ایمن سازی متروپل‌های مازندران
ایمن سازی متروپل‌های مازندران
مدیریت شهری در استان باید قبل از اینکه حادثه‌ای به وقوع بپیوندد با اتخاذ تدابیری در ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن و نوسازی گام بردارد تا مبادا روزی برسد که ساختمانی مشابه متروپل آبادان در مازندران ریزش کند و مسئولان شهری دنبال مقصر بگردند

تیرنگ نیوز، الهام دهقان:
مازندران در سال‌های اخیر شاهد ساخت و ساز‌های غیرمجاز فراوانی بوده است. به دلیل سیاست‌های غلط شهرسازی و فروش شهر در گذشته، اکنون معضلی به نام ساخت و سازهای غیرمجاز سلامت و امنیت شهروندان را تهدید می‌کند به طوری که طبق گفته مســئولان امر هنوز هم شاهد ساخت و سازهای غیر مجاز می‌باشیم.
در کنار این معضل حاد اما معضل دیگری به نام ساختمان‌های ناایمن در استان وجود دارند که می‌توانند با یک تلنگر حوادث طبیعی و خطای انسانی فاجعه آفرین باشند. در این باره خبرهایی مبنی بر شناسایی ساختمان‌های نا ایمن در شهر‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر در مازندران همواره مورد توجه رسانه‌ها قرار داشته و به نوعی هشدار و زنگ خطری محسوب می‌شود که سالهاست به صدا در آمده است.
مدیریت شهری در استان باید قبل از اینکه حادثه‌ای به وقوع بپیوندد با اتخاذ تدابیری در ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن و نوسازی گام بردارد تا مبادا روزی برسد که ساختمانی مشابه متروپل آبادان در مازندران ریزش کند و مسئولان شهری دنبال مقصر بگردند.
از طرفی بافت‌های فرسوده و ساختمان‌های چند مرتبه که در حاشیه شهر و بدون مجوز ساخته شده‌اند هر کدام می توانند برای صدها نفر از ساکنان این ساختمان‌ها خطرزا باشند. عدم رعایت نکات فنی و مهندسی در ساخت و سازها حوادث مرگباری را به همراه داشته که ترک برداشتن یک ساختمان ۶ طبقه در شهر بابل نمونه‌ای از این موارد است.
به نظر می رسد در گذشته مدیریت شهری در استان به دنبال شهرفروشی و کسب درآمد از این طریق بود و امروز باید برای جبران مافات با همکاری سازمان نظام مهندسی در اندیشه ایمن سازی بناهای در معرض خطر ریزش با اولویت ساختمان‌های بلند مرتبه باشد.
در حقیقت ریزش ساختمان متروپل آبادان اهمیت نظارت دقیق بر ساخت و سازهای شهر و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز را دوچندان کرده است و مدیریت شهری باید در این زمینه به وظیفه قانونی خود عمل کند.
ساختمان‌های با کاربری تجاری بسیاری در مازندران وجود دارند که قبل از انقلاب ساخته شده‌اند و پس از سالها اکنون کهنگی از صورت شان می بارد. هیچ مسئولی هم سراغی از این ساختمانهای قدیمی نمی‌گیرد. متاسفانه این ساختمانها ایمنی لازم را ندارند و فاقد تجهیزات آتش نشانی جهت خاموش کردن شعله‌های آتش را دارند، ساختمان هایی که برخی از آنان مانند مسجد جامع ساری قدمت تاریخی دارند و تا طعمه حریق نشوند کسی خطراتی که این ساختمان‌ها را تهدید می‌کند جدی نمی‌گیرد.
به گفته کسبه بازارهای تاریخی شهرستان ساری و حتی در اماکنی نظیر بلوار جانبازان بابل و میدان شهید سجودی بابل که به علت گودبرداری غیر اصولی در زمین همجوار درگیر مشکلات زیادی شده‌اند در برخی از این اماکن یک کپسول آتش نشانی وجود ندارد و معلوم نیست ساکنان، کسبه و مشتریان این امکان مسکونی و تجاری در مواقع اضطراری و بروز حادثه چه باید بکنند.
انتظاری که مردم استان از مدیریت شهری دارند این است که شورای شهرها در استان و مسئولان استانداری و راه و شهرسازی با مدیریت قبل از بحران، بساط دلالی در ساخت و سازهای غیرمجاز را برچینند و حکم تخلیه ساختمان‌های ناایمن را بگیرند. علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.

 

  • منبع خبر : اختصاصی تیرنگ