوز به عرصه‌های ملی، دغدغه مشترک دولت و مردم در مازندران

چندی پیش عباس پوریانی رئیس کل دادگستری مازندران  ضمن حضور در دفتر استاندار مازندران با مهدی یونسی رستمی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در این نشست اظهار کرد: هم‌افزایی و تعامل سازنده دستگاه‌های قضایی و اجرایی سبب توسعه استان، حل مشکلات اساسی و در نهایت رضایت‌مندی مردم خواهد شد.

این مقام مسوول، با اشاره به مصادیقی از پیگیری حقوق عامه در استان توسط دادگستری مازندران، ادامه داد: دستگاه قضایی استان در بسیاری از موارد مرتبط با حقوق عامه ورود کرده و در راستای خدمت به مردم در کنار دستگاه اجرایی است که امیدواریم با جلسات و تعاملات فی مابین در برخورد با بسترهای فسادزا و تحقق اهداف توسعه‌ای استان گام. های مهمی برداشته شود.

رئیس‌کل دادگستری مازندران بر تشکیل جلسات مشترک جهت حل و فصل مشکلات و چالش‌های استان با استفاده از تمامی ظرفیت‌های استانی تاکید کرد و افزود: مسائل مربوط به حریم و بستر رودخانه‌ها، حریم راه ها و سواحل، قطع و قاچاق درختان جنگلی، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در استان مازندران موضوعات مهمی است که باید مصادیق آن احصا، اولویت‌بندی و ضمن مطرح کردن در جلسات مشترک، در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

پوریانی با اشاره به ظرفیت بالای ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری در کمک به حل مشکلات و توسعه استان، تصریح کرد: دستگاه قضایی بیشترین نقش را در اجرای عدالت در جامعه و به تبع آن توسعه استان دارد و بسیاری از مشکلات در این ستاد مطرح و مصوبات آن اجرایی می‌شود که می‌توان از این ظرفیت مهم استفاده کرد.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.